Datanet Systems

Datanet » Clienți și referințe » Studiu de caz Îmbunătățirea satisfacției clienților și eficienței în Contact Center

ALPHA BANK ROMÂNIA ÎMBUNĂTĂȚEȘTE SATISFACȚIA CLIENȚILOR ȘI EFICIENȚA ÎN CONTACT CENTER

CERINȚELE PROIECTULUI

Alpha Bank acordă o atenție deosebită modului în care poate îmbunătăţi experiența clienţilor şi creşte calitatea interacţiunilor. Adaptarea rapidă la contextul pieței şi accelerarea transformării digitale s-au reflectat automat şi asupra departamentului Asistenţă Clienţi. Volumul de activitate a crescut constant, generat de nevoia clienţilor de a primi suport pentru utilizarea aplicațiilor de la distanţă. La aceasta au contribuit creşterea organică a bazei de clienţi, creşterea ratei de utilizare a serviciilor digitale în contextul pandemiei şi lansarea unor noi servicii pentru clienţi, accesibile prin Contact Center. În 2020, acești factori împreună au dus la o creştere cu 20% a volumului de apeluri pe care trebuia să le gestioneze echipa Asistenţă Clienţi. 

“Aveam nevoie de o platformă îmbunătățită, care să ne ajute să asigurăm nivelul de service adaptat cererii crescânde din partea clienților Totodată, urmăream să reducem timpul de răspuns la solicitările clienţilor, să creştem calitatea apelurilor şi să avem o rată cât mai mare de rezolvare a cerinţelor, încă de la prima interacţiune. În acest context, împreună cu partenerul nostru Datanet Systems am identificat şi implementat o soluţie modernă de îmbunătățire a serviciilor oferite, foarte apreciată de clienţii băncii."

“Urmărim să uniformizăm modul de abordare şi să oferim răspunsuri similare la probleme similare, pentru ca experiența de interacţiune cu banca să fie unitară. Pentru aceasta aveam nevoie de o partajare transparentă a informaţiilor, a experienţelor şi rezoluţiilor oferite, de stabilirea şi generalizarea bunelor practici din organizaţie. Crearea unei librării de cunoştinţe a fost cea mai bună soluţie, fiind un real suport pentru agenţi.”

“Sondajele pentru măsurarea nivelului de satisfacţie al clienţilor reprezintă o sursă valoroasă de feedback pentru departament. Reuşim astfel să avem un reper pentru îmbunătăţirea calităţii activităţii curente, dar şi pentru dezvoltarea serviciilor pe termen lung. Identificăm uşor apelurile cu rating redus şi facem astfel o evaluare mult mai realistă a activităţii.”

Eliza Erhan, Head of Contact Center, ALPHA BANK ROMÂNIA

“Colaborarea cu Alpha Bank Romania a fost, încă de la început, foarte plăcută, datorită energiei pozitive, flexibilității în abordare și compatibilității dintre propunerile exprimate și experiența noastră profesională. Din această colaborare a rezultat un produs cu structura adaptabilă, ce permite adăugarea sau modificarea caracteristicilor cu foarte mare ușurință, aspect ușor de sesizat prin faptul că produsul în cauză - Contact-Center-ul Alpha Bank - este în continuă evoluție. Echipa Alpha Bank este un partener deschis la dialog, cu care am dezvoltat o relație profesională bazată pe încredere și corectitudine”

Ștefan Ionescu, Team Leader - Unifed Communications, DATANET SYSTEMS

Îmbunătăţirea platformei Cisco de către Datanet Systems ne ajută mult în atingerea indicatorilor de calitate. Obiectivul nostru este să răspundem la 80% dintre apeluri în primele 30 de secunde şi am atins constant acest nivel după adăugarea noilor funcționalități. Sunt mai multe aspecte care converg în această direcţie, însă în mod evident echipa şi tehnologia utilizată contează cel mai mult.“

Eliza Erhan, Head of Contact Center, ALPHA BANK ROMÂNIA

BENEFICII CHEIE

CREȘTEREA EFICIENȚEI OPERAȚIONALE
CREȘTEREA CALITĂȚII REZOLUŢIILOR OFERITE
ÎMBUNĂTĂȚIREA CALITĂŢII INTERACŢIUNILOR CU CLIENȚI