Nu ești abonat la newsletter? Abonează-te acum!
Dezvoltarea mediilor Cloud obliga tot mai multe companii sa analizeze atent optiunea solutiilor de infrastructura IT hiperconvergenta. Beneficiile sunt usor de masurat, insa oferta se modifica rapid, furnizorii actualizandu-si din mers gama de produse, pentru a face fata noilor cerinte. Datanet Systems va poate ajuta sa faceti alegerea optima si sa obtineti rezultatele asteptate.
Cum puteti valorifica avantajele hiperconvergentei cu HyperFlex 3.0
Dezvoltarea mediilor Cloud obliga tot mai multe companii sa analizeze atent optiunea solutiilor de infrastructura IT hiperconvergenta. Beneficiile sunt usor de masurat, insa oferta se modifica rapid, furnizorii actualizandu-si din mers gama de produse, pentru a face fata noilor cerinte. Datanet Systems va poate ajuta sa faceti alegerea optima si sa obtineti rezultatele asteptate.
Solutiile de infrastructura hiperconvergenta (HCI) sunt, de cativa ani, o prezenta constanta in topurile „Tendinte in Centrele de Date”. (Iata care erau, in 2016, cele mai „fierbinti” tendinte in centrele de date: Se anunta un an cu schimbari majore in industria DataCenter )
Motivul este evident. Desi hiperconvergenta nu mai reprezinta o noutate tehnologica in sine, principalele beneficii de business asigurate de solutiile HCI nu se devalorizeaza.
… reprezinta pentru administratorii IT prioritati la fel de actuale in prezent ca si acum doi ani si mai mult ca sigur vor fi si in anii urmatori. (Vezi, de exemplu: Cum simplifica infrastructura hiperconvergenta sistemele de comunicatii unificate)
Piata accelereaza
Drept dovada, Gartner estimeaza ca anul viitor piata solutiilor de hiperconvergenta va atinge o valoare de 5 miliarde USD. Markets&Markets preconizeaza 12 miliarde USD pentru 2022, iar Grand View Research – aproape 14 miliarde in 2024. Cresterea nisei solutiilor HCI este alimentata de evolutia pietei si schimbarea modelelelor de business. Pe de o parte, este vorba de presiunea exercitata de adoptia serviciilor Cloud – IDC estimeaza ca, deja, 87% din companii utilizeaza medii hibride si 94% medii multi-Cloud.
Pe de alta parte, analizele 451 Research arata ca in 2016-2017 utilizarea tehnologiilor de tip container, incadrate in categoria „Cloud enabling technology”, a crescut cu 40%. (Evolutia pe plus se mentine, pentru 2020 valoarea pietei „containerelor” fiind estimata la 2,6 mld USD, dublul celei inregistrate in 2017.)
Ierarhia se schimba
Cresterea cererii de solutii HCI schimba constant ierahia pietei, Cisco fiind un exemplu relevant in acest sens. Sistemul hiperconvergent HyperFlex a fost lansat oficial in martie 2016. Moment in care o buna parte dintre analistii de piata au fost de parere ca era prea tarziu pentru Cisco pentru ca sa mai prinda „trenul” HCI. (Descopera care erau, in 2016, beneficiile probate deja ale solutiilor hiperconvergente: De ce este hiperconvergenta noul boom al industrie IT )
Supozitii infirmate insa:
Conform IDC, in trimestrul trei al anului trecut, Cisco era al treilea vendor de solutii HCI la nivel mondial din punct de vedere al cotei de piata. Practic, in doar un an si un pic, compania reusise sa-si creasca market share-ul de peste patru ori si veniturile cu mai mult de 540% (prin raportare la Q3 2016).
Iar asteptarile sunt mai mari odata cu lansarea pe piata a versiunii 3.0 a HyperFlex, pe care analistii o considera cel mai mare update adus solutiei de la lansarea pe piata.
Ce aduce nou HyperFlex 3.0
Noua solutie Cisco vine cu o serie imbunatatiri importante:
Scenarii de utilizare
Domeniile de aplicare ale solutiilor de infrastructura hiperconvergenta se inmultesc rapid. Colegul nostru Paul Dumitrescu, Data Center Consultant la Datanet Systems, a schitat succint trei scenarii uzuale de utilizare a solutiilor HCI:
Luati decizii in cunostinta de cauza
O prima recomandare a specialistilor este ca, atunci cand va decideti sa faceti pasul catre o infrastructura hiperconvergenta, sa intelegeti cat mai bine care sunt scenariile de utilizare care se potrivesc companiei dvs. Exista multe solutii performante, insa nu toate sistemele HCI livreaza raspunsuri eficiente la cerintele si nevoile organizatiei dvs. De aceea, solutia optima este de a apela la un partener cu experienta si competente multi-vendor in acest domeniu.
Datanet Systems are avantajul de a fi principalul partener Cisco in Romania si are specialisti certificati in tehnologiile si solutiile Dell-EMC, VMware, Veeam, NetApp, Microsoft, Fujitsu etc. Suntem unul dintre cei mai calificati integratori de sistem pentru centrele de date din tara, iar solutiile pe care le furnizam si implementam sunt pretestate si validate in prealabil in laboratorul intern, asigurand astfel fluenta procesului de migrare si stabilitatea tehnologiilor propuse. (Descopera aici portofoliul nostru de solutii adresate centrelor de date
Daca doriti sa aflati care sunt beneficiile utilizarii solutiilor HCI in cadrul companiei dvs., contactati-ne la office@datanets.ro.
Dell EMC a anuntat disponibilitatea VxBlock System 1000, echipament care ofera mai multe optiuni pentru componentele de server, stocare si protectie decat versiunile precedente. Conform informatiilor oficiale, principalele plusuri aduse de noul sistem all-in-one VxBlock System 1000 sunt:
Fortinet a lansat comercial noua serie de firewall-uri Next-Generation FortiGate 6000F. Seria include modelele FortiGate 6300F si FortiGate 6500F si incoporeaza o noua arhitectura hardware multi-CPU de procesare care livreaza performante superioare. Fortinet pozitioneaza firewall-urile 6000F drept cele mai rapide echipamente NGFW capabile sa faca fata volumelor mari de trafic. Conform fisei tehnice, performantele FortiGate 6300F sunt: • 60 Gbps Threat Protection, • 70 Gbps SSL inspection, • 80 Gbps NGFW Throughput si • 100M Session Capacity. Pentru FortiGate 6500F valorile sunt: • 100 Gbps Threat Protection, • 130 Gbps SSL inspection, • 140 Gbps NGFW Throughput si • 170M Session Capacity.
Noul program de formare Super-NetOps se adreseaza profesionistilor din domeniul retelisticii si vizeaza functiile critice de operare a retelei. Programul de training on-demand este gratuit si cuprinde doua module care acopera metodologiile DevOps si conceptele de automatizare, orchestrare si Infrastructure-as-Code. Instruirea va fi realizata printr-o combinatie de cursuri video si laboratoare practice. F5 a mai anuntat ca, in lunile urmatoare, va extinde curricula incorporand componenta de securitate in metodologiile de implementare pe zona DevSecOps.
Adresa: Splaiul Independenței, Nr. 179 Corp B, Sector 5, Bucharest
Telefon: +40 21 3178787
Email: office@datanets.ro
Copyright Datanet 2015. Toate drepturile rezervate
SOITRON GROUP