Datanet Systems

REȚEA DE DATE ȘI INFRASTRUCTURĂ DATACENTER PENTRU FURNIZORII DE SERVICII TELECOM

REȚELE DE DATE ȘI INFRASTRUCTURĂ DATA CENTER PENTRU FURNIZORII DE SERVICII TELECOM

 

Furnizorii de servicii de telecomunicații se confruntă cu o presiune constantă de a oferi mai mult, folosind mai puține resurse.

Datanet, cu mai mult de 20 de ani de experiență în furnizarea de sisteme și servicii de infrastructură de rețea a datelor, înțelege motivația și direcțiile de afaceri ale furnizorilor de servicii, nevoile lor de inovare tehnică, de eficiență a prețurilor, de fiabilitate, de servicii de o constantă calitate ridicată și de SLA-uri strânse.

Beneficiile unor sisteme specifice livrate de Datanet Systems catre operatori de telecomunicații sunt tratate in următoarele pagini:

MAI MULTE DETALII

SISTEME ȘI SERVICII DE INFRASTRUCTURĂ PENTRU CENTRE DE DATE

Datanet Systems furnizează infrastructură pentru Centre de Date, precum LAN și SAN, sisteme de calcul și de stocare, soluții de replicare și back-up, de balansare a traficului, firewall-uri de rețea și de aplicație și alte sisteme de securitate a centrelor de date.

Virtualizare și orchestrare

Centrele de date sunt însă la momentul actual un mix eterogen de mașini fizice și virtuale, echipamente de rețea și resurse de stocare dificil de gestionat într-un mod eficient. Sutele sau miile de aplicații rulate pe mașini fizice sau virtuale și livrate sub formă de servicii au devenit vitale pentru organizații, iar creșterea cerințelor de asigurare a performanței, disponibilității și securității aplicațiilor generează o presiune constantă asupra departamentelor IT.

Pentru a răspunde acestei provocări, Datanet Systems oferă sisteme de virtualizare centre de date și orchestrare care asigură configurarea automată pentru noi servicii IT precum și revenirea la configurarea inițială la decomisionarea servicilor pentru resursele de procesare, de stocare, de rețea si de securitate IT  din centrele de date. În această soluție folosim aplicații Cisco și VMware.

Software Defined Networking (SDN)

Cisco Aplication Centric Infrastructure (ACI) centralizează și automatizează procesele de provizionare, configurare și deprovizionare a politicilor și resurselor – atât la nivelul aplicațiilor, cât și al echipamentelor de rețea – și simplifică gestionarea modului în care aplicațiile comunică între ele, în conformitate cu politicile și cerințele organizațiilor. Spre deosebire de alte abordări de tipul Software Defined Network (SDN) – care se axează doar pe managementul mașinilor virtuale și care aproape ignoră serverele fizice și celelalte echipamente de rețea, cu precădere pe cele care se încadrează în categoria „legacy” – modelul ACI integrează unitar și orchestrează întreaga infrastructură fizică și virtuală a Data Center-ului, asigurând alocarea și utilizarea optimă a resurselor.

Astfel, Cisco oferă clienților o platformă tehnologică capabilă să asigure tranziția lentă de la infrastructurile fizice și proiectele de virtualizare complexe către arhitecturile de tip Cloud, menținând compatibilitatea cu infrastructurile existente și protejând investițiile realizate în acestea.

SISTEME ȘI SERVICII DE INFRASTRUCTURĂ DE TELEFONIE IP DE TIP „MANAGED”

Datanet Systems oferă telefonie, infrastructură contact center pentru soluții de telefonie IP de tip „managed”, videoconferință, sisteme de servicii pentru clienți de tip multichannel (telefon, e-mail, web, SMS), înregistrarea apelurilor și ecranelor, monitorizarea calității agenților din contact center. Serviciile de telefonie IP de tip „managed” sunt furnizate folosind produse Cisco, Zoom International, 2Ring.

