Nu ești abonat la newsletter? Abonează-te acum!
Mai mult de doua treimi din bresele de securitate actuale au la baza sisteme de autentificare ineficiente si/sau parole furate. (*) Daca doriti sa eliminati problemele de management al identitatii si accesului si sa cresteti nivelul de protectie al intregii organizatii, Datanet Systems va ofera solutia unei arhitecturi de securitate complete bazata pe solutia Cisco ISE, peste care pot fi integrate aplicatii de la diferiti vendori.
3 motive ca sa imbunatatesti controlul identitatii si accesului in organizatia ta
Mai mult de doua treimi din bresele de securitate actuale au la baza sisteme de autentificare ineficiente si/sau parole furate.
(*)Daca doriti sa eliminati problemele de management al identitatii si accesului si sa cresteti nivelul de protectie al intregii organizatii, Datanet Systems va ofera solutia unei arhitecturi de securitate complete bazata pe solutia Cisco ISE, peste care pot fi integrate aplicatii de la diferiti vendori.
Potrivit specialistilor Datanet Systems in domeniul securitatii, principalii factori perturbatori cu care se confrunta companiile in ceea ce priveste controlul identitatii utilizatorilor si a accesului acestora la resursele de informatie sunt:
Pentru a tine sub control toti acesti factori de risc, Datanet propune un model de arhitectura care are la baza solutia Cisco Identity Service Engine, peste care integreaza solutii de securitate de la varii vendori.
Avantajele unei solutii confirmate
Prin personalizarea functionalitatilor Cisco ISE in functie de cerintele specifice fiecarei organizatii, Datanet ajuta companiile sa:
In plus, prin integrarea cu alte aplicatii (atat de la Cisco, cat si de la alti vendori), Datanet poate creste nivelul de automatizare al masurilor de securitate, partajand informatii despre identitatea utilizatorului, statusul device-ului, locatia in care se afla acesta, tipuri de resurse accesate, istoricul datelor de logare, tipare de comportament etc.
Un avantaj competitiv important valorificat de Datanet in implementarile realizate este acela ca ISE este o solutie completa, cu un statut solid confirmat de piata si in care Cisco investeste continuu. De exemplu, versiunea 2.0, lansata in august trecut, a adus printre numeroase alte imbunatatiri suport simultan pentru protocoalele RADIUS si TACACS+, simplificarea efortului de management al administratorilor (prin introducerea Device Administration Work Center), noi instrumente de raportare si monitorizare (din ISE Administrator Portal) si abilitati extinse pe zona de analiza a comportamentului utilizatorilor si trasabilitate. Si solutia continua sa evolueze rapid – in decursul unui an Cisco ISE a ajuns la versiunea 2.3, adaugand alte noi functionalitati.
Capacitati extinse de integrare
Un alt avantaj al Cisco ISE consta in faptul ca este conceput sa functioneze ca o platforma de management centralizat al politicilor de acces al resurselor, peste care pot fi integrate diferite alte solutii. Capabilitate pe care Datanet o exploateaza creand mecanisme flexibile de autentificare, autorizare, monitorizare, filtrare si automatizare a gestionarii accesului. De exemplu, ISE fiind o parte integranta din tehnologia Cisco TrustSec se pot realiza segmentari ale retelei, accesul utilizatorilor la diferite niveluri fiind permis in functie de identitatea acestora, drepturile acordate, statusul device-urilor folosite pentru accesare etc. Integrarea cu Cisco Advance Malware Protection (AMP) asigura monitorizarea si blocarea in timp real tentativele de download a aplicatiilor malitoase – o data depistat un astfel de eveniment, pe baza regulilor definite, ISE poate trece automat in carantina device-ul respectiv, limitand riscurile aferente. Informatii contextuale pot fi preluate si integrate si din Cisco StealtWach, care are functionalitati avansate de analiza si identificare a anomaliilor comportamentului la nivel de utilizator, prin integrarea cu ISE imbunatatindu-se viteza de raspuns in fata amenintarilor si depistarea acestora.
Capabilitatile de integrare ale platformei ISE nu se limiteaza insa doar la aplicatiile Cisco, Datanet realizand in mod curent integrari cu solutii de securitate de la Symantec, Qalys, solutii de tip SIEM de la LogRhythm sau aplicatii de Enterprise Mobile Management precum AirWatch. Lista solutiilor cu care Cisco ISE se poate integra este insa mult mai extinsa, pe aceasta regasindu-se nume precum Brocade, Avaya, MobileIron, SAP Afaria, Citrix XenMobile, Juniper, VMware etc.
