Datanet Systems

NOUTĂȚI ÎN INDUSTRIE

ÎN ACEASTĂ EDIȚIE

Perimetrul de securitate al organizatiilor se extinde constant sub presiunea exercitata de cresterea numarului de angajati mobili si adoptia serviciilor Cloud. Extinderea inseamna insa si expunere crescuta a companiilor in fata amenintarilor informatice avansate, care se diversifica rapid si devin tot mai complexe.

Cisco a anuntat ca portofoliul de solutii Unified Computing System (UCS) ofera suport pentru platforma de Cloud hibrid Microsoft Azure Stack.

Cisco Umbrella este o solutie conceputa pentru a raspunde cerintelor de securitate ale companiilor in conditiile cresterii utilizarii serviciilor Cloud si a numarului de angajati mobili.

In cadrul Cisco Live 2017 Berlin, Cisco a prezentat o noua platforma hardware si solutii de virtualizare a retelei, precum si versiuni actualizate ale solutiilor TrustSec si Cisco Identity Services Engine.

Noua versiune a sistemului Cisco Tetration Analytics beneficiaza de functionalitati avansate de automatizare a aplicarii politicilor de securitate la nivelul fiecarei solutii rulate in centrele de date.

Cisco Catalyst Digital Building Series Switch este primul switch dezvoltat pe cerintele specifice ale "cladirilor digitale", care conecteaza totate sistemele intr-o retea IP unica.

Cisco a anuntat lansarea seriei Firepower 2100, o solutie NGFW (Next Generation Firewall) integrata, dedicata organizatiilor care opereaza cu volume mari de date critice.

Cisco a prezentat la Mobile World Congress 2017 un portofoliu extins de solutii de securitate dedicat furnizorilor de servicii mobile.

Dell EMC a anuntat ca platforma Enterprise Hybrid Cloud (EHC) va fi disponibila pe echipamentele de infrastructura hiperconvergenta VxRail.

Dell a anuntat lansarea unei noi serii de produse de tipul New Edge Gateway, destinata clientilor care opereaza in spatii mici, in medii cu conditii dificile.

FortiGate 3980E este primul echipament firewall care depaseste pragul de un Terabit pe secunda.

VMware a anuntat mai multe actualizari si inovatii in portfoliul de solutii Horizon, care a ajuns la versiunea 7.

NSX for vSphere 6.3 si NSX-T 1.1 sunt noile versiuni ale platformei VMware de virtualizare a retelei, care aduc imbunatatiri pe zonele de automatizare, securitate si continuitate a aplicatiilor.

NOUTĂȚILE PE LARG

Experienta si automatizarea, avantaje competitive in securitatea informatica

Atacurile informatice devin tot mai sofisticate si forteaza o evolutie similara a specializarii responsabililor cu securitatea IT. Nici aplicațiile nu pot ramane in urma, iar companiile au nevoie de solutii avansate, capabile sa asigure protectia intregii infrastructuri, dar si un nivel ridicat de automatizare. La Datanet Systems gasiti atat o echipa certificata si experimentata, cat si un portofoliu cu solutii de ultima generatie.

 
Perimetrul de securitate al organizatiilor se extinde constant sub presiunea exercitata de cresterea numarului de angajati mobili si adoptia serviciilor Cloud. Extinderea inseamna insa si expunere crescuta a companiilor in fata amenintarilor informatice avansate, care se diversifica rapid si devin tot mai complexe.
Pentru a-si diminua suprafata de atac si a tine nivelul de risc sub control, tot mai multe organizatii aloca investitii consistente si cheltuie cantitati mari de energie. Studiile de piata din ultimii ani confirma o crestere continua a bugetelor dedicate securitatii IT, dar rezultatele nu sunt intotdeauna pe masura eforturilor si, evident, nici a asteptarilor. Conform Security Capabilities Benchmark Study, parte a celei de a zecea editii a raportului anual de securitate Cisco (2017 Annual Cybersecurity Report), companiile investigheaza numai 56% din bresele de securitate cu care se confrunta in mod real. Dintre acestea, doar 28% sunt legitime, adica reprezinta amenintari reale. Ceea ce este insa mai grav e faptul ca mai putin de jumatate (44%) dintre aceste probleme identificate sunt si remediate.
 
