Datanet Systems

NOUTĂȚI ÎN INDUSTRIE

ÎN ACEASTĂ EDIȚIE

In 18 ani de parteneriat, Datanet Systems si-a trecut in palmares numeroase premiere si distinctii Cisco la nivel national si regional. La inceputul lunii martie, in cadrul reuniunii anuale a partenerilor Cisco Systems din intreaga lume, Datanet si-a adaugat titlul de: "Cisco Enterprise Partner of the Year 2015" pentru regiunea EMEAR.

Cisco a prezentat in cadrul evenimentului anual Partner Summit noul concept de arhitectura deschisa Cisco Digital Network Architecture (DNA), considerat de catre analistii de piata drept cea mai importanta schimbare din strategia de business a companiei.

Cisco a anuntat lansarea noii familii de produse HyperFlex Systems, dezvoltate pe platforma Cisco Unified Computing System (UCS), care aduce functionalitati dedicate de management al infrastructurilor hiperconvergente.

EMC a anuntat lansarea solutiei de stocare DSSD D5, primul dintr-o noua linie de echipamente care utilizeaza tehnologia flash (Rack-Scale Flash).

FireEye a anuntat lansarea versiunii 3.1 a produsului Endpoint Security (HX) 3.1, care imbunatateste nivelul de securitate prin integarea tehnologiei Exploit Guard.

VMware a anuntat lansarea versiunii 8.3 a solutiei AirWatch, care aduce imbunatatiri ale componentei de securitate in utilizarea echipamentelor mobile in mediul enterprise.

NOUTĂȚILE PE LARG

In IT, ca si in Formula 1, castigi Marele Premiu doar sustinut de o echipa performanta!

In 18 ani de parteneriat, Datanet Systems si-a trecut in palmares numeroase premiere si distinctii Cisco la nivel national si regional. La inceputul lunii martie, in cadrul reuniunii anuale a partenerilor Cisco Systems din intreaga lume, Datanet si-a adaugat titlul de: „Cisco Enterprise Partner of the Year 2015” pentru regiunea EMEAR. O distinctie pe care Dragos Stroescu, Directorul Executiv al Datanet Systems, o considera unul dintre cele mai relevante premii din cei 20 de ani de activitate ai companiei.
 
– De-a lungul anilor, Datanet a urcat de mai multe ori pe podiumul premiantilor Cisco. Va asteptati, totusi, la un premiu de asemenea calibru?
 
– Chiar daca distinctiile Cisco nu mai reprezinta o noutate pentru Datanet, premiul a fost o surpriza pentru noi. Mai ales ca am „concurat” alaturi de companii care activeaza in piete mari, cu potential, precum Polonia, Austria sau Germania. Nu este vorba doar de dimensiunile business-urilor derulate de partenerii Cisco din zona EMEAR, ci si de faptul ca acestia activeaza in piete mature tehnologic, in care proiectele mari aduc si un nivel de complexitate ridicat. In acest context, faptul ca Datanet a fost aleasa „Enterprise Partner of the Year 2015” este o reusita remarcabila, de care suntem foarte mandri.
 
– Datanet Systems este, din 2009, parte a grupului international Soitron, premiul Cisco a fost acordat pentru reusitele companiei la nivel regional?
 
– Desi distinctia este acordata pentru intreaga regiune EMEAR, am primit premiul Cisco strict pentru proiectele realizate de Datanet in Romania. Este o recunoastere efectiva a performantei pe plan local in 2015, un an in care am avut proiecte deosebite din punct de vedere tehnologic, cu un nivel de complexitate ridicat, si in care am realizat dezvoltari de anvergura la nivel national. Sunt proiecte in care am avut un partener solid in Cisco Romania, element foarte important in conditiile in care, de multe ori, provocarile nu au fost atat de ordin tehnologic, cat operational. Flexibilitatea si viteza cu care am primit raspuns la solicitarile noastre sunt remarcabile tinand cont ca vorbim de o companie multinationala, cu un business care se desfasoara pe mai multe continente, cu reguli si proceduri stricte.
 
