"> Tehnologii şi soluţii - Datanet Systems

Datanet Systems

TEHNOLOGII

Datanet Systems este unul dintre puținii integratori de sistem locali capabili să garanteze disponibilitatea și nivelul de performanță al infrastructurii clienților săi și care deține competențe multi-vendor. Oferim soluții complete de Data Networking Infrastructure pentru organizații și pentru furnizorii de servicii prin intermediul unui portofoliu extins de tehnologii premium, care include:

 • Echipamente active de infrastructură de rețele de date;
 • Unelte de inventariere și configurare a infrastructurii;
 • Sisteme de administrare a infrastructurii;
 • Soluții de securitate;
 • Sisteme de management al performanței retelei de date.

Complementar, Datanet Systems oferă servicii de analiză, consultanță, implementare, dezvoltare și suport. Soluțiile end-to-end furnizate sunt pretestate în laboratorul Datanet, care permite replicarea scenariilor și configurațiilor eterogene întâlnite la clienți. Oferta Datanet este susținută prin certificări și experiența acumulată în numeroase implementări.

AFLĂ MAI MULTE

MAI MULTE DETALIIData Center Infrastructure reprezintă una dintre ariile principale de expertiză ale Datanet Systems. Investim constant în extinderea și diversificarea tehnologiilor premium oferite, precum și în acumularea competențelor și certificărilor aferente.

La momentul actual, portofoliul Datanet include:

 • Solutii și echipamente de infrastructură de rețea de date;
 • Servere și unelte de management centralizat al unităților de procesare;
 • Echipamente de stocare, soluții SAN și NAS;
 • Soluții și echipamente de backup, arhivare, deduplicare, replicare și continuitate operațională.

AFLĂ MAI MULTE

 

SOFTWARE DEFINED NETWORKS

Datanet Systems este printre puținii integratori de sistem locali cu experiență și competențe reale în domeniul tehnologiilor Software Defined Networking (SDN). Soluțiile SDN pe care le dezvoltăm sunt bazate pe o tehnologie lider la nivel mondial, cu un ritm de adopție accelerat.

Datanet Systems este prima companie care a investit în crearea și dezvoltarea unui laborator Cisco ACI în România, ceea ce permite simularea, testarea și validarea arhitecturilor de nouă generație în scenarii ce reproduc specificații și configurații reale.

AFLĂ MAI MULTE

 

SISTEME LA CHEIE DE ARHITECTURI PENTRU CENTRE DE DATE

Datanet Systems abordeaza unitar arhitectura centrelor de date, propunand modele bazate pe solutii flexibile, usor de integrat si operat, care permit administrarea centralizata a infrastructurii si asigura un nivel de disponibilitate superior.

Modelul de arhitectura Datanet permite:

 • Reducerea efortului de administrare a infrastructurilor eterogene;
 • Rezolvarea problemelor de compatibilitate dintre infrastructurile „legacy” si echipamentele si/sau solutiile noi;
 • Integrarea coerenta a mediilor virtuale cu cele fizice;
 • Cresterea vizibilitatii asupra intregii infrastructuri;
 • Eliminarea riscului de supra-provizionare;
 • Simplificarea proceselor operationale si de management.

AFLĂ MAI MULTE

MAI MULTE DETALIIDatanet Systems deține un portofoliu complet de soluții de virtualizare multi-hypervisor, care acoperă de la virtualizarea de servere și echipamente de stocare, până la proiecte de tip Virtual Desktop. Oferim servicii de consultanță, proiectare, implementare și configurare de infrastructuri virtuale, precum și soluții de migrare din mediul fizic în cel virtual.
Soluțiile Datanet Systems de virtualizare asigură:

 • Consolidarea infrastructurilor fizice;
 • Optimizarea utilizării resurselor;
 • Automatizarea proceselor de management;
 • Îmbunătățirea securității aplicațiilor și datelor.

Datanet Systems furnizează organizațiilor servicii complete de integrare cu infrastructurile de tip Cloud și modelele de livrare as-a-Service (SaaS, IaaS, PaaS) și oferă instrumente de administrare a proceselor de business și automatizare a serviciilor de infrastructură.

