Datanet Systems

NOUTĂȚI ÎN INDUSTRIE

ÎN ACEASTĂ EDIȚIE

Cisco a anuntat recent extinderea strategiei Security Everywhere cu produse de securitate cu functionalitati avansate - Cloud Access Security, dezvoltari la Identity Services Engine si noul serviciu de avertizare a organizatiilor asupra amenintarilor informatice - Threat Awareness.

Ericsson si Cisco au anuntat incheierea unui parteneriat strategic care va acoperi zona furnizarii de servicii si al aplicatiilor Internet of Things.

Cisco a anuntat recent achizitionarea companiei Lancope, specializata in domeniul security analytics, pentru suma de 453 milioane USD.

EMC a anuntat lansarea unei noi versiuni a solutiei Isilon Scale-out NAS Data Lake, destinata stocarii si managementului volumelor mari de date nestructurate.

Noul serviciu Visa Threat Intelligence, dezvoltat pe tehnologia FireEye, va permite clientilor Visa sa identifice si raspunda rapid amenintarilor si atacurilor asupra sistemelor de plati electronice.

Symantec a anuntat lansarea solutiei Advanced Threat Protection (ATP), pozitionata ca prima aplicatie din portofoliul companiei care poate depista si remedia amenintarile informatice avansate prin intermediul unei singure console centralizate, fara a fi necesara instalarea de agenti endpoint.

Doar 20% dintre companii si-au adaptat procesele de business si si-au actualizat infrastructura informatica pentru a valorifica optim avantajele adoptarii mobilitatii in mediul enterprise, arata un recent studiu VMware realizat pe un esantion de 1.182 respondenti.

ZOOM si Teleopti au anuntat extinderea parteneriatului dintre cele doua companii pentru a oferi clientilor finali care utilizeaza platforma Cisco Contact Center Express o suita completa de solutii.

NOUTĂȚILE PE LARG

Cisco isi extinde strategia Security Everywhere

Cisco a anuntat recent extinderea strategiei Security Everywhere cu produse de securitate cu functionalitati avansate – Cloud Access Security, dezvoltari la Identity Services Engine si noul serviciu de avertizare a organizatiilor asupra amenintarilor informatice – Threat Awareness.

 
Cresterea accelerata a nivelului de informatizare a companiilor a facut ca datele sa devina un element vital in functionarea oricarui model de business si a marit gradul de expunere al organizatiilor in fata amenintarilor si atacurilor informatice. Solutiile punctuale de protectie folosite in mod traditional prezinta o serie de limitari intrinseci, avand un nivel scazut de interoperabilitate si oferind vizibilitate redusa asupra potentialelor amenintari.
 
Cisco adreseaza aceste provocari printr-o abordare completa a problematicii de securitate, dezvoltata pe baza strategiei Security Everywhere. Strategia prevede integrarea uneltelor de securitate in intreaga infrastructura a organizatiilor – de la routere si switch-uri, pana la infrastructuri complexe de tip Data Center.
 
Pentru a permite organizatiilor sa atinga un nivel superior de protectie, Cisco a lansat recent o serie de noi produse si servicii: Cloud Access Security, care creste securitatea datelor cu care opereaza aplicatiile Cloud; Identity Services Engine, care extinde si imbunatateste controlul asupra modului in care sunt accesate datele; Threat Awareness Service, care asigura vizibilitate sporita asupra amenintarilor din retea.
 
Cisco Cloud Access Security (CAS) raspunde nevoii din ce in ce mai acute a companiilor de a monitoriza si controla aplicatiile Cloud neautorizate utilizate de catre angajati. Conform studiului Cisco Cloud Consumption Services, fenomenul „Shadow IT” capata o amploare din ce in ce mai mare. Numarul aplicatiilor Cloud neautorizate de catre departamentele IT este, in realitate, de 15-20 ori mai mare decat estimeaza acestea. Cisco CAS nu se rezuma doar la a face vizibile aceste aplicatii „ascunse”, ci permite detectarea actiunilor atipice si blocarea acestora, precum si stabilirea si impunerea de reguli care limiteaza utilizarea aplicatiilor si comportamentul utilizatorilor in conformitate cu politicile de securitate ale organizatiilor. Pentru a nu afecta utilizarea unor solutii Cloud autorizate, precum DropBox sau Salesforce, CAS previne incarcarea informatiilor sensibile si partajarea acestora intre aplicatii, limitand astfel nivelul de expunere al datelor critice.
 
