Datanet Systems

INFRASTRUCTURĂ REȚELE DE DATE

Datanet Systems este unul dintre puținii integratori de sistem locali capabili să garanteze disponibilitatea și nivelul de performanță al infrastructurii clienților săi și care deține competențe multi-vendor. Oferim soluții complete de Data Networking Infrastructure (infrastructură rețele de date) pentru companii și organizații publice precum și pentru furnizorii de servicii telecom prin intermediul unui portofoliu extins de tehnologii premium, care include:

 • Echipamente active de infrastructură de rețele de date;
 • Sisteme Software Defined de rețele de date;
 • Aplicații de inventariere, administrare și configurare a infrastructurii;
 • Soluții de securitate IT;
 • Sisteme de management al performanței sistemelor de rețea de date.

Complementar, Datanet Systems oferă servicii de evaluare, consultanță, implementare, dezvoltare și suport. Soluțiile end-to-end furnizate sunt pretestate în laboratorul Datanet, care permite replicarea scenariilor și configurațiilor eterogene întâlnite la clienți. Oferta Datanet este susținută prin certificări și experiența acumulată în numeroase implementări. 

Beneficiile produselor și serviciilor Datanet Systems în domeniul infrastructurii de rețea de date sunt tratate in cadrul urmatoarelor pagini: 

MAI MULTE DETALII  INFRASTRUCTURĂ REȚELE DE DATE PENTRU COMPANII

  Tehnologiile și vitezele de acces, amenințările și sistemele de securitate IT, creșterea numărului de dispozitive conectate în rețea fac ca domeniul infrastructurii de comunicație a companiei să fie extrem de dinamic. 

  Datanet Systems oferă organizațiilor de dimensiuni medii și mari soluții complete de infrastructură de rețea de date, dezvoltate pe baza cerințelor specifice. Clienții Datanet beneficiază de posibilitatea pretestării în medii reale a echipamentelor și configurațiilor alese, ceea ce le asigură identificarea și eliminarea rapidă a problemelor de interoperabilitate și atingerea parametrilor de performanță optimi.

  Sistemele integrate de infrastructură furnizate de Datanet, validate în proiecte realizate în varii industrii, includ de la echipamente și aplicații de networking până la unelte avansate de securitate și platforme de monitorizare și control, folosind produse premium de la furnizori cu poziții de lider de piață.

  INFRASTRUCTURĂ REȚELE PENTRU OPERATORI TELECOM

  Datanet Systems oferă furnizorilor de servicii de telecomunicații soluții de infrastructură de rețele de date scalabile, capabile să răspundă cerințelor specifice de flexibilitate, agilitate și diponibilitate. Tehnologiile de nouă generație oferite sunt optimizate atât din punct de vedere al costului de achiziție, cât și al celui de operare. 

  Competențele multi-vendor pe care le deținem și experiența acumulată în numeroase proiecte pe parcursul a peste două decade ne permit să construim oferte adaptate cerințelor fiecărui client.

  Oferta Datanet Systems include soluții integrate, echipamente individuale, configurații pretestate, topologii de infrastructură de rețea validate în proiecte de amploare națională, servicii de proiectare, instalare și migrare planificată a traficului de pe infrastructurile existente pe cele noi.

  Parteneri Datanet Systems: Cisco, Juniper Networks, F5.

  INFRASTRUCTURĂ REȚELE DE DATE  

   

  Produse:

  Avantaje:

  • Arhitecturi scalabile cu un grad mare de reziliență software și hardware;
  • Suportă niveluri de trafic variate, de la viteze mici până la viteze de 100Gbps și mai mult;
  • Flexibilitate, securitate și performanță;
  • Calitate premium.

  WIRELESS LAN

  Produse:

  Avantaje:

  • Mobilitate, comunicație rapidă și securitate;
  • Management unic, integrat al infrastructurii de comunicații WiFi;
  • Capabilități de respingere și împiedicare a hot spot-urilor neautorizate în cadrul companiei;
  • Capabilități de oferire acces internet de tip guest, prin integrarea cu soluțiile de tip identity management (Cisco ISE);
  • Capabilități de localizare a utilizatorilor.

  SISTEME DE MANAGEMENT INFRASTRUCTURĂ REȚELE DE DATE

  Odată cu creșterea  complexității și a diversificării dispozitivelor care se conectează la rețea și a modului în care acestea interacționează, nevoile  administratorilor de rețea s-au modificat. Astăzi operarea și mentenanța rețelelor de dimensiuni medii sau mari, alcătuite din echipamente eterogene care oferă servicii diversificate, este imposibil de realizat fără platforme dedicate.

  Datanet Systems are în portofoliu o gamă variată de soluții pentru managementul rețelelor de date, care acoperă atât zona de management al performanței și defectărilor, cât și cea de management al configurațiilor și de inventariere. De asemenea, Datanet Systems oferă servicii de proiectare și dezvoltare a unor module adiționale care aduc funcționalități noi, menite să îndeplinească nevoile de business ale clienților.

