Nu ești abonat la newsletter? Abonează-te acum!

NOUTĂȚI ÎN INDUSTRIE

IANUARIE 2019

Complexitatea retelelor creste constant, ceea ce face ca depistarea, diagnosticarea si remedierea a problemelor sa devina tot mai dificile. Iata de ce, pare explicabil că 67% dintre companii declara ca au nevoie de solutii noi pentru a-si creste controlul asupra retelei. Cu ajutorul tehnologiilor Cisco, Datanet Systems va poate ajuta sa simplificati intregul proces si – mai ales – sa preintampinati aparitia disfunctionalitatilor.

Articole

Complexitatea retelelor creste constant, ceea ce face ca depistarea, diagnosticarea si remedierea a problemelor sa devina tot mai dificile. Iata de ce, pare explicabil că 67% dintre companii declara ca au nevoie de solutii noi pentru a-si creste controlul asupra retelei. Cu ajutorul tehnologiilor Cisco, Datanet Systems va poate ajuta sa simplificati intregul proces si – mai ales – sa preintampinati aparitia disfunctionalitatilor.

In lipsa unor instrumente eficiente de monitorizare si management, administratorii de retea descopera disfunctionalitatile doar atunci cand acestea sunt semnalate de utilizatori. Insa, cel mai adesea, raportarea simptomelor nu inseamna si identificarea cauzelor, iar procesul de diagnosticare-remediere ajunge sa consume mult timp si efort, pentru ca presupune: 

  • Colectarea de date– in mod uzual, problema raportata nu contine destule informatii relevante pentru a formula o ipoteza de lucru corecta. Prin urmare, administratorii au nevoie de mai multe categorii de date – „istorice“, despre evenimentele care s-au petrecut deja in retea, si „contextuale“, care sa ajute la explicarea modului in care s-a ajuns la evenimentele respective.
  • Analiza datelor– interpretarea datelor ajuta la compararea simptomelor identificate si diferentierea comportamentelor normale din retea de cele anormale;
  • Selectarea posibilelor cauze si formularea ipotezelor de lucru– printr-un proces de triere, cauzele cu probabilitate redusa sunt eliminate, iar cauzele ramase sunt folosite pentru construirea ipotezelor de lucru;
  • Testarea ipotezelor– cea mai simpla metoda de verificare consta in stabilirea unei solutii de remediere si aplicarea ei pentru a se vedea daca rezolva sau nu problema.

Se poate intampla insa ca acest lucru sa fie imposibil de pus in practica, caz in care se apeleaza la solutii intermediare, care nu elimina cauza principală a problemei, ci doar rezolva simptomele semnalate. In cazul in care solutia propusa nu da rezultatul scontat, se incearca o alta sau se reia procesul…Este explicabil deci de ce mai mult de doua treimi dintre companii (67%) reclama la momentul actual ca au nevoie de noi solutii pentru a-si imbunatati vizibilitatea si controlul asupra retelei (conform studiului „Enterprise Networks in Transition: Taming the Chaos“).

 

Preventie si remediere intr-o singura consola

Datanet Systems propune rezolvarea si – mai ales – preintampinarea problemelor de retea prin integrarea solutiilor Cisco DNA Center si DNA Assurance (care fac parte din portofoliul Cisco Digital Network Architecture). Solutiile Cisco acopera complet toate etapele procesului de diagnosticare-remediere, asigurand castiguri importante de timp si crestere a eficientei operationale in managementul retelei.

Primul avantaj competitiv al DNA Assurance este dat de faptul ca asigura un nivel de vizibilitate pe care nicio alta aplicatie de analiza a retelei nu-l mai ofera in prezent, colectand automat date de telemetrie si contextuale din 16 surse diferite (NetFlow, traceroute, IPSLA, syslog, WSA, radius, DHCP, AD/Users, CLI/SSH, netconfig, PxGrid, DNS, AXVC, SNMP, CMX si Apple iOS). Solutia Cisco nu realizeaza insa doar colectarea de date, ci integreaza si un sistem de analiza capabil sa faca distinctia dintre metricile critice – care atunci cand inregistreaza variatii ce depasesc limitele predefinite impun luarea de masuri imediate – si cele non-critice.

Motorul central de analiza al DNA Center colecteaza si proceseaza datele provenind din toate zonele retelei, le coreleaza si compara performanta la nivelul fiecarui utilizator si echipament (switch-uri, routere si controllere wireless) prin raportarea la parametrii de baza predefiniti. In momentul in care depisteaza o scadere a nivelurilor de performanta, DNA Assurance evalueaza contextul in care acest fenomen s-a produs si emite o alerta catre administrator pentru a-i semnala necesitatea unei interventii pentru remedierea problemei. Solutia nu se rezuma insa doar la a semnala problemele, ci ofera si o serie de solutii de remediere ale evenimentelor, recomandarile fiind facute tinand cont de rezultatele analizelor contextuale.