Adoptarea accelerata a mobilitatii in mediul enterprise face ca problemele de securitate cu care se confrunta companiile sa evolueze proportional. 68% dintre organizatii sustin la momentul actual ca folosirea device-urilor mobile de catre angajati le expune la riscuri crescute. Cisco Identity Services Engine (ISE) permite extinderea controlului si impunerea politicilor de securitate ale organizatilor pana la nivelul utilizatorilor finali, al echipamentelor pe care le folosesc, precum si al zonelor de unde acestia acceseaza datele. ISE se integreaza nativ cu Cisco Mobility Services Engine, ceea ce permite departamentelor IT sa defineasca si limiteze strict ariile din care pot fi accesate informatiile si aplicatiile companiilor, ceea duce la o reducere a gradului de expunere si la securizarea accesului de la distanta al retelelor. ISE beneficiaza de o acoperire extinsa prin intermediul parteneriatelor stabilite in cadrul Cisco Platform Exchange Grid (pxGrid), care reuneste deja 30 de companii (printre care se regasesc nume precum: Check Point, F5 Networks, IXIA, RSA, Sophos, Symantec, Trustwave etc.).
 
In completarea acestor noi produse, Cisco si-a largit oferta pe zona de securitate cu serviciul Threat Awareness, care ofera vizibilitate sporita asupra activitatilor din retea si detecteaza rapid potentialele amenintari. Serviciul, care este parte din portofoliul Cisco Security Advisory Services, se adreseaza cu precadere companiilor mici si mijlocii cu competente si experienta limitate in domeniul securitatii informatice.
 
Cisco isi consolideaza strategia Security Everywhere prin adaugarea constanta de noi functionalitati in produsele deja lansate. Cum ar fi, de exemplu, extinderea capacitatilor de analiza contextuala ale solutiei AMP (Advanced Malware Protection) Threat Grid, care creste astfel eficacitatea portofoliului ASA with FirePOWER Services.
 
In ultimii ani, compania isi extinde continuu portofoliul solutiilor de securitate si prin integrarea rapida a achizitiilor facute. Anul acesta, Cisco a preluat deja trei companii de securitate (OpenDNS, Portcullis si Lancope), care celor realizate anul trecut (Neohapsis si ThreatGRID) si in 2013 (Sourcefire si Cognitive Security).
 
Strategia Security Everywhere transpusa in practica de catre Cisco se bazeaza pe patru principii-cheie: – omniprezenta securitatii in intreaga infrastructura a organizatiilor pentru a oferi protectie impotriva unui numar extins de amenintari; – integrarea informatiilor intr-un ecosistem de aplicatii si servicii; – asigurarea continuitatii in toate fazele unui atac informatic; – compatibilitate extinsa, care sa permita integrarea cu tehnologii complementare.

Cisco se aliaza cu Ericsson

Ericsson si Cisco au anuntat incheierea unui parteneriat strategic care va acoperi zona furnizarii de servicii si al aplicatiilor Internet of Things.

 
In cadrul parteneriatului, specialistii din ambele companii vor conlucra si in directia dezvoltarii tehnologiilor SDN/NFV (Software Defined Networking/Network Functions Virtualization) si al solutiilor de Network Management. Conform estimarilor oficiale, parteneriatul, care va intra efectiv in vigoare de anul viitor, va genera vanzari suplimentare pentru fiecare companie de peste 1 miliard USD pana in 2018. Analistii de piata considera ca parteneriatul poate fi considerat un posibil raspuns la fuziunea Nokia – Alcatel-Lucent si ca va afecta direct relatia companiei suedeze cu alti parteneri ai sai, precum Juniper, concurent direct al Cisco.

O noua achizitie Cisco pe zona de securitate

Cisco a anuntat recent achizitionarea companiei Lancope, specializata in domeniul security analytics, pentru suma de 453 milioane USD.

 
Conform declaratiilor oficialilor, achizitia va consolida strategia Cisco Security Everywhere, care urmareste asigurarea protectiei companiilor inainte, in timpul si dupa petrecerea unui incident de securitate informatica. Integrarea Lancope in portofoliul de solutii de securitate Cisco va imbunatati oferta pe zona de Network Behavior Analytics. Cele doua companii au o indelungata relatie de parteneriat, produsul lider al Lancope – StealthWatch – fiind in integrat in mai multe solutii de securitate Cisco.

