Nu ești abonat la newsletter? Abonează-te acum!
Cum iti simplifica infrastructura hiperconvergenta, sistemele de comunicatii unificate?
Atunci cand vine vorba de solutiile de comunicare si colaborare, utilizatorii finali nu fac rabat – nicio intarziere in remedierea problemelor nu este justificata, nicio scadere de calitate a serviciilor nu scapa nereclamata. Datanet detine insa solutia de a usura „chinul” departamentelor IT si de a raspunde celor mai stricte exigente: utilizarea in tandem a solutiilor de infrastructura hiperconvergenta si a sistemelor de comunicatii unificate de la Cisco.
Ce se intampla intr-o organizatie atunci cand sistemele de comunicatii unificate (UC) sunt indisponibile timp de mai multe ore? La nivelul anului 2012, statisticile demonstrau ca productivitatea angatilor scadea cu 25%, iar veniturile respectivei companii se reduceau cu 12%.
In ultimii cinci ani insa, dependenta organizatiilor de sistemele UC s-a acutizat, alimentata de adoptia extinsa a mobilitatii in mediul enterprise. Urmarile: efectele unui downtime neplanificat sunt mai mari, iar efortul departamentelor IT de a preintampina si remedia un astfel de eveniment a crescut substantial.
Mai ales ca, la nivelul anului 2017, organizatiile utilizeaza in medie 4,4 solutii diferite de comunicare si colaborare (audio, video, chat, web etc.) de la 3 vendori. Iar eterogenitatea creeaza probleme reale departamentelor IT care trebuie sa asigure disponibilitatea si calitatea serviciilor de comunicatii, rezolvand din mers limitarile de retea, alocarea dinamica a resurselor de procesare si stocare, problemele de management al aplicatiilor etc.
De la virtualizare la hiperconvergenta
Este un cumul de provocari cu care se confrunta constant toate organizatiile pentru care sistemele UC reprezinta componente critice de business. Pentru a elimina aceste limitari si preintampina problemele de disponibilitate, rezolvarea propusa de specialistii Datanet Systems consta in utilizarea sistemelor UC in tandem cu solutiile de infrastructura hiperconvergenta.
„Desi au facut mai lent pasul catre virtualizare, migrarea sistemelor UC catre infrastructurile hiperconvergente reprezinta o evolutie necesara mai ales in cazul organizatiilor al caror business depinde vital de sistemele de comunicatii unificate„, explica Paul Dumitrescu, Data Center Consultant la Datanet Systems.
Iar argumentele aduse sunt solide: solutiile hiperconvergente sunt populare pentru ca reduc complexitatea infrastructurilor informatice, permit organizatiilor sa dea in productie mult mai rapid solutiile IT si le asigura un nivel de disponibilitate ridicat. In cazul particular al sistemelor UC – in care abordarea traditionala este arhitectura clasica pe trei niveluri, cu servere fizice, echipamente de stocare si de retea dedicate – hiperconvergenta este raspunsul optim. Pentru ca integreaza din start aceste trei componente, livrate preconfigurate si pretestate, peste care sunt integrate functionalitati avansate de virtualizare.
De unde vin castigurile
Prin utilizarea solutiei de infrastructura hiperconvergenta, Cisco HyperFlex, propusa de Datanet Systems, fiecare aplicatie poate fi rulata ca un set de masini virtuale, care sunt gestionate centralizat. Toate aplicatiile virtualizate utilizeaza cumulul de resurse alocat cluster-ului, care poate fi redimensionat mai simplu si rapid decat in configuratiile clasice.
„Solutiile hiperconvergente pot fi scalate pe orizontala mult mai usor, putand fi adaugate din mers noduri, fara sa fie necesara oprirea serviciilor. Similar, pot fi decomisionate noduri din cluster foarte simplu dintr-o interfata grafica, fara a mai fi necesara o redimensionare la nivel de File systems necesare operatiuni manuale de resizing la nivelul layer-ului de stocare„, detaliaza specialistul Datanet.
Solutia de infrastructura hiperconvergenta de la Cisco vine cu un plus pe zona de disponibilitate – integreaza nativ o functionalitate de replicare, cu ajutorul careia se poate realiza replicarea sincrona asincrona a unui cluster on-site catre unul off-site. Aditional, specialistii Datanet Systems pot integra solutii de backup din portofoliul companiei (de la VMware, Veeam, Symantec, EMC etc.), astfel incat sa asigure un nivel crescut de integritate a datelor si disponibilitate a aplicatiilor.
