Datanet Systems

Datanet » Clienți și referințe » Studiu de caz – BCR își îmbunătățește reziliența și eficiența cu rețeaua Software Defined, bazată pe Cisco ACI

BCR ÎȘI ÎMBUNĂTĂȚEȘTE REZILIENȚA ȘI EFICIENȚA CU O REȚEA SOFTWARE DEFINED BAZATĂ PE CISCO ACI

STUDIU DE CAZ - Modernizarea infrastructurii Data Center și a rețelei de date BCR

În vederea modernizării rețelei și simplificării efortului de migrare a serverelor şi aplicațiilor între centrele sale de date, BCR a selectat Datanet Systems, parte din grupul slovac Soitron Group, pentru implementarea unei arhitecturi SDN bazată pe Cisco Application Centric Infrastructure (ACI). La finalul proiectului, BCR a obținut nivelul de geo-reziliență vizat între centrele de date din București și Viena și a redus major efortul operațional de migrare a serverelor şi aplicațiilor între acestea.

”BCR şi-a propus modernizarea întregii infrastructuri IT, iar tehnologia IP fabric a devenit un standard de facto în centrele de date. Am optat pentru soluția SDN Cisco ACI atât prin prisma istoricului băncii cu produsele Cisco și a relației de încredere pe care o aveam cu Datanet Systems, dar şi pentru funcţionalităţile suplimentare oferite de soluția Cisco, ca, de exemplu, microsegmentarea, care ne permite, alături de multifabric, să avem un control mult mai granular al traficului în centrul de date.”

”Proiectul derulat cu Datanet Systems în centrele de date ale BCR a avut un nivel ridicat de complexitate şi a solicitat resurse umane calificate, pentru a identifica soluţiile tehnice optime. Implementarea Cisco ACI pentru asigurarea geo-rezilienței între Bucuresti şi Viena a decurs foarte bine și a condus la punerea soluției în exploatare mai repede decât programasem inițial. Proiectul de microsegmentare a fost mult mai provocator, datorită noutății tehnologiei şi apariției unor noi cerințe, însă am depăşit toate obstacolele şi ne apropiem de final. Avem intenția ca în viitor să aplicăm microsegmentarea și între cele 2 locaţii din Viena și Bucuresti, pentru a îmbunătăți, încă o dată, nivelul de flexibilitate al infrastructurii IT a băncii. ”

„Am derulat mai multe proiecte împreună cu Datanet Systems, iar colaborarea a fost, de fiecare dată, impecabilă. Proiectul deși a avut provocări a decurs conform așteptărilor, mulțumită şi echipei tehnice experimentate şi certificate pe toate ariile tehnologice necesare.“

Cristian Costina

Şef al Departamentului Managementul Infrastructurii şi Centrelor de Date, Direcția Operaţiuni IT, BCR

BENEFICII CHEIE

ÎMBUNĂTĂŢIREA NIVELULUI DE REZILIENȚĂ A APLICAȚIILOR
SIMPLIFICAREA ȘI AUTOMATIZAREA OPERAȚIUNILOR
REDUCEREA EFORTULUI OPERAŢIONAL LA RELOCAREA APLICAŢIILOR
IDENTIFICAREA RAPIDĂ A CAUZELOR
APLICAREA CENTRALIZATĂ A POLITICILOR DE SECURITATE