SOLUȚIA TEHNICĂ
Banca Romaneasca a decis inceperea unui proces de upgrade al intregii infrastructuri din centrul de date si extinderea utilizarii solutiilor de virtualizare, care sa permita maximizarea utilizarii resurselor hardware simultan cu reducerea costurilor pentru aceste resurse. In urma analizei de piata realizate, departamentul IT a identificat serverele Cisco Unified Computing Systems (UCS) ca fiind solutia capabila sa acopere atat cerintele de moment, cat si nevoile de dezvoltare ulterioare.
In alegerea Datanet au contat decisiv experienta acumulata de companie in domeniul infrastructurii de centre de date, faptul ca este principalul partener Cisco in Romania si ca poate furniza o solutie end-to-end, detinand competente avansate atat pe zona de servere, cat si pe cea de stocare si de networking.
REZULTATELE PROIECTULUI
Noua arhitectura a centrului de date al bancii se bazeaza pe serverele blade Cisco UCS, virtualizate cu ajutorul solutiilor VMware si conectate prin switch-uri fibre channel Cisco la echipamente de stocare Fujitsu cu capabilitati avansate de data tiering. Noile echipamente sunt interconectate in LAN si cu o serie de servere pastrate din vechea infrastructura. Totodata, la nivelul retelei interne s-a realizat un upgrade, trecandu-se la conexiuni de 10 GB. Design-ul si componentele noii arhitecturi au fost stabilite de o echipa mixta Banca Romaneasca – Datanet Systems, in conformitate cu cerintele bancii.
BENEFICIILE PROIECTULUI
O prima imbunatatire adusa de noua arhitectura a centrului de date a fost cresterea agilitatii si flexibilitatii departamentului IT al bancii. Capabilitatile infrastructurii virtuale permit acum departamentului sa testeze si lanseze in productie noi functionalitati si servicii in doar cateva ore. Functionalitatile de monitorizare si analiza ale noilor echipamente implementate simplifica procesul de alocare a resurselor la nivel de aplicatie, permitand o abordare proactiva a varfurilor de sarcina. Cu ajutorul instrumentelor de alocare dinamica a fost eficientizat si nivelul de incarcare al serverelor la o valoare medie optima de 50-60% (CPU si RAM). Noua infrastructura a adus plusuri de performanta de peste 50% la nivelul aplicatiilor care proceseaza date, cu efecte directe asupra productivitatii angajatilor si proceselor.
DESPRE BROM
Activa pe piata locala inca din 1992, Banca Romaneasca a fost, in 1996, primul agent Western Union din tara, punand la dispozitia clientilor servicii de transfer electronic de bani catre intreaga lume. Astazi, Banca Romaneaca este membra a Grupului National Bank of Greece, o retea internationala cu peste 1000 unitati bancare si peste 10 milioane de clienti.