Provocari critice
 
Datele studiului citat evidentiaza o serie de probleme critice cu un grad de incidenta crescut in randul organizatiilor:
– Capacitate scazuta de depistare in timp util a vulnerabilitatilor si amenintarilor;
– Cheltuirea unui volum mare efort pentru alerte de tip “false pozitive”;
– Ineficienta in remedierea amenintarilor identificate/confirmate.
Cauzele acestor probleme sunt numeroase si au adesea la baza o abordarea inadecvata a problematicii securitatii in cadrul organizatiilor. Un exemplu concret in acest sens este faptul ca 65% dintre responsabilii de securitate care au participat la studiul Cisco au indicat ca folosesc intre 6 si 50 de produse de securitate provenind de la varii vendori.
Desigur, diversitatea este necesara – mai ales cand se doreste asigurarea independentei fata de un anumit vendor – si este perfect legitim ca orice companie sa isi doreasca sa fie protejata de cel mai bine cotat produs. Insa un conglomerat de solutii – fie ele si “best of breed” – nu reprezinta automat o garantie a protectiei impotriva amenintarilor informatice. In numeroase cazuri, eterogenitatea infrastructurilor de securitate genereaza provocari importante din cauza faptului ca majoritatea solutiilor nu sunt interoperabile, solicita competente speciale pe zona de configurare, au un nivel scazut de compabilitate, necesita instrumente dedicate de management etc. Toate aceste minusuri cumulate se traduc intr-o vizibilitate limitata asupra nivelului de expunere a infrastructurii si aplicatiilor care ruleaza pe aceasta, asupra comportamentului utilizatorilor finali, a potentialelor brese care pot fi exploatate in cazul unui incident de securitate, a gradului de compromitere a anumitor tipuri de echipamente si/sau device-uri etc.
 
Experienta primeaza
 
Sunt probleme reale, confirmate atat in practica cat si de faptul ca in topul provocarilor de securitate realizat de specialistii de la Cisco pe compatibilitatea produselor (invocata de 28%) se situeaza pe locul doi (dupa buget). In ierarhia probelemelor cu care se confrunta urmeaza, la egalitate, nivelul de certificare al angajatilor si lipsa personalului instruit (fiecare cu cate 25%).
Nivelul specialistilor este o doua problema majora cu care se confrunta numeroase organizatii, agravata de deficitul de forta de munca calificata in domeniul securitatii informatice. Este o provocare globala, evidentiata si in cel mai recent studiu ISACA (State of Cyber Security 2017: Current Trends in Workforce Development), care arata ca pentru majoritatea companiilor (55%) experienta reprezinta cel mai important criteriu de angajare al unui specialist in securitate.
Solutia optima in acest caz o reprezinta identificarea unui partener cu expertiza reala, probata in proiecte relevante. Precum Datanet Systems, companie care are experienta si competentele necesare pentru a transpune in practica cerintele clientilor sai, astfel incat sa asigure atingerea nivelului de securitate dorit.
 
Avantajele automatizarii
 
Un al doilea avantaj competitiv important al Datanet Systems este acela ca detine un portofoliu complet de solutii de securitate de noua generatie, fiind principalul partener in Romania al Cisco. Pentru ca, dincolo de experienta si certificari, solutiile avansate de securitate vin cu avantajul vizibilitatii extinse asupra intregii infrastructuri, dar asigura si un nivel ridicat de automatizare. Ceea ce reprezinta un castig important mai ales pentru companiile care se confrunta cu limitari bugetare si de resurse profesionale specializate. Automatizarea este cel mai bun raspuns posibil in identificarea, analizarea si remedierea rapida a amenintarilor reale, eficientizand utilizarea resurselor.
Solutiile de securitate Cisco integreaza servicii automatizate, care permit clientilor sa nu mai gestioneze efectiv fiecare alerta sau incident individual. De exemplu, prin utilizarea Cisco Identity Services Engine (ISE) se realizeaza automat autentificarea si autorizarea fiecarui utilizator si/sau device care se conecteaza la reteaua unei companii. ISE permite accesul la anumite tipuri de continut si aplicatii in functie de drepturile alocate fiecarui utilizator, tipul de echipament utilizat etc. Complementar, Cisco Advanced Malware Protection (AMP) asigura monitorizarea continua a echipamentelor de retea si a device-urilor utilizatorilor finali. O data identificat un fisier cu potential malitios (fie pe baza de semnatura, fie prin tehnologia sandbox), Cisco AMP emite o alerta si realizeaza automat o analiza retrospectiva dinamica pentru a identifica sursa/bresa creata, zonele afectate si potentialele tinte. Similar, Cisco Lancope StealthWatch monitorizeaza si analizeaza tiparele de trafic si depisteaza automat anomaliile, depistand sursa acestora, iar prin comunicarea cu Cisco ISE plaseaza in carantina endpoint-urile afectate.
Toate aceste automatizari corelate imbunatatesc rata de detectie a amenintarilor si vulnerabilitatilor (conform celor mai recente statistici, solutiile Cisco inregistreaza un scor superior avand un timp mediu de detectie de sub 6 ore), stopeaza atacurile informatice si limiteaza extinderea ariei compromise.
Solutiile Cisco au insa si o puternica componenta proactiva. De exemplu, pin serviciile de scanare continua a componentelor de retea se obtin automat liste actualizate in timp real ale vulnerabilitatilor la nivel de host si aplicatie si se pot prioritiza interventiile in functie nivelul de gravitate al amenintarilor. Se asigura astfel atat o imbunatatire generica a nivelului de securitate, cat si o crestere a eficientei operationale la nivelul departamentului IT.
 
