"> Datanet Systems aniversează 15 ani de activitate - Datanet Systems

mai 2013

Datanet Systems implineste 15 ani de activitate pe piata romaneasca de IT si comunicatii, ani in care, alaturi de clientii si partenerii sai, a construit proiecte complexe de infrastructura de comunicatii, centre de date, telefonie si colaborare la distanta, contact center, securitatea informatiilor, managementul infrastructurilor de comunicatii si al centrelor de date.

Printre proiectele de referinta ale companiei se regasesc:

  • primele retele de comunicatii WAN criptate pentru clienti din sistemul financiar-bancar;
  • primele sisteme de telefonie IP si, in premiera tehnologica, retele MPLS pentru operatorii de telecomunicatii din Romania;
  • proiecte de infrastructura de comunicatii, cele mai multe in premiera nationala, regionala – pentru operatori de telecomunicatii din Slovacia, Bulgaria, Polonia – si europeana;
  • prima retea IP multiserviciu pentru transportul aplicatiilor operationale in domeniul controlului traficului aerian;
  • proiecte de integrare pentru centre de date, contact center si securitate IT in domeniul bancar.

“Bazandu-se cu consecventa pe valorile ce caracterizeaza “spiritul Datanet”: seriozitate in afaceri, intelegerea exacta a necesitatilor clientilor, calitatea serviciilor oferite si expertiza tehnica complexa acumulata, compania a parcurs in cei 15 ani drumul de la o echipa entuziasta de specialisti la o organizatie matura, structurata, capabila sa combine in proiectele pe care le realizeaza noutatea tehnologica cu asigurarea stabilitatii infrastructurilor critice IT si de telecomuncatii” declara dl. Vasile Velicu, directorul general al companiei.

Printre cei peste 150 de clienti ai Datanet se numara mari companii de telecomunicatii din Romania, prestigioase institutii din sistemul financiar-bancar, firme recunoscute de retail, institutii din sectorul public din domenii de o importanta deosebita, precum educatie, finante, controlul traficului aerian, numeroase companii mici, mijlocii si mari din industrie si comert.

Datanet Systems a avut in cei 15 ani un partener de marca, Cisco Systems, cu care a dezvoltat majoritatea proiectelor sale. Datanet Systems este unul din cei mai importanti parteneri Cisco in Romania, avand calitatea de  Cisco Gold Partner – rol obtinut in premiera in Romania in 2004, Cisco Learning Partner – calificare obtinuta in premiera in Romania in 2005, si numeroase alte certificari dintre care le enumeram pe cele mai recente: primul partener Cisco Specialized IP NGN Architecture din lume, primul partener Cisco Telepresence Video Master Authorized Technology Provider din Romania. De asemenea, Datanet este partenerul cu cei mai multi experti Certified Cisco Internetworking Expert din tara.

In dorinta de a-si diversifica activitatea si de a-si largi portofoliul de produse si servicii, Datanet Systems a incheiat in ultima perioada parteneriate cu firme internationale de prestigiu, cum sunt: VMware – Datanet avand calitatea de Enterprise Partner, EMC – Datanet fiind Velocity Premier Partner, Symantec – Datanet fiind partener specializat, Avaya, Aruba, ceea ce ii va permite sa asigure un portofoliu de solutii complet si competitiv. Aceasta lista se va largi in functie de strategia Datanet si cerintele pietei.

“Cu acest prilej aniversar suntem extrem de recunoscatori clientilor nostri pentru oportunitatea pe care ne-au dat-o de a realiza impreuna proiecte complexe, adevarate incercari ale potentialului nostru de business, tehnico-logistic, pentru intelegere si in special pentru increderea pe care au avut-o in noi. De asemenea multumim tuturor partenerilor nostri pentru colaborare, efort si flexibilitate. Multumesc echipei Datanet pentru maturitatea, perseverenta, profesionalismul, abnegatia si loialitatea ei, pentru eforturile pe care le-a depus, pozitionand Datanet pe un loc de frunte in domeniul nostru de activitate. Dorim sa-i asiguram pe clientii nostri ca vom continua sa investim in dezvoltarea competentelor noastre de business, tehnice si organizatorice, in consolidarea si realizarea de noi parteneriate care sa ne permita sa devenim un integrator multivendor in domeniile in care activam, sa elaboram solutii cu tehnologie si funtionalitati de ultima generatie, eficiente din punct de vedere al costurilor. Dorim sa ne indeplinim astfel obiectivul asumat, acela de mentinere a unei pozitii de frunte in piata romaneasca de infrastructura de comunicatii, centre de date, telefonie, contact center si securitatea informatiilor, iar impreuna cu companiile ce constituie Soitron Group, sa participam la realizarea de proiecte regionale”, a adaugat dl. Vasile Velicu.

Despre Datanet Systems si Soitron Group

Datanet Systems are in prezent 48 de angajati, dublandu-si personalul in ultimii 5 ani, si o cifra de afaceri ce s-a situat in acest timp intre 20 si 24 de milioane de USD.

La sfarsitul anului 2012 a fost constituit Soitron Group, cu sediul in Slovacia. Din Soitron Group fac parte companiile: Soitron Slovacia, Datanet Systems Romania, Soitron Cehia, Sekom Turcia si Soitron Bulgaria. Soitron Group activeaza in tehnologia informatiei si telecomunicatii, are cca 600 de angajati si o cifra anuala de afaceri de aproximativ 120 de milioane de Euro.