– Desi este acordat pentru reusitele inregistrate in 2015, premiul Cisco se bazeaza, totusi, si pe rezultatele obtinute anterior.
 
– Este, daca vreti, ca in Formula 1 – nu poti ajunge sa castigi Marele Premiu daca nu ai in spate eforturi sustinute, rezultate constant bune si o echipa solida si competitiva care sa te sustina. Din 1998, cand Datanet a fost primul Partener Cisco Premier din Romania, am investit constant in dezvoltarea competentelor, a expertizei si in extinderea acoperirii tehnologice. La momentul actual, avem cea mai mare si mai bine certificata echipa de ingineri specialisti Cisco din Romania, cu o experienta vasta, si suntem una dintre principalele resurse pe tehnologiile Cisco la nivelul grupului Soitron.
 
– Ce urmeaza dupa acest premiu?
 
– Vrem sa valorificam cat mai bine in piata statutul de excelenta al Datanet recunoscut de Cisco – excelenta ne defineste si dorim sa o rafinam si extindem. Avem in plan masuri de largire a ariei de acoperire, atat tehnologic, cat si din punct de vedere al furnizorilor, si vrem sa ne consolidam modul in care oferim servicii in piata. Luam in calcul crearea de echipe care sa furnizeze – la nivel local, regional si global – o gama extinsa de servicii avansate de outsourcing, de calitate foarte buna, pentru care primim un ajutor consistent din partea Soitron, care are o experienta indelungata in furnizarea de servicii externalizate.

Cisco revolutioneaza arhitectura de retea

Cisco a prezentat in cadrul evenimentului anual Partner Summit noul concept de arhitectura deschisa Cisco Digital Network Architecture (DNA), considerat de catre analistii de piata drept cea mai importanta schimbare din strategia de business a companiei.

 
Digital Network Architecture (DNA) este un nou model de arhitectura de tip software-defined, care se bazeaza pe cinci directii principale, ce se vor regasi in strategiile de dezvoltare ale liniilor de produse Cisco:
– Virtualizare extinsa pentru a da organizatiilor libertatea de a rula orice serviciu si aplicatie oriunde, indiferent de tipul de platforma;
– Proiectat pentru automatizare pentru a face retelele si serviciile care ruleaza in aceste retele usor de dezvoltat, gestionat si intretinut;
– Utilizarea pe scara larga a instrumentelor de analiza pentru furnizarea de informatii despre operatiunile desfasurate in retea si intreaga infrastructura IT;
– Livrarea serviciilor de management din Cloud pentru a unifica politicile si orchestra operatiunile la nivel de retea, combinand agilitatea serviciilor Cloud cu securitatea si controlul oferite de solutiile on-premises;
– Structura deschisa, extensibila si programabila la fiecare nivel, care sa faciliteze integrarea tehnologiilor si aplicatiilor 3rd-party si extinderea ecosistemului de parteneri.
Prezentarea noii arhitecturi Cisco a fost sustinuta prin lansarea unor produse-cheie, precum: APIC-Enterprise Module (APIC EM) Platform (o noua versiune a controlerului Cisco care include servicii de automatizare si functionalitati extinse pentru a raspunde cerintelor de scalabilitate si flexibilitate); Cisco Plug and Play (o aplicatie de automatizare care reduce efortul de preconfigurare si dezvoltare al echipamentelor de retea); Cisco Easy Quality of Service (un serviciu care permite retelei sa actualizeze dinamic setarile QoS in functie de politicile stabilite si prioritizarea aplicatiilor); Cisco Intelligent WAN Automation Services (serviciu automat de dezvoltare si management al retelelor WAN, care reduce efortul de configurare); Evolved Cisco IOS XE (sistem de operare de retea conceput pentru a facilita programarea, automatizarea si mentenanta operatiunilor de retea utilizand instrumente de management software-defined si care include functionalitati avansate de tip Network Function Virtualization); CMX Cloud (un serviciu pe baza de subscriptie anuala care furnizeaza companiilor informatii pentru managementul retelelor WiFi si al modului de accesare a datelor de catre utilizatori, precum si servicii de analiza).