Solutii personalizate
 
Pe baza portofoliului de aplicatii de securitate detinut si a experientei acumulate in varii proiecte de securitate, specialistii Datanet pot crea si dezvolta arhitecturi de solutii personalizate pe nevoile specifice ale clientilor.
De exemplu, pentru o companie care doreste sa adopte modelul “Work from home”, angajatorul permitand accesul angajatilor de acasa la resursele organizatiei, se poate crea o solutie care asigura criptarea datelor transmise si, cu ajutorul Cisco Anyconnect Secure Mobility Client, se depisteaza daca utilizatorul se afla sau nu in incinta fizica a companiei. In cazul in care se afla in exterior conexiunea se realizaza automat prin VPN, in prealalbil, prin intermediul ISE Posture Agent, verificandu-se  respectarea regulilor de securitate prestabilite. In situatia identificarii unei neconformitati (sistem antivirus oprit si/sau neactualizat, patch-uri de securitate nerealizate, procese DLP blocate etc.), device-ul este plasat automat intr-o zona de carantina pana la remedierea problemei identificate.
 
De ce Datanet?
 
Datanet Systems are experienta si competente probate in numeroase proiecte de implementare a solutiilor de securitate Cisco, dar nu numai. Echipa Datanet de specialisti certificati in sisteme de securitate informatica asigura proiectarea, dezvoltarea, livrarea, punerea in functiune si configurarea solutiilor, oferind servicii complete de consultanta, mentenanta si instruire de specialitate.
 
Pentru informatii suplimentare, intrati pe situl nostru, www.datanets.ro

Cisco UCS integreaza Microsoft Azure Stack

Cisco a anuntat ca portofoliul de solutii Unified Computing System (UCS) ofera suport pentru platforma de Cloud hibrid Microsoft Azure Stack.

 
Extinderea capacitatii sistemelor UCS, asigurata prin introducerea noii solutii Cisco Virtual Interface Card, ofera clientilor Cisco posibilitatea de a livra servicii Microsoft Azure de tip IaaS si PaaS din centrele de date on-premises. Microsoft Azure Stack furnizeaza servicii si Application Programming Interfaces (APIs) compatibile cu arhitecturile Cloud Azure, asigurand dezvoltatorilor flexibilitatea necesara crearii de aplicatii pentru infrastructurile cloud private, hibride sau publice. Noua oferta, promovata sub denumirea Cisco Integrated System for Microsoft Azure Stack, va fi disponibila din trimestrul trei 2017.

Cisco Umbrella, primul Secure Internet Gateway (SIG) in Cloud

Cisco Umbrella este o solutie conceputa pentru a raspunde cerintelor de securitate ale companiilor in conditiile cresterii utilizarii serviciilor Cloud si a numarului de angajati mobili.

