Datanet Systems

VODAFONE ROMÂNIA - SOLUȚIE DE TELEMEDICINĂ UNICAT

STUDIU DE CAZ TELEMEDICINĂ - VIZIUNEA

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Sklodowska Curie” deţine, la momentul actual, cea mai modernă secţie de terapie intensivă pentru nou-născuţi din Sud-Estul Europei. Construcţia noii secţii și dotarea cu tehnologie modernă au necesitat o investiţie totală de 2,165 milioane de euro, finanţată de Fundaţia Vodafone (1,4 milioane de euro), Asociaţia Inima Copiilor (615 mii de euro) și din fonduri ale Spitalului „M.S. Curie” (150 de mii de euro). Sistemul de telemedicină prezentat a fost finanţat de Fundaţia Vodafone România.

Pentru a îmbunătăţi permanent calitatea actului medical, la iniţiativa șefului Secţiei de terapie intensivă nou-născuţi, dr. Cătălin Cîrstoveanu, Datanet Systems a creat și dezvoltat o soluţie de telemedicină unicat, prin originalitatea arhitecturii proiectate.

Necesitatea unei astfel de soluţii a apărut ca urmare a multiplelor situații critice cu care se confruntă medicii din secţiile de terapie intensivă. Pe de o parte, este vorba de nevoia acestora de a dispune de mijloace de comunicare avansate, care să le permită consultarea – rapidă și în condiţii de calitate garantată a transmisiei – a medicilor de specialitate care fie nu se află în spital, fie în ţară, referitor la un caz anume. Acest caz trebuie să poată fi prezentat interlocutorilor cu imagini live ale pacientului respectiv, date de monitorizare, transmise în timp real, și documente medicale specifice. Pe de altă parte, exista nevoia unui sistem capabil să asigure supravegherea video permanentă a pacienţilor și monitorizarea activităţii personalului medical. (proiect de referinta)

“Am avut o colaborare foarte bună cu ambele companii. Am primit un sprijin important din partea Fundației Vodafone România, iar Datanet Systems a îmbinat perfect tehnologiile de supraveghere și teleprezență într-un sistem unitar, care reprezintă o soluție excepțională pentru mine.“

Dr. Cătălin Cîrstoveanu, Șeful Secţiei de Terapie Intensivă nou-născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "M.S. Curie"

Cornel Chirculete

“Soluția tehnică de telemedicină implementată în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii "M.S. Curie" a fost proiectată și dezvoltată de către Datanet Systems pornind de la cerințele specifice ale Secției de terapie intensivă nou-născuți. Mulțumită competențelor specialiștilor noștri și expertizei acumulate în alte proiecte finalizate, am reușit să transpunem eficient cerințele echipei medicale într-o soluție tehnologică unică, personalizată pe nevoile speciale acestui domeniu.“

Cornel Chirculete, Solution Architect UC & Contact Center, Datanet Systems

Dragoș Pârvulescu

Acest proiect a reprezentat o oportunitate deosebită pentru a folosi experienţa Datanet de integrator de sisteme IT și spiritul său creativ pentru a indeplini un set de cerinţe specifice. De asemenea, implementarea proiectului în mediul specific al Spitalului Clinic de Urgență a reprezentat o provocare pe care am depășit-o cu succes.“

Dragoș Pârvulescu, Enterprise Account Manager, Datanet Systems

Angela Galeţa

“În cadrul proiectului realizat la Spitalul "M.S. Curie", Fundaţia Vodafone România a asigurat finanţarea necesară pentru achiziţia infrastructurii securizate de video, voce și date, a terminalelor mobile de ultimă generaţie, precum și a serviciilor de suport de nivel 1, prin intermediul echipelor disponibile 24/7.”

Angela Galeţa, Director, Fundaţia Vodafone România

BENEFICII CHEIE

OPERAŢIUNI DE RUTINĂ SIMPLIFICATE
NIVEL CRESCUT DE EFICIENŢĂ A ACTIVITĂŢII PERSONALULUI MEDICAL
PREVENIREA INCIDENTELOR
CONSULTAREA RAPIDĂ ȘI ÎN CONDIŢII DE CALITATE GARANTATĂ A TRANSMISIEI
SUPRAVEGHEREA VIDEO PERMANENTĂ A PACIENŢILOR
DESCHIDERE CĂTRE NOI ÎMBUNĂTĂŢIRI ULTERIOARE