Complementar, oferta Datanet include soluții de orchestrare, care integrează unitar arhitecturile Cloud, mediile virtuale și infrastructurile fizice și facilitează administrarea acestora dintr-o singură aplicație.

AFLĂ MAI MULTE

MAI MULTE DETALIIDatanet Systems este un integrator de sistem cu competențe extinse în zona sistemelor de comunicații unificate și a soluțiilor de conferință video și web, și de colaborare. Experiența dobandită și valorificată în implementările realizate în peste un deceniu de activitate în acest domeniu ne permite să oferim organizațiilor metode de tranziție gradată către noile tehnologii, care facilitează migrarea de la mediul analogic la cel IP fără obligativitatea unui efort investițional inițial major.
Portofoliul Datanet Systems de soluții de colaborare include:

 • Soluții de telefonie IP;
 • Sisteme de Voice Mail;
 • Aplicații de Call Control;
 • Voice gateways;
 • Soluții de conferința video și audio;
 • Terminale video dedicate.

Datanet Systems livrează arhitecturi complete, interconectate optim cu mediile eterogene și sistemele „legacy” ale clienților (echipamente fax, centrale PBX etc.), ceea ce le oferă acestora posibilitatea rentabilizării și amortizării investițiilor realizate.

AFLĂ MAI MULTE

MAI MULTE DETALIIDatanet Systems deține un portofoliu diversificat de soluții de securitate și un nivel avansat de expertiză, pe baza cărora a dezvoltat o metodologie de abordare graduală și flexibilă, adaptată la cerințele, obiectivele și bugetele organizațiilor. Competențele extinse atât pe zona de securitate, cât și în cea de integrare de infrastructuri complexe, ne oferă posibilitatea de a livra „soluții la cheie”, testate și integrate în arhitecturi coerente de securitate.
Portofoliul de securitate Datanet Systems include următoarele categorii de soluții:

 • Advanced Threat Protection;
 • Network and Data Center Security;
 • Secure Mobility and Endpoint Solutions;
 • Secure Content Gateway;
 • Access and Policy Management;
 • Security Information and Event Analysis;
 • One Time Password.

Prin tehnologiile utilizate, Datanet poate dezvolta și implementa sisteme complete de protecție a resurselor companiei, capabile să asigure un mediu de lucru flexibil și sigur, precum și servicii securizate, cu niveluri de disponibilitate ridicată, atât pentru angajați, cât și pentru clienții finali.

AFLĂ MAI MULTE

 

ABORDAREA ARHITECTURII DE SECURITATE A INFORMAȚIEI

Majoritatea soluțiilor de securitate informatică din ziua de astăzi se concentrează pe vizibilitate și blocare la momentul intrării pentru a proteja sistemele. Metodele de securitate nu se pot concentra doar pe detectare, ci trebuie să includă și capacitatea de a aplana impactul atunci când un atacator reușește să intre. Organizațiile trebuie să își privească modelul de securitate ca un întreg și să obțină vizibilitate și control pentru întreaga rețea de date și pentru întregul continuum al atacului: înainte ca un atac să aibă loc, în timpul acestuia și chiar și după ce începe să dăuneze sistemelor sau să fure informații.

Înaintea unui atac trebuie să știți ce se află în rețea pentru a o putea apăra (dispozitive, utilizatori, servicii, aplicații) și pentru a implementa controale la acces, precum și pentru a instala politici și aplicații de blocare și acces general la bunuri;

În timpul atacului trebuie să dețineți cea mai bună detecție posibilă a amenințărilor necunoscute iar atunci când atacul este detectat, să îl blocați pentru a vă proteja afacerea.

După atac va trebui să puteți determina întinderea daunelor, să limitați evenimentul, să remediați și să readuceți operațiunile la normalitate. Aceste lucruri trebuie realizate cât mai repede posibil, în mod ideal automat, căci după ce datele au fost furate, durează doar câteva minute/ore până ce acestea să fie transmise mai departe. De asemenea, trebuie să abordați o gamă largă de vectori de atac, cu soluții care acționează oriunde se poate manifesta amenințarea: în rețea, la punctele terminale, pe dispozitivele mobile, în mediile virtuale.