 
Secure Internet Gateway (SIG) este o noua tehnologie conceputa de Cisco pentru imbunatatirea nivelului de protectie a utilizatorilor mobili, capabila sa asigure conexiuni sigure la Internet chiar si atunci cand nu sunt utilizate solutii de tipul Virtual Private Network (VPN). Cisco Umbrella este o platforma de securitate in Cloud care blocheaza amenintarile curente si cele emergente prin monitorizarea constanta a tuturor porturilor si protocoalelor rulate pe device-ul utilizatorului mobil, asigurand o protectie aproape completa a traficului. Noua solutie Cisco limiteaza automat accesul realizand o selectie a domeniilor, adreselor URL si IP-urilor inainte de conectare si blocheaza fisierele inainte ca acestea sa fie descarcate. Prin faptul ca ruleaza si este furnizata sub forma de serviciu Cloud, Umbrella nu necesita nicio instalare hardware si niciun update software, fiind capabila sa asigure protectia mai multor device-uri in interval de cateva minute. Solutia Cisco asigura vizibilitate si protectie extinse, prin integrarea cu tehnologia Cloud Access Security Broker organizatiile putand obtine un control avansat. Cu ajutorul acestor functionalitati, companiile pot identifica orice tip de aplicatie in regim SaaS utilizata pe un device si pot stabili politici si reguli de limitare a solutiilor care prezinta riscuri de securitate. Umbrella asigura o protectie proactiva – solutionand zilnic 100 de miliarde de solicitari de conexiuni Internet si corelandu-le cu peste 11 miliarde de evenimente “istorice” analizat, aplicatia identifica modele de comportament al amenintarilor, detecteaza anomalii si creeaza modele capabile sa raspunda automat la noile tipuri de amenintari depistate. Pentru a acoperi aceste functionalitati avansate, Umbrella utilizeaza mecanisme de tipul “machine learning”, reteaua Cisco Talos de detectie in timp real a amenintarilor si sistemele Advanced Malware Protection (AMP) pentru depistarea fisierelor malitioase si blocarea lor in Cloud. Cisco Umbrella este dezvoltata pe o platforma deschisa, ceea ce simplifica efortul de integrare a sistemelor, platformelor si echipamentelor de securitate, precum si metoda “Anycast Routing” pentru a nu genera un nivel ridicat de latenta.
 

Cisco accelereaza transformarea digitala

In cadrul Cisco Live 2017 Berlin, Cisco a prezentat o noua platforma hardware si solutii de virtualizare a retelei, precum si versiuni actualizate ale solutiilor TrustSec si Cisco Identity Services Engine.

Printre noile solutii lansate la Cisco Live 2017 Berlin se numara: • Cisco Enterprise Network Compute System (ENCS 5400 Series), o solutie NFV dedicata accelerarii procesului de virtualizare a retelei care permite companiiilor sa-si extinda si optimizeze serviciile de retea; • Cisco Secure Agile Exchange, solutie de virtualizare a retelei si extindere a centrelor de colocare, care ofera organizatiilor posibilitatea de a-si conecta dinamic clientii, angajatii si partenerii utilizand servicii de retea on-demand; • Cisco TrustSec 6.1, noua versiune a solutiei de segmentare permite izolarea atacurilor si restrictionarea amenintarilor, asigurand modificare rapida a politicilor de securitate si o reducere de pana la 80% a efortului operational; • Cisco ISE 2.2, care aduce o crestere a nivelului de vizibilitate asupra aplicatiilor si endpoint-urilor, asigurand detectarea comportamentelor anormale si posibilitatea definirii de politici de securitate de tip DEFCON (Defense readiness Condition), pentru stabilirea regulilor de escaladare a raspunsurilor in cazul amenintarilor avansate.

Functionalitati extinse pentru Tetration Analytics

Noua versiune a sistemului Cisco Tetration Analytics beneficiaza de functionalitati avansate de automatizare a aplicarii politicilor de securitate la nivelul fiecarei solutii rulate in centrele de date.

 
Dezvoltata pe baza functionalitatilor avansate de analiza a traficului centrelor de date, noua versiunea a platformei Cisco Tetration Analytics permite aplicarea regulilor de securitate la nivelul fiecarei aplicatii, indiferent de mediul pe care ruleaza aceasta (virtual, servere fizice, arhitecturi Cloud private sau publice etc.) si de infrastructura existenta. Pentru aceasta, Tetration Analytics utilizeaza o tehnica de micro-segmentare la nivelul aplicatiilor, politicile de securitate putand fi aplicate la nivelul oricarei solutii de tip firewall si corelate intr-un ansamblu unitar, bazat pe analiza a miliarde de fluxuri de lucru si procese. Cisco si-a diversificat oferta, extinzand portofoliul cu o plaforma de dimensiuni mai mici, Tetration-M, precum si o versiune Cloud dezvoltata pe Amazon Web Services (AWS), Tetration-Cloud. Platforma Tetration poate fi extinsa prin API-uri, permitand crearea de aplicatii personalizate capabile sa genereze exporturi de date in functie de cerintele specifice de business si de format. Tetration Analytics este un element central al stategiei Cisco de modernizare a centrelor de date, bazata pe modelul de arhitectura Cisco ASAP (Analyze, Simplify, Automate, Protect).