INFRASTRUCTURĂ REȚEA WAN

Carrier Ethernet

Sistemul Cisco Carrier Ethernet din Arhitectura Cisco IP Next-Generation Network (IP NGN) oferă link-uri integrate între nivelurile de servicii și aplicații componente. Cu sistemul Ethernet Carrier, puteți extinde Multiprotocol Label Switching (MPLS) în toată rețeaua de date pentru a permite un plan de control unic, a oferi o experiență completă de servicii multimedia oricând, oriunde și la orice dispozitiv ce poate accesa Internet-ul, și a beneficia de un cadru unificat de gestionare a rețelei, conceput pentru IP NGN.

Soluția oferită de noi asigură:

 • scalabilitate deosebită, dispunând de până la 96 Tbps pe sistem la Cisco ASR 9000;
 • End-to-end Packet Optical Architecture și Packet-Optical Transport System (P-OTS) pentru a unifica transportul și comutația de pachete cu MPLS Transport Profile (MPLS-TP);
 • Livrare de servicii flexibilă, la rate de 1G, 10G prin infrastructura de acces IP/MPLS pentru o rețea economică, scalabilă (“pay-as-you-grow”), fără înlocuiri de hardware;
 • Un SLA aferent serviciilor video cu pierderi reduse la zero.

Unified RAN backhaul

Reduce complexitatea și costurile de operare, implementare și scalare a rețelei de transport a multivendorilor, rețelelor de acces radio multigeneraționale (RANs) cu ajutorul Cisco Unified RAN Backhaul. Cerințele actuale ale rețelei pot fi abordate și migrarea către o soluție de tip ” all-IP RAN” pentru 4G, inclusiv Long Term Evolution (LTE), poate fi realizată cu ajutorul unei soluții ce cuprinde echipamente Cisco care:

 • Utilizează un sistem precis de sincronizare;
 • Respectă standardele și cerințele de interoperabilitate;
 • Este simplificată pentru implementări multivendor, multi-generație și pe mai multe niveluri.

Rețele Edge

Oferim un portofoliu complet de soluții pentru rețele edge cu echipamente Cisco, care oferă:

 • Fiabilitate “carrier-class”;
 • Capacitate și scalabilitate masive;
 • Experiențe video și mobile continue;
 • Calitate ierarhică îmbunătățită a serviciului;
 • Instrumentare și gestionare intuitive;
 • Optimizare a eficienței energetice a infrastructurii.

Rețele core

Cisco IP NGN oferă următoarele beneficii:

 • Simplifică arhitectura pentru rețele core;
 • Reduce cheltuielile de capital și operațiuni;
 • Ajută la furnizarea serviciilor curente într-un mod mai eficient;
 • Oferă scalabilitate și capacitate pentru serviciile broadband cu creștere foarte rapidă.

Cisco ASR Systems și Carrier Routing System (CRS) oferă performanțe de vârf în industrie, servicii inteligente avansate, design ecologic, și longevitate a sistemului. Fiecare model folosește Cisco IOS XR Software, un sistem de operare unic, auto-regenator, modular, distribuit.

Datanet Systems oferă sisteme de infrastructură de rețea de date și Centre de Date pentru care se asigură următoarele servicii: proiectarea sistemelor, implementare, integrare, operare și mentenață bazată pe SLA, instruire, migrare, testare, evalure și audit.

BENEFICII PRINCIPALE

 • Permite furnizorilor de servicii să ofere servicii de tip „managed”, precum “managed security” pentru email și web, acces la rețea, gestionarea dispozitivelor mobile, “managed IP telephony”, „hosted virtualized data center”;
 • Reducerea costurilor operaționale pentru infrastructură prin consolidare, virtualizare și automatizare;
 • Reducerea cheltuielilor și creșterea disponibilității prin externalizare;
 • Creșterea securității informațiilor cu impact minim asupra productivității angajaților.

MAI MULTE DETALII