Arhitectura de securitate informatică necesită o protecție avansată completă contra amenințărilor, care să acopere întregul continuum al atacului, precum și un set extins de opțiuni de aplicare și remediere. Toate componentele arhitecturii trebuie să se integreze cu soluția de control al accesului, pentru a schimba în mod dinamic și automat autorizarea unui dispozitiv sau utilizator în baza posturii sale actuale de securitate în timp real.

Datanet Systems este partener certificat Cisco Gold, iar echipa sa de experți în securitate este capabilă să creeze, să livreze, să implementeze și să optimizeze o arhitectură de securitate completă pentru companii mijlocii și mari și pentru organizațiile din sectorul public.

AFLĂ MAI MULTE

MAI MULTE DETALIISOLUȚII TEHNOLOGICE

SOLUȚIE INTEGRATĂ DE COMUNICAȚII PENTRU CONTROLUL TRAFICULUI AERIAN

 

O rețea de comunicații pentru companiile de control de trafic aerian oferă publicului operațiuni și servicii fiabile și securizate.

Datorită obiectivelor operaționale și nevoilor inerente de securitate și fiabilitate, companiile de control al traficului aerian (Air Traffic Control, ATC) au cerințe de comunicare cu un grad de specificitate ridicat. Împreună cu sistemele specifice de radar și operațiuni de trafic aerian, operațiunile la sol necesită o infrastructură consistentă de comunicații de voce.

REȚEA DE DATE ȘI INFRASTRUCTURĂ DATA CENTER PENTRU FURNIZORII DE SERVICII TELECOM

 

Furnizorii de servicii Telcom se confruntă cu o presiune constantă de a oferi mai mult, folosind mai puține resurse.

Datanet, cu mai mult de 15 ani de experiență în furnizarea de sisteme și servicii de infrastructură de rețea a datelor, înțelege motivația și direcțiile de afaceri ale furnizorilor de servicii, nevoile lor de inovare tehnică, de eficiență a prețurilor, de fiabilitate, de servicii de o constantă calitate ridicată și de SLA-uri strânse.

SOLUȚII PENTRU SERVICII DE ASISTENȚĂ CLIENȚI PENTRU INSTITUȚIILE FINANCIARE

 

Serviciile de asistență pentru clienți sunt esențiale pentru instituțiile financiar-bancare. Datanet Systems a susținut o investiție pe termen lung în echipa sa de experți și în dezvoltarea portofoliului de soluții integrate pentru call center și pentru servicii de asistență clienți. Relația noastră de afaceri foarte strânsă cu zeci de clienți din sectorul bancar ne-a permis să proiectăm soluții personalizate care să răspundă nevoilor specifice de eficiență, fiabilitate și securitate.

SOLUȚIE INTEGRATA DE TELEMEDICINĂ

 

Pentru a imbunatati permanent calitatea actului medical, Datanet Systems a creat si dezvoltat o soluiie de telemedicina unicat, prin originalitatea arhitecturii proiectate.

Necesitatea unei astfel de solutii a aparut ca urmare a multiplelor situatii critice cu care se confrunta medicii din sectiile de terapie intensiva.

Pe de o parte, este vorba de nevoia acestora de a dispune de mijloace de comunicare avansate, care sa le permita consultarea – rapida si in conditii de calitate garantata a transmisiei – a medicilor de specialitate care fie nu se afla in spital, fie in tara, referitor la un caz anume.

INTERNET OF THINGS

 

In ultimul an adoptia tehnologiilor Internet of Things a luat amploare. Oferta s-a diversificat rapid, tehnologiile au inceput sa se maturizeze si tot mai multi „early adopters“ raporteaza randamente ale investitiei pozitive.

Portofoliul Datanet Systems in domeniile „Smart City“ si „Connected industry“ va permite sa obtineti cresterea eficientei operationale, sa valorificati beneficiile aduse de automatizare, sa va reduceti pierderile si sa va imbunatati relatiile cu clientii, demarand cu o investitie initiala scazuta si dispunand de o scalabilitate de ordinul zecilor de mii de dispozitive active.

TENDINȚE ÎN INDUSTRIE