Cisco lanseaza primul switch dedicat cladirilor digitale

Cisco Catalyst Digital Building Series Switch este primul switch dezvoltat pe cerintele specifice ale “cladirilor digitale”, care conecteaza totate sistemele intr-o retea IP unica.

 
Cisco Catalyst Digital Building Series Switch utilizeaza noua arhitectura Cisco DNA (Digital Network Architecture), care asigura un nivel ridicat de interoperabilitate si permite dezvoltarea de retele automatizate ce pot raspunde dinamic, in timp util, la fiecare schimbare survenita. Switch-ul suporta de la sisteme de iluminat, HVAC, pana la cele de securitate fizica, pe baza protocolui IoT Constrained Application Protocol (CoAP), si este usor de instalat si configurat. Bazat pe o solutie constructiva care nu foloseste ventilatoare, utilizarea Catalyst Digital Building Series Switch este recomandata in locatiile care necesita un nivel scazut de zgomot (spitale, hoteluri, cladiri de birouri etc.).

Firepower a ajuns la seria 2100

Cisco a anuntat lansarea seriei Firepower 2100, o solutie NGFW (Next Generation Firewall) integrata, dedicata organizatiilor care opereaza cu volume mari de date critice.

 
Dupa ce anul trecut, solutiile NGFW de la Cisco au fost premiate cu titlul “Best of Interop”, pentru vizibilitatea extinsa asupra retelei, traficului, aplicatiilor si utilizatorilor pe care o asigura, anul acesta stafeta este preluata de Firepower 2100 Series NGFW. Noua versiune este promovata sub formula “Fully integrated” pentru ca integreaza alaturi de firewall-ul Cisco mai multe tehnologii avansate, precum Next Generation Intrusion Prevention System (NGIPS), Advanced Malware Protection (AMP), solutii de filtrare URL, precum si de Application Visibility and Control (AVC). Toate acestea sunt integrate intr-o singura platforma, managementul fiind realizat prin intermediul solutiei on-box Firepower Device Manager, a sistemului Firepower Management Center in cazul cerintelor de gestiune centralizata sau prin intermediul Cisco Defense Orchestrator pentru management in Cloud. Beneficiind de prima arhitectura dual multicore, seria 2100 (care include modelele 2110, 2120, 2130 si 2140) asigura o rata de transfer care porneste de la 1,9 Gbps si ajunge pana la 8,5 Gbps.

Noi solutii de securitate Cisco pentru furnizorii de servicii mobile

Cisco a prezentat la Mobile World Congress 2017 un portofoliu extins de solutii de securitate dedicat furnizorilor de servicii mobile.

 
Promovat sub denumirea Security Architecture for Mobile Service Providers, noul portofoliu de solutii Cisco este conceput astfel incat sa asigure o protectie pe mai multe niveluri, atat la nivelul retelei, cat si al device-urilor utilizatorilor finali, dar si in Cloud. Pe zona de securitate a retelei, Cisco a introdus noua suita de solutii Security Gateway (SecGW), de inalta scalabilitate, care este suportata de seriile de echipamente firewall Firepower 9300 si Firepower 4100 si de routerele ASR 900. Cisco a mai prezentat la Barcelona si o noua versiune a serviciului de securitate Umbrella destinata furnizorilor de servicii (Cisco Umbrella for Service Providers), care pot astfel raspunde rapid cerintelor critice ale clientilor finali prin intermediul unei platforme Cloud de securitate dedicate. 

Dell EMC extinde adoptia modelului Hybrid Cloud

Dell EMC a anuntat ca platforma Enterprise Hybrid Cloud (EHC) va fi disponibila pe echipamentele de infrastructura hiperconvergenta VxRail.

 
Dell EMC EHC va fi livrata ca solutie integrata, preconfigurata si pretestata pe echipamentele VxRail, permitand dezvoltari de pana la 1.000 de masini virtuale. Platforma este flexibila si accepta si dezvoltari de dimensiuni mai mici, cresterea fiind facuta pe masura evolutiei cerintelor. Timpul de dezvoltare, costurile si riscurile sunt reduse prin mecanisme de instalare automata. Familia de echipamente Dell EMC VxRail, lansata in urma cu un an, ruleaza solutia SDDC (Software-Defined Data Center) VMware vSAN, fiind dezvoltata in partenteriat cu VMware.