 

Un set de functionalitati unice

Cu ajutorul DNA Center Open Platform (care furnizeaza un set extins de API-uri, SDK-uri si adaptori ce ii extind capabilitatile la aplicații si sisteme externe), specialistii Datanet Systems va pot ajuta sa beneficiati de o serie de functionalitati unice ale DNA Assurance, precum:

  • Network/Client Health Dashboard:un panou de bord care va permite  sa vizualizati starea de functionare a fiecarui echipament si client din retea, indiferent de modul de conectare al acestuia, fix sau wireless. (Echipamentele care intampina probleme de conexiune sunt semnalate automat, insotite de solutiile de remediere recomandate);
  • Device/Client 360:va furnizeaza informatii detaliate despre performanta fiecarui echipament si client din retea (throughput, latenta etc.), ajutandu-va sa rezolvati rapid problemele punctuale;
  • Path Trace:funcționalitate de tip „drill-down“ care va permite sa vizualizati rapid calea parcursa de o aplicatie sau un serviciu, de la client la server, trecand prin toate dispozitivele pe care acesta le parcurge – cu ajutorul careia puteti stabili rapid unde si la ce nivel apar problemele;
  • Network Time Travel:va ajuta sa realizati analize retrospective (de pana la 14 zile), folosind indicatorii de performanta ai echipamentelor si clientilor si date despre statusul retelei, pentru a depista cauza unui eveniment petrecut in trecut;
  • Application Experience: monitorizeaza in timp real performanta aplicatiilor definite de dvs. drept critice, precum si experienta utilizatorilor acestora, permitandu-va astfel sa preintampinati aparitia problemelor majore.

Pana in prezent, astfel de functionalitati nu puteau fi obtinute decat prin achizitionarea mai multor instrumente software. Ceea ce, pe langa costurile si efortul de implementare si integrare adiacente, ingreuna considerabil munca administratorilor de retea, necesitand din partea acestora competente in mai multe tehnologii. Cu ajutorul specialistilor Datanet si al solutiilor Cisco DNA Center si DNA Assurance puteti depasi aceste limitari si creste disponibilitatea si performanta retelei la un nivel pe care  nu l-ati mai atins pana acum.

FireEye a anuntat integrarea de noi functionalitati in solutia de securitate Email Security - Server Edition. Printre noile functionalitati aduse se numara: • Executive Impersonation Protection – sistem suplimentar de verificare si confirmare a identitatii adreselor de mail ale angajatilor importanti din cadrul organizatiilor; • Attachment Detonation Customization – un instrument menit sa „pacaleasca“ amenintarile malware avansate programate sa detoneze in anumite conditii, respectiv sa evadeze din mediile de tip sandbox; • Full URL Rewrite – metoda de protectie impotriva link-urilor cu potential de risc prin rescrierea adreselor URL incluse in mail-uri. Noua editie a Email Security - Server Edition integreaza si sistemul de Machine Learning MalwareGuard lansat recent de catre FireEye, care imbunatateste protectia impotriva amenintarilor noi aparute ce reusesc sa penetreze sistemele de securitate traditionale.

Juniper Networks a adus o serie de imbunatatiri importante portofoliului de produse Juniper Advanced Threat Prevention (JATP). Astfel, noile echipamente JATP beneficiaza de o interfata intuitiva conceputa sa poata fi personalizata facil si pentru a simplifica operarea in mediile multi-vendor. Arhitectura deschisa utilizata permite echipelor de securitate sa creeze colectoare de date personalizate cu ajutorul carora JATP poate procesa date provenind de la orice firewall Juniper sau third-party. Noile imbunatatiri aduse echipamentelor JATP reusesc sa le asigure o productivitate crescuta, fiind de 12 ori mai rapide decat procesele manuale de investigare a amenintarilor malware.

Primele produse compatibile cu protocolul 802.11ax, cunoscut si sub denumirea Wi-Fi 6, au inceput sa isi faca aparitia la CES 2019. Wi-Fi 6, un upgrade al 802.11ac – cel mai rapid protocol Wi-Fi utilizat pe scara larga in acest moment –, vine cu o serie de imbunatatiri importante in ceea ce priveste utilizarea eficienta a benzilor de frecventa si ofera suport extins pentru retelele mari de echipamente IoT prin utilizarea de mai putine puncte de acces. Protocolul este special conceput pentru a opera in medii radio aglomerate si integreaza tehnologia OFDMA (Orthogonal Frequency Division Multiple Access), care permite divizarea fiecarui canal disponibil in mai multe subcanale de frecventa mai mica, aplicatiile putand fi astfel transmise simultan catre mai multi clienti, ceea ce reduce riscul de intrerupere si elimina problemele de congestie.

Nu ești abonat la newsletter?
Vrei mai mult?
Contactează-ne

Adresa: Splaiul Independenței, Nr. 179 Corp B, Sector 5, Bucharest

Telefon: +40 21 3178787

Email: office@datanets.ro

Want to talk? Contact us

Unsubscribe from this newsletter

Connect with us on     

Copyright Datanet 2015. Toate drepturile rezervate
SOITRON GROUP