Datanet detine trei avantaje competitive majore in valorificarea capacitatilor extinse de integrare ale platormei Cisco:
– este principalul partener Cisco in Romania;
– are cea mai mare echipa locala de specialisti in tehnologie Cisco certificati la cel mai inalt nivel;
– detine un portofoliu solid de proiecte implementate in domeniul solutiilor de securitate .
In plus, Datanet are experienta si capacitatea operationala de a acoperi intreaga gama de servicii, de la dezvoltarea, implementarea si personalizarea solutiei, pana la consultanta, mentenanta si instruire de specialitate.
Pentru informatii suplimentare, accesati www.datanet.ro sau contactati-ne la office@datanets.ro
(*) 81% conform Verizon 2017 Data Breach Investigations Report
Cisco a anuntat introducerea de imbunatatiri importante ale solutiei Spark pe zona de securitate si analiza.
Potrivit anuntului oficial, Cisco Spark va fi prima solutie de mesagerie ce va asigura criptarea end-to-end a mesajelor. Totodata, Cisco a mai anuntat ca a integrat in Spark noi functionalitati care acopera zona de management al device-urilor mobile, cum ar fi Web Smart Timeouts (care depisteaza automat cand solutia Spark este utilizata in afara retelei companiei) si Enterprise Certificate Pinning (care protejeaza utilizatorii de potentialele amenintari provenind din hotspot-urile si retelele neprotejate). Instrumentele de analiza, care vor fi disponibile atat pentru Cisco Spark, cat si pentru WebEx, permit depistarea rapida a problemelor care afecteaza calitatea comunicarii. Noile functionalitati sunt disponibile prin intermediul Cisco Spark Control Hub, care permite administratorilor sa provizioneze, administreze si gestioneze centralizat toate serviciile Spark si sa beneficieze se servicii avansate de analiza.Dell EMC a anuntat noi functionalitati si automatizari pentru suita Data Protection si o mai buna integrare cu portofoliul VMware.
Dell EMC Data Protection Suite for Applications aduce imbunatatiri majore in protectia datelor si aplicatiilor critice care ruleaza in mediile virtuale si se integreaza nativ cu VMware vSphere. Extinderea capacitatilor de integrare permite administratorilor sa gestioneze functionalitatile de securitate direct din interfata vSphere si sa automatizeze luarea masurilor de protectie si a proceselor de backup, care pot fi acum de 5 ori mai rapide decat metodele clasice (prin conectarea directa a hipervizorului VMware cu Dell EMC Data Domain).Cel mai recent raport Fortinet Threat Landscape insista asupra necesitatii imbunatatirii masurilor de protectie impotriva amenintarilor ransomware si a aplicatiilor cu nivel ridicat de risc.
Conform raportului Fortinet, 90% dintre companiile care au suferit atacuri critice au fost victimele unor vulnerabilitati cu o vechime mai mare de trei ani. Specialistii Fortinet au detectat in trimestrul doi 2017 184 de miliarde de tentative de exploatare a vulnerabilitatilor si 62 de milioane de versiuni malware. Raportul indica faptul ca organizatiile care permit utilizarea aplicatiilor Peer-to-Peer (P2P) se confrunta cu de sapte ori mai multe amenintari malware si atacuri botnet decat cele care le interzic, in timp ce companiile care permit utilizatorilor sa foloseasca aplicatii proxy au un grad de expunere de noua ori mai mare.VMware a fost nominalizat in pozitia de lider de piata de catre IDC pe nisa solutiilor de Enterprise Mobility Management.
Conform "IDC MarketScape: Worldwide Enterprise Mobility Management Software 2017 Vendor Assessment", care a analizat cotele de piata 14 vendori, VMware ocupa pozitia de lider cu platforma Workspace ONE dezvoltata pe tehnologia AirWatch (achizitionata in 2014). VMware isi consolideaza constant pozitia pe piata EMM prin dezvoltarea de noi functionalitati si compatibilitati ale platformei, anul acesta compania anuntand: extinderea suportului pentru toate tipurile de device-uri (mobile, desktop, industriale si IoT), colaborarea cu Oracle pentru simplificarea protectiei si gestionarii aplicatiilor mobile Oracle, imbunatirea integrarii cu Dell Client Command Suite pentru extinderea capacitatilor de management la distanta al device-urilor, un nou parteneriat cu Google pentru accelerarea adoptiei Chromebooks si achizitia companiei Apteligent pentru imbunatatirea experientei utilizatorilor.Adresa: Splaiul Independenței, Nr. 179 Corp B, Sector 5, Bucharest
Telefon: +40 21 3178787
Email: office@datanets.ro
Copyright Datanet 2015. Toate drepturile rezervate
SOITRON GROUP