Un alt avantaj competitiv important al Cisco HyperFlex este componenta hardware dedicata pe zona de networking, care asigura atat intercomunicarea intre noduri si infrastructura clientului, cat si managementul centralizat al solutiei, permitand introducerea unor elemente de automatizare. „De exemplu, pentru nodurile pe care le avem intr-un cluster pot fi create o serie de «sabloane», astfel incat pe masura ce extindem solutia putem replica aceste modele, fara a mai fi nevoie ca fiecare nod in parte sa fie configurat manual„, explica Paul Dumitrescu.
Castigurile sunt multiple:
O alta functionalitate specifica HyperFlex utila in imbunatatirea nivelului de disponibilitate este serviciul „Cisco Smart Call Home”, care monitorizeaza si analizeaza potentialele probleme hardware ce pot aparea si trimite automat notificari catre administratorii IT, dar si catre centrul de suport Cisco (Technical Assistance Center – TAC). Nu in ultimul rand, componenta hardware dedicata pe zona de networking simplifica reutilizarea elementelor de infrastructura vechi. Cu ajutorul switch-urilor Fabric Interconnect integrate in Cisco HyperFlex, specialistii Datanet pot conecta echipamentele vechi, folosind, de exemplu, solutiile de stocare „legacy” pentru crearea unei solutii de backup, clientul putandu-si rentabiliza astfel investitiile realizate anterior.
Conditia „sine qua non” a reusitei
Cisco HyperFlex creste eficienta si disponibilitatea sistemelor UC si simplifica radical dezvoltarea si managementul acestora. Pentru a beneficia de aceste plusuri, aveti nevoie insa de un partener de implementare cu experienta si competente atat in domeniul solutiilor de infrastructura hiperconvergenta, cat si a sistemelor de comunicatii unificate. Datanet Systems intruneste ambele conditii, avand cea mai mai mare echipa locala de specialisti certificati in tehnologie Cisco si numeroase proiecte implementate.
Pentru informatii suplimentare, accesati www.datanets.ro sau contactati-ne la office@datanets.ro
Economia modernă se bazează mai mult ca niciodată pe tehnologie, iar Connect Romania 2017 (www.connectro.ro) deschide noi orizonturi la nivel de inovație și transformare. Cunoscut anterior ca Cisco Expo si Cisco Connect, evenimentul aduce in dezbatere subiecte critice pentru orice companie: securitate, scalabilitate și automatizare.
In calitate de partener tehnologic principal, Datanet va sustine prezentari si demonstratii dintr-un spectru tehnologic extins. In plen, Peter Hornak, M&A Director si Teodor Skeren, Business Development Manager, in cadrul Soitron Group vor demonstra cum companiile de Utilitati beneficieaza de pe urma solutiilor Internet of Things. Noul val tehnologic aduce cu sine si modernizarea activitatii patrulelor de politie, transpusă cu succes intr-o masina inteligenta de politie. Jan Gero, IT Director, Soitron Group va explica cum solutia MOSY optimizeaza timpul de lucru al fortelor de politie si faciliteaza procesul de identificare a vehiculelor inamtriculate in controalele de rutina. De asemenea, veti putea asista la o sesiune tehnologica demonstrativă extinsă, in care Mihai Gagea, Senior Consultant Datacenter Datanet Systems va propune solutii pentru continuitatea operaționala si optimizarea costurilor în Centrele de Date
Connect Romania 2017 reprezintă cea mai bună ocazie să vedeți la lucru tehnologii de generație nouă și să aflați detalii din partea celor mai experimentați specialiști. Nu ezitati sa ne contactati pentru invitatii de acces, discutii one-to-one la stand sau detalii legate de prezentari. Connect Romania 2017 are loc pe 18 octombrie la Centrul de Conferinte Willbrook.Cisco a prezentat recent platforma Intersight de management si automatizare a sistemelor UCS si HyperFlex.