EMC isi consolideaza strategia Data Lake 2.0

EMC a anuntat lansarea unei noi versiuni a solutiei Isilon Scale-out NAS Data Lake, destinata stocarii si managementului volumelor mari de date nestructurate.

 
Solutia EMC include noile produse IsilonSD Edge (succesorul Isilon OneFS, care ofera o capacitate de stocare de pana la 36TB si este conceputa astfel incat sa simplifice gestionarea datelor si sa reduca costurile); Isilon OneFS.NEXT (care aduce imbunatatiri pe zona de rezilienta si disponibilitate a datelor) si Isilon CloudPools (care permite integrarea echipamentelor Isilon scale-out NAS cu servicii de Public si Private Cloud). Noile produse vor fi diponibile incepand din prima jumatate a anului viitor.

Visa si FireEye lanseaza un nou serviciu de protectie

Noul serviciu Visa Threat Intelligence, dezvoltat pe tehnologia FireEye, va permite clientilor Visa sa identifice si raspunda rapid amenintarilor si atacurilor asupra sistemelor de plati electronice.

 
Serviciul, care este primul produs rezultat in urma parteneriatului strategic dintre cele doua companiii, este livrat sub forma unui platforme online securizate care furnizeaza abonatilor informatii in timp real asupra celor mai noi amenintari, metode si tipuri de atacuri, precum si analize detaliate asupra breselor de securitate detectate. Un serviciu premium, dezvoltat pe solutia FireEye Multi-Vector Virtual Execution (MVX), va permite accesul utilizatorilor la instrumente avansate de analiza si izolare a potentialelor pericole.
agement, dedicate centrelor de contact si industriei de retail.

Symantec lanseaza solutia Advanced Threat Protection

Symantec a anuntat lansarea solutiei Advanced Threat Protection (ATP), pozitionata ca prima aplicatie din portofoliul companiei care poate depista si remedia amenintarile informatice avansate prin intermediul unei singure console centralizate, fara a fi necesara instalarea de agenti endpoint.

 
Symantec ATP coreleaza activitatile suspecte in mai multe puncte de control si prioritizeaza evenimentele care prezinta cel mai ridicat nivel de risc pentru organizatii. Noua solutie include produsele Symantec Cynic, un nou serviciu Cloud de tip sandboxing care detecteaza si elimina cele mai avansate amenintari, si Symantec Cynic, care realizeaza o corelare a tuturor activitatilor cu potential de risc colectate din sistemele informatice, retelele si email-urile unei organizatii.

Stadiul adoptiei mobilitatii in mediul enterprise

Doar 20% dintre companii si-au adaptat procesele de business si si-au actualizat infrastructura informatica pentru a valorifica optim avantajele adoptarii mobilitatii in mediul enterprise, arata un recent studiu VMware realizat pe un esantion de 1.182 respondenti.

 
Studiul global „VMware 2015 State of Business Mobility” a mai relevat faptul ca 77% dintre companiile participante si-au declarat intentia de a face investitii la nivel de infrastructura pentru a putea sustine noile modele de business in decursul urmatoarelor 12 luni, 70% de a dezvolta si implementa noi aplicatii mobile dedicate clientilor, iar 69% de a demara un proces de re-engineering al aplicatiilor core-business pentru a raspunde cerintelor angajatilor mobili. Conform sursei citate, investitiile in aplicatiile mobile in mediul enterprise pot genera un randament al investitiei (RoI) de 150%.

ZOOM sustine cresterea performantei Cisco Contact Center

ZOOM si Teleopti au anuntat extinderea parteneriatului dintre cele doua companii pentru a oferi clientilor finali care utilizeaza platforma Cisco Contact Center Express o suita completa de solutii.

 
Noua oferta ZOOM include solutii de inregistrare a apelurilor, management al calitatii, Speech Analytics, Business Intelligence si management al fortei de munca pentru centrele de contact dezvoltate pe platformele Cisco. Parteneriatul ZOOM-Teleopti, care dateaza din 2012, a fost nominalizat trei ani consecutiv de catre Gartner in „Magic Quadrant for Customer Engagement Center Workforce Optimization”. Teleopti este o companie suedeza specializata in domeniul solutiilor de Workforce Management, dedicate centrelor de contact si industriei de retail.