Dell introduce seria Edge Gateway 3000

Dell a anuntat lansarea unei noi serii de produse de tipul New Edge Gateway, destinata clientilor care opereaza in spatii mici, in medii cu conditii dificile.

 
Noua serie Dell Edge Gateway 3000 include trei modele destinate utilizarii in domeniul automatizarilor industriale, energiei, transportului si pietei de semnalistica digitala. Cu ajutorul noilor echipamente, clientii pot transfera in mod securizat si analiza in timp real datele colectate prin intermediul retelelor. Produsele sunt livrate cu aplicatia Dell Command Suite si, optional, pot fi upgradate astfel incat sa permita managementul la distanta a tuturor echipamentelor IoT prin intermediul unui singur instrument Dell Edge Device Manager.

Fortinet lanseaza primul Terabit Firewall

FortiGate 3980E este primul echipament firewall care depaseste pragul de un Terabit pe secunda.

 
Fortinet a anuntat extinderea portofoliului de produse firewall destinate mediului enterprise, centrelor de date si furnizorilor de servicii cu doua noi produse FortiGate 3980E si 7060E. 3980E este primul firewall care atinge performanta de 1.12 Tbps, validata prin testele Ixia BreakingPoint si CloudStorm 100GE Application and Security Test Load Module. Nivelul crescut de performanta permite utilizarea FortiGate 3980E ca firewall intre centrele de date sau ca firewall intern in Data Center. Noul produs Fortinet beneficiaza de 32 SPU (Security Processing Units), de doua porturi GE RJ45, 16 porturi 1/10 GE SFP/SFP+ si 10 porturi 100 Gigabit QSFP28. FortiGate 7060E se incadreaza in limita de 100 Gbps, dar reclama titlul de cel mai rapid echipament de tipul NGFW.

VMware isi actualizeaza portofoliul Horizon

VMware a anuntat mai multe actualizari si inovatii in portfoliul de solutii Horizon, care a ajuns la versiunea 7.

 
Una dintre principalele noutati anuntate de VMware este platforma Just-in-Time Management (JMP), care este adresata companiilor ce  doresc sa imbunatateasca experienta utilizatorilor finali ai solutiilor de tip virtual desktop. Platforma este conceputa astfel incat sa faciliteze livrarea de profile personalizate si coonfigurarea dinamica a politicilor in orice mediu (fizic, virtual sau Cloud) pentru infrastructuri care folosesc sistemul de operare Windows. Cu ajutorul JMP, utilizatorii finali beneficiaza de aplicatii livrate in timp real, accelerare grafica, cresterea vitrezei de provizionare, politici contextuale de management si update de aplicatii fara downtime-uri. Platforma integreaza solutiile VMware App Volumes, Instant Clone si User Environment Manager pentru a simplifica managementul profilurilor utilizatorilor finali. O alta inovatie importanta adusa la acest nivel este noua tehnologie Blast Adaptive Transport care monitorizeaza activitatile din retea pentru a optimiza consumul de largime de banda.

Noi versiuni ale platformei VMware NSX

NSX for vSphere 6.3 si NSX-T 1.1 sunt noile versiuni ale platformei VMware de virtualizare a retelei, care aduc imbunatatiri pe zonele de automatizare, securitate si continuitate a aplicatiilor.

 
VMware NSX for vSphere 6.3 suporta versiunea vSphere 6.5 si aduce optimizari de securitate prin New Application Rule Manager si noi functionalitati pe zona de Endpoint Monitoring care asigura automatizarea aplicarii politicilor si actualizarii regulilor. Pe zona de continuitate a aplicatiilor, noua versiune NSX ofera imbunatitiri in ceea ce priveste definirea dinamica a regulilor de securitate pentru clientii care opereaza in medii de tipul Software-Defined Data Center (SDDC) in mai multe centre de date. NSX 6.3 permite clientilor sa isi extinda infrastructura de retea virtuala de la o locatie centrala catre mai multe puncte de lucru, mentinand controalele de securitate, si imbunatateste suportul pentru vCloud Director. Principalele noutati aduse de Vmware NSX-T 1.1 sunt suportul pentru Photon Platform, o platforma de infrastructura Cloud nativa, optimizata pentru containere si aplicatii moderne, si suport imbunatatit pentru mai multe distributii KVM (Canonical si Red Hat).