Cisco Intersight este o platforma Cloud de management, orchestrare si analiza, destinata sa simplifice si automatizeze operatiunile din centrele de date. Platforma este rezultatul unui proiect care a durat patru ani (Project Starship) si al carui obiectiv a fost crearea unei solutii capabile sa centralizeze managementul infrastructurilor Cisco si sa utilizeze datele colectate prin intermediul Intersight in analize predictive pentru a preveni posibilele disfunctionalitati. Intersight este conectata la serviciul de suport Cisco (Technical Assistance Center) si, daca clientul opteaza, datele sunt trimise automat catre TAC pentru a accelera procesul de indentificare a potentialelor defectiuni. Intr-o dezvoltare ulterioara, informatiile telemetrice colectate de Cisco vor putea fi utilizate pentru dezvoltarea unui serviciu proactiv de alertare si remediere. O alta functionalitatea care urmeaza sa fie dezvoltata pe viitor va utiliza informatii colectate de la clientii Intersight – platforma va agrega datele si, utilizand algoritmi de tip "machine learning" si informatiile Cisco, va putea sa consilieze companiile cu privire la modificarile recomandate si la modul in care sistemele functionează. Produsul va fi disponibil din trimestrul patru al acestui an, in doua versiuni: Intersight Base Edition (gratuita) si Intersight Essentials Edition (contra-cost). Conform declaratiilor oficialilor Cisco, in decurs de un an va fi lansata si o versiune on-premises a platformei.Dell EMC a anuntat imbunatatirea noilor solutii de stocare SCv3000 cu capabilitati tehnice si functionalitati avansate.
Seria de solutii de stocare SCv3000 include functionalitati cheie ale celor mai bine vandute modele (SC9000, SC7020 si SC5020), dar si noi capabilitati, precum:
Noua versiune FireEye Endpoint integreaza capabilitati multiple de detectare si prevenire a amenintarilor.
Noua versiune a solutiei de securitate FireEye Endpoint integreaza mai multe tehnologii de securitate capabile sa imbunatateasca protectia organizatiilor si sa minimizeze efectul unui incident, prin blocarea a cat mai multor amenintari si livrarea de informatii detaliate asupra atacurilor, pentru luarea masurilor adecvate de raspuns si remediere. Astfel, FireEye Endpoint beneficiaza de un flux rapid si continuu de actualizare a informatiilor despre noile tipuri de amenintari asigurate prin serviciul FireEye Intelligence, o solutie integrata de detectie si preventie malware, mecanisme de analiza avansata a comportamentului amenintarilor, instrumente de tipul "machine learning" pentru identificarea amenintarilor si a activitatilor aferente acestora. Solutia este disponibila deja de la sfarsitul lunii septembrie si poate fi livrata as-a-Service, in versiune on-premises, virtuala sau hibrid.VMware a prezentat in cadrul VMworld 2017 Europe noua versiune a suitei vRealize de management a mediilor hibride.
VMware vRealize Suite 2017 integreaza versiuni actualizate ale aplicatiilor vRealize Operation, vRealize Automation, vRealize Business for Cloud si vRealize Log Insight, precum si noi functionalitati pe zona de Lifecycle management menite sa faciliteze procesele de modernizare a centrelor de date si de integrare a arhitecturilor Cloud. Printre principalele noutati anuntate sunt: • vRealize Operations 6.6 vine cu functionalitati de balansare automata a fluxurilor de lucru intre clustere si de Predictive Distributed Resource Scheduler (pDRS); • vRealize Automation 7.3 ofera suport imbunatatit pentru Admiral 1.1, Virtual Container Host, Docker si VMware NSX; • vRealize Business for Cloud 7.3 este acum inclusa in vRealize Operations 6.6 si ofera informatii complete despre cost in mediile AWS si Microsoft Azure • vRealize Log Insight 4.5 este integrata complet cu vRealize Operations si furnizeaza analize contextuale detaliate. VMware vRealize Suite 2017 va fi disponibila in trimestrul trei 2018 al anului fiscal VMware (care se va sfarsi in noiembrie a.c.) si va fi livrata in trei editii (Standard, Advanced si Enterprise).Adresa: Splaiul Independenței, Nr. 179 Corp B, Sector 5, Bucharest
Telefon: +40 21 3178787
Email: office@datanets.ro
Copyright Datanet 2015. Toate drepturile rezervate
SOITRON GROUP