"> Datanet Systems încheie 2014 cu un profit în creștere cu 10% - Datanet Systems

apr. 2015

Datanet Systems, unul dintre principalii integratori locali de sisteme informatice complexe, a înregistrat în 2014 o cifră de afaceri de cca. 23,7 milioane USD, în creștere cu 3,4% față de anul precedent. Compania a raportat o creștere a profitabilității de 10%, obținutăƒîn urma acțiunilor de eficientizare a costurilor interne. Datanet Systems a atins acești indicatori financiari în urma creșterii numărului de proiecte de infrastructură de date și telefonie, precum și a intensificării activității pe noi linii de business. Complementar, numărul de angajați ai companiei a ajuns la 56, în creștere cu 20% față de anul anterior. 2014 a reprezentat un an de construcție și consolidare pentru Datanet Systems, care a pus bazele unui centru de dezvoltare, integrare și implementare software, orientat preponderent pe segmentul aplicațiilor de call center, customer service, administrare de rețele de date și infrastuctură pentru Cloud Computing.

În 2015, Datanet Systems își menține focusul pe proiectele de integrare de soluții informatice complexe, cu un grad ridicat de personalizare, astfel încât să răspundă eficient cerințelor clienților. O a doua direcție importantă de business pentru acest an o reprezintă proiectele de export de servicii profesionale în domeniile infrastructură IT&C și software, proiecte care au ca beneficiari companii mari din domeniul transporturilor aeriene din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa). „Creșterea din 2014 se înscrie în evoluția unei companii mature, cu obiective bine trasate. Ne-am atins toate obiectivele propuse și am stabilit o direcție clarăƒpentru dezvoltarea viitoare a companiei. Avem resursele umane și competențele tehnice necesare pentru a ne putea consolida poziția pe piața regională, cu proiecte complexe dezvoltate pentru clienți de top. Colaborăm pe piața internă cu nume mari, precum Vodafone, Orange, RCS&RDS și suntem siguri că putem livra aceeași calitate oricărei companii din regiune”, afirmăƒDragoș Stroescu, Director Executiv al Datanet Systems.

Pentru 2015, Datanet Systems are ca obiective o creștere similarムa cifrei de afaceri și dezvoltarea și consolidarea activității pe piețele externe. Compania pune accent pe tehnologii de tip Cloud Computing și Data Center, sisteme IT&C furnizate ca serviciu, securitate și soluții de infrastructura informatică pentru transportul aerian.

 

Despre Datanet Systems

Activ pe piață încă din 1998,  Datanet Systems este unul din cei mai importanți integratori de sistem pentru rețele de date, lider în domeniul sistemelor de comunicații unificate, videoconferintă și soluții de infrastructură pentru centre de date. Datanet Systems este principalul partener Cisco în România și derulează parteneriate de afaceri cu furnizori internaționali precum EMC, VMware, Symantec, FireEye, LANDesk, Certes Networks, Aruba, Zoom International, AirWatch. Compania deține un portofoliu complet și competitiv de soluții la standarde internaționale în următoarele arii: infrastructurムde comunicații, centre de date și virtualizare, comunicații unificate, interacțiunea cu clienții și contact centers, securitatea informației. Datanet Systems are o echipă de peste 50 de persoane, care însumează peste 65 de certificări profesionale. Din noiembrie 2009, Datanet Systems face parte din SOITRON Group SE.

Pentru mai multe informații, contactați:
Gabriel Mușat
Technical and Marketing Manager
office@datanets.ro
www.datanets.ro