HyperFlex Systems optimizeaza managementul infrastructurilor hiperconvergente

Cisco a anuntat lansarea noii familii de produse HyperFlex Systems, dezvoltate pe platforma Cisco Unified Computing System (UCS), care aduce functionalitati dedicate de management al infrastructurilor hiperconvergente.

 
Cisco HyperFlex Systems automatizeaza aplicarea politicilor de management al infrastructurilor si aplicatiilor, aducand imbunatatiri de performanta si flexibilitate si simplificari la nivel operational impuse de mediile IT moderne care reunesc microservicii, aplicatii, servicii Cloud si tehnologii de cotainerizare. HyperFlex este conceput ca o platforma end-to-end destinat care permite: scalarea independenta a capacitatilor de procesare si stocare si alocarea incrementala a resurselor; distribuirea dinamica a datelor si asigurarea nivelului de disponibilitate si performanta al aplicatiilor; optimizarea continua a datelor prin integrarea capabilitatilor de deduplicare si compresie inline; management integrat al serviciilor de date.

EMC lanseaza solutia de stocare flash DSSD D5

EMC a anuntat lansarea solutiei de stocare DSSD D5, primul dintr-o noua linie de echipamente care utilizeaza tehnologia flash (Rack-Scale Flash).

EMC DSSD D5 beneficiaza de o noua arhitectura conceputa pentru a rapunde cerintelor aplicatiilor cu un consum intens de date, care solicita un nivel ridicat de performanta si o latenta cat mai scazuta. Conform EMC, produsul permite cresteri de viteza de peste 10 ori in operatiunile de detectare a fraudelor sau in realizarea de analize avansate. DSSD D5 este livrat ca un echipament de sine statator care poate fi partajat in retea, suportand pana la 48 de servere reundante conectate. Noul produs EMC ofera o latenta mai mica de 100 microsecunde si o viteza de pana la 10 milioane IOPS intr-un sistem modular 5U.

FireEye imbunatateste solutia Endpoint Security

FireEye a anuntat lansarea versiunii 3.1 a produsului Endpoint Security (HX) 3.1, care imbunatateste nivelul de securitate prin integarea tehnologiei Exploit Guard.

 
Dezvoltat pe motorul FireEye MVX, Exploit Guard utilizeaza tehnologii inteligente de analiza comportamentala pentru a evalua activitatile desfasurate de utilizatorii finali, pe care le coreleaza cu vulnerabilitatile si potentialele amenintari detectate. Noua versiune HX beneficiaza de un mecanism flexibil de identificare a riscurilor, cu o rata de acuratete ridicata, si creste viteza si eficienta raspunsurilor in fata noilor amenintari. Pentru a imbunatati timpul de reactie, HX 3.1 introduce si o noua interfata pentru utilizatori (Host Based Workflow), care unifica alertele si informatiile despre sistemele monitorizate.

VMware anunta o noua versiune AirWatch

VMware a anuntat lansarea versiunii 8.3 a solutiei AirWatch, care aduce imbunatatiri ale componentei de securitate in utilizarea echipamentelor mobile in mediul enterprise.

 
Noua versiune a solutiei de Enterprise Mobility Management AirWatch 8.3 beneficiaza de o compatibilitate extinsa cu platforma VMware Workspace ONE, ceea ce permite eliminarea utilizarii repetate de parole in accesarea datelor si aplicatiilor critice, fara a scadea insa nivelul de securitate. VMware a dezvoltat un mecanism de tipul „single sign-on” bazat pe tehnologie SATS (Secure App Token System) care faciliteaza utilizatorilor accesarea oricarui tip de aplicatie (nativa, web sau la distanta). Pentru a permite organizatiilor sa atinga un nivel superior de securitate, AirWatch 8.3 introduce accesul conditionat la aplicatiile enterprise pe baza modului de autentificare VMware Identity Manager, care optimizeaza experienta utilizatorilor finali.