Datanet Systems

Datanet » Studiu de caz – Orange România monitorizează calitatea rețelei cu soluția Infosim StableNet

ORANGE ROMÂNIA MONITORIZEAZĂ CALITATEA REȚELEI CU O SOLUȚIE INFOSIM STABLENET IMPLEMENTATĂ DE DATANET SYSTEMS

STUDIU DE CAZ ORANGE ROMÂNIA & INFOSIM STABLENET

Adăugarea constantă a unui număr tot mai mare de noi clienți și creșterea accelerată a cererii au pus presiune pe capacitatea rețelei Orange de a furniza în mod constant și fiabil servicii de cea mai înaltă calitate. Pentru a adresa această provocare, Orange România a decis să investească într-o soluția nouă de monitorizare a rețelei care să ofere scalabilitate și să susțină proactiv un nivel ridicat de performanță a rețelei. În plus, Orange dorea să ofere clienților săi de business acces la indicatorii de performanță ai serviciilor agreate prin SLA, prin intermediul unui portal dedicat.

După analiza mai multor soluții de management de rețea, Orange România a optat pentru platforma Infosim StableNet®, alături expertiza tehnică și suportul integratorului Datanet Systems. Cele trei părți au lucrat îndeaproape împreună pentru a dezvolta o soluție automatizată și personalizată de monitorizare a rețelei, bazată pe cerințele Orange.

”Am optat pentru Infosim StableNet datorită funcționalităților avansate pe care le oferă, atât pentru echipele de design, cât și pentru cele operaționale. Este o soluție multivendor, astfel putem vizualiza într-o singură aplicație indicatorii de performanță pentru toate echipamentele din rețea, indiferent de furnizor. De asemenea, avem acces la diverse statistici de inventariere și la respectarea politicilor de configurare, dar și funcționalități de lifecycle management pentru a efectua un audit în perspectiva suportului end-of-life al echipamentelor. La nivel operațional, soluția include multiple opțiuni de automatizare care permit o monitorizare eficientă a echipamentelor, precum și adăugarea sau ștergerea acestora. Totodată, sistemul trimite automat pe email diverse alerte și rapoarte create în funcție de cerințele fiecărui utilizator sau departament.”

”Infosim StableNet ajută Orange să mențină și să îmbunătățească permanent calitatea serviciilor de rețea mulțumită accesului aproape în timp real la indicatorii de performanță. Facilitățile de automatizare din Infosim StableNet simplifică modul de lucru, deoarece administratorii de rețea nu trebuie să facă micro management la configurarea echipamentelor și porturilor și, totodată, pot desfășura audituri în rețea pentru verificarea oricăror neconformități în configurări. Economia de timp este semnificativă pentru întreaga echipă de administrare.”

”Beneficiile utilizării soluției Infosim se transferă și către clienții Orange România. Deoarece monitorizăm atent starea de sănătate a rețelei și identificăm proactiv orice posibilă degradare, clienții Orange beneficiază întotdeauna de servicii la un nivel optim de calitate. În plus, datele de rețea colectate de soluția StableNet sunt preluate în platformele de interacțiune cu clienții, oferindu-le acestora acces transparent la un tablou de bord cu indicatori de calitate ai serviciilor contractate.”

Daniel Tichiu

IP Network Engineer, Orange România

Mircea Huideș

Consultant SP, Datanet Systems

”Colaborarea în cadrul echipei de proiect a fost foarte strânsă, deoarece a existat permanent nevoia evitării unui timp de nefuncționare sau a unui impact critic, însă un focus important a fost adăugarea în platforma StableNet® a unor noi funcționalități customizate.  Astfel, testarea noilor funcționalități sau a oricărei modificări a serviciilor a fost efectuată într-un mediu de laborator controlat înainte de a fi implementată în producție, minimizând în felul acesta orice risc.”

BENEFICII CHEIE

SIMPLIFICARE OPERAȚIONALĂ
CREȘTEREA EFICIENȚEI
PLATFORMĂ FLEXIBILĂ ȘI SCALABILĂ
INVENTARIERE FACILĂ A COMPONENTELOR REȚELEI
ASIGURAREA NIVELULUI OPTIM DE PERFORMANȚĂ AL SERVICIILOR DE REȚEA