"> Studiu de caz MDM - Datanet Systems

Datanet Systems

VIENNA INSURANCE GROUP - PROTEJAREA DISPOZITIVELOR MOBILE

VIZIUNEA

OMNIASIG Vienna Insurance Group, liderul segmentului de business al pieţei de asigurări, oferă produse şi servicii de asigurare, atât pentru siguranţa persoanelor fizice, cât şi pentru protecţia afacerilor. Gama largă de produse pentru siguranţa persoanelor fizice constă în asigurări auto, de locuinţă, de sănătate, de călătorie şi de lucru.

Un proces important în livrarea acestor produse este evaluarea pagubelor, un proces care prin natura sa necesită precizie şi control. Un management al informaţiilor nesecurizat în cazul acestor evaluări poate genera pierderi financiare importante la nivelul companiei. Pentru a preveni apariţia unor astfel de situaţii, OMNIASIG Vienna Insurance Group a decis să implementeze o platformă de gestionare a dispozitivelor mobile care, împreună cu o aplicaţie „martor”, va permite raportarea sigură a tuturor incidentelor.

CERINȚELE

Proiectul a vizat satisfacerea nevoii clientului de a securiza dispozitivele mobile şi de a le limita funcţiile folosite. Obiectivul principal a fost limitarea accesului la o singură aplicaţie software dezvoltată de către experţii din cadrul departamentului de IT VIG, care trebuie să lucreze în concordanţă cu capacităţile telefoanelor mobile, de exemplu, acces la internet, camera sau GPS.

În plus, alte cerinţe importante ale acestui proiect au fost verificarea identităţii utilizatorului înainte de a autoriza utilizarea aplicaţiei, şi posibilitatea de a şterge datele şi aplicaţiile de pe dispozitiv în cazul pierderii sau furtului acestuia.

SOLUȚIA TEHNICĂ

 

Datanet Systems a fost desemnat de către VIG integratorul soluţiei în urma unei analize competitive, pentru a implementa un sistem de „Management al Dispozitivelor Mobile care să îndeplinească cerinţele menţionate anterior.

Sistemul cuprinde două servere şi o serie de clienţi software ce rulează pe întreaga flotă VIG de dispozitive mobile destinate aplicaţiei de raportare a incidentelor. Serverele sunt integrate cu Active Directory pentru a asigura accesul securizat cu ajutorul metodelor standardizate de autentificare.

Sistemul oferă următoarele funcţionalităţi:

  • Asigură verificarea identităţii utilizatorului înainte de a-i acorda acces la dispozitivul mobil;
  • Permite instalarea automată şi centralizată a aplicaţiilor pe flota de dispozitive mobile;
  • Nu permite utilizatorilor să instaleze aplicaţii software;
  • Permite implementarea politicilor de securitate, într-un mod coerent, pe întreaga flotă de dispozitive mobile;
  • Acordă utilizatorilor acces doar la aplicaţiile şi funcţiile care sunt conforme cu politicile de securitate ale companiei;
  • Raportează în mod centralizat toate încercările de încălcare a politicilor de securitate;
  • Păstrează informaţiile companiei pe dispozitiv într-un format criptat;
  • Trimite informaţiile companiei într-un mod criptat prin intermediul conexiunii de date a dispozitivului mobil;
  • Permite ştergerea datelor şi aplicaţiilor companiei în cazul pierderii sau furtului dispozitivului mobil.

PROVOCĂRILE

 

Având în vedere scopul implementării, specialiştilor Datanet li s-a solicitat să efectueze o evaluare detaliată a dispozitivelor pentru a stabili punctele slabe şi de a le rezolva prin intermediul platformei.

În acest scop, a fost utilizată aplicaţia Airwatch Secure Content Locker, o aplicaţie concepută să limiteze lansarea aplicaţiilor şi accesul la funcţiile native ale sistemului de operare.

Odată ce punctele slabe au fost identificate, Airwatch Secure Launcher a fost configurat pentru a permite doar utilizarea aplicaţiei VIG Risk Inspector, transformând terminalul într-un dispozitiv de tip kiosk.

REZULTATELE PROIECTULUI

 

Soluţia implementată de Datanet a asigurat securizarea sistemului de operare de pe dispozitivele mobile din cadrul Vienna Insurance Group, prin folosirea unei aplicaţii proprietare.

Implementarea platformei a redus timpul necesar pentru pregătirea dispozitivelor cu 60%, în scopul de a utiliza aplicaţia VIG Risk Inspector, şi a permis totodată configurarea granulară a acestora, într-un mod automat, prin utilizarea profilelor de limitare a accesului în conformitate cu politicile de securitate ale companiei.

BENEFICIILE PROIECTULUI

 

Ca urmare a acestei implementări, OMNIASIG Vienna Insurance Group beneficiază de o soluţie unificată de management pentru dispozitive mobile prin care se pot gestiona terminalele de la distanţă şi se pot securiza informaţiile şi accesul la resursele IT ale companiei.

Sistemul se va dezvolta în continuare, platforma permiţând utilizarea dispozitivelor pentru noi aplicaţii şi integrări viitoare cu sisteme precum Microsoft Exchange pentru e-mail securizat sau Microsoft Sharepoint pentru colaborare securizată.

DESPRE VIG

 

Cu un volum de prime de aproximativ 9,7 miliarde de euro în 2012 şi 23.000 de angajaţi, Vienna Insurance Group este unul dintre cele mai importante grupuri de asigurări din Austria şi Europa Centrală și de Est (ECE). Inovaţia, relaţiile solide cu clienţii şi accentul pe client service au condus la realizarea unui portofoliu de produse de înaltă calitate, oferind soluţii atractive atât în segmentul asigurărilor de viaţă cât şi non-viaţă.

Vienna Insurance Group şi-a început expansiunea în 1990, devenind una dintre primele companii occidentale europene de asigurări ce se extinde în Europa Centrală şi de Est. Astăzi, grupul este unul dintre cei mai importanţi jucători din această regiune şi câştigă mai mult de 50% din totalul primelor de la nivelul grupului din regiunea ECE. Puteţi afla informaţii detaliate privind companiile ce fac parte din Vienna Insurance Group în zona ţărilor Europei Centrale şi de Est la adresa www.vig.com.

“Deoarece prezenţa dispozitivelor mobile a crescut exponenţial în cadrul companiilor, nevoia acestora de a avea un mediu controlat şi organizat pentru accesul la resursele informatice a crescut, în egală măsură. Descărcarea e-mail-urilor, deschiderea ataşamentelor, sau accesarea şi editarea documentelor au devenit acţiuni indispensabile, iar folosirea lor într-un mediu nesigur reprezintă o problemă reală pentru administratorii IT. Platforma de management al dispozitivelor mobile oferită de Datanet asigură o aplicare coerentă a politicilor de securitate în legătură cu controlul accesului la informaţii şi aplicaţii, securizarea comunicării, ştergerea de informaţii şi aplicaţii în caz de pierdere sau furt al dispozitivelor, toate acestea fiind efectuate în mod automat şi într-un mod uşor de folosit.“

Paul Dumitrescu, Data Center Consultant, Datanet Systems

BENEFICII CHEIE

MANAGEMENT CENTRALIZAT
SECURITATE PENTRU DISPOZITIVELE MOBILE DE COMUNICARE
REDUCEREA TIMPULUI NECESAR PENTRU ALOCAREA DISPOZITIVELOR MOBILE
GESTIUNEA TERMINALELOR DE LA DISTANŢĂ
INTEGRĂRI VIITOARE CU SISTEME MICROSOFT
INTERFEŢE UŞOR DE UTILIZAT