  CISCO DNA CENTER

   

  Cisco DNA Center este platforma de control și analiză care oferă un unic tablou de bord pentru toate activitățile esențiale de management, simplificând operarea rețelei dvs. realizate din produse Cisco. 

  Platforma acoperă următoarele direcții de activitate:

  • Proiectare: proiectați-vă rețeaua folosind fluxuri de lucru intuitive, începând cu locațiile în care dispozitivele dvs. de rețea vor fi implementate.
  • Aplicare de politici: definiți profiluri de utilizatori și dispozitive care facilitează accesul extrem de sigur și segmentarea rețelei pe baza nevoilor de afaceri. Politicile de aplicație permit aplicațiilor critice IT din cadrul organizației dv. să asigure un nivel constant de performanță, indiferent de congestionarea rețelei.
  • Configurare: Utilizați automatizarea bazată pe politici pentru a furniza servicii în rețea pe baza priorităților activităților de business și pentru a simplifica instalarile de echipamente. Funcțiile de configurare a echipamentelor și de gestionare a imaginilor software ”zero-touch” reduc timpul de instalare si de upgrade al echipamentelor de la ore la minute și asigură comunicația pentru noi locații distante cu ușurință, eliminând necesitatea preconfigurării inițiale a echipamentelor de rețea Cisco.
  • Siguranță: Cisco DNA Assurance permite fiecărui echipament de rețea să devină un senzor, trimițând continuu, în timp real, telemetria fluxurilor de date ce il traversează, inclusiv date privind performanța aplicațiilor și conectivitatea utilizatorilor. Acest lucru, însoțit de vizibilitatea automată a traseelor de comunicatie și remedierea ghidată, conduce la remedierea incidentelor de rețea de date în numai câteva minute, înainte ca acestea să devină probleme.
  • Integrare: o platformă deschisă și extensibilă permite altor terțe aplicații și procese să facă schimb de date cu Cisco DNA Center. Acest lucru îmbunătățește operațiunile IT prin automatizarea proceselor de lucru bazate pe informații despre rețea furnizate de Cisco DNA Center.

  INFOSIM STABLENET

   

  Infosim StableNet® asigură managementul defecțiunilor, performanței, configurației și serviciilor pe o singură platformă. Este o soluție vendor-independent, având la bază un cod sursă unic și consistent. Soluția este ușor de integrat și oferă performanțe ridicate fără să necesite resurse hardware deosebite.

  Abordarea unificată de management al rețelelor și serviciilor a fost dovedită de un număr mare de proiecte realizate în industrii cheie precum energie, finanțe, producție, retail, telecomunicații și altele. Cu această abordare integrate de NMS, Infosim® asigură gestionarea simplă și sigură a infrastructurilor mari de rețea eterogene.

  Beneficii ale platformei StableNet:

  • Permite monitorizarea oricărui dispozitiv care poate fi interogat prin SNMP sau CLI, indiferent de producător;
  • Pe lângă ariile clasice de management (al defectiunilor și performaței echipamentelor din rețele de date), include funcționalități pentru managementul serverelor, aplicațiilor, serviciilor, comunicației VoIP, precum și managementul și automatizarea proceselor;
  • Oferă funcții de management al configurațiilor, care includ backup și restore, auditarea în vederea verificării conformității cu standardele companiei și cu cele specifice diverselor industrii, verificarea prezenței vulnerabilităților;
  • Oferă un modul flexibil de raportare care permite crearea și personalizarea rapoartelor;
  • Oferă posibilitatea de integrare cu sisteme externe și permite executarea de script-uri customizate în momentul apariției unor evenimente;
  • Oferă posibilitatea implementării unei soluții Cloud-based care oferă servicii de monitorizare de tip Software-as-a-Service (SaaS).

  SOLARWINDS NETWORK PERFORMANCE MONITOR (NPM)

   

  SolarWinds Network Performance Monitor este o platforma vendor-independent ce asigura eficient monitorizarea parametrilor esențiali ai rețelor de date de dimensiuni mici și medii.

  Beneficii principale ale SolarWinds NPM:

  • Soluție de cost redus pentru managementul rețelelor eterogene de dimensiuni mici și medii;
  • Interfață web intuitivă și personalizabilă, disponibilă inclusiv pe terminale mobile;
  • Modul de alertare inteligent care permite configurarea de alerte pentru evenimente corelate;
  • Permite monitorizarea oricărui parametru SNMP prin crearea de măsurători personalizate;
  • Oferă funcționalități pentru Deep Packet Inspection;
  • Pentru extinderea funcționalităților, se pot adăuga modulele: Server & Application Monitor (SAM), Network Configuration Monitor (NCM), NetFlow Traffic Analyzer (NTA), VoIP & Network Quality Manager (VNQM).

  MAI MULTE DETALII