Datanet Systems

SOLUȚII COMPLETE DE COLABORARE LA DISTANȚĂ (WORK FROM HOME/REMOTE)

Adopția mobilității și a serviciilor Cloud în mediul enterprise devin, în contextul internațional actual (pandemia de COVID-19), elemente esențiale pentru orice companie ce doreste să își mențină poziția în piață. Scăderea dependenței angajatilor de spațiile de lucru strict delimitate a devenit nu doar un trend, ci o necesitate. Dacă doriţi să eliminaţi riscurile transportului în comun şi prezenţei la birou, dar sa vă mențineți capacitățile operaționale, productivitatea și conectarea angajaților și colaboratorilor, Datanet Systems deține un portofoliu de soluții complete de colaborare la distanță, potrivite pentru nevoile companiei dumneavoastră.

Experiența noastră, dobandită și valorificată în implementările realizate în peste 20 de ani de integrare de soluții IT complexe, ne permite să oferim clienților noștri soluții eficiente și sigure de comunicații și colaborare pentru munca remote (work from home). Acestea sunt adaptate nevoilor specifice, fără să necesite eforturi investiționale majore.

În funcție de numărul de participanţi, funcționalități şi cerintele de securitate, Datanet Systems, partener Cisco Gold specializat la nivel Master în Comunicații Unificate Cisco, vă poate pune rapid în funcțiune un sistem eficient și securizat de colaborare. Astfel le permiteți angajaţilor companiei să lucreze de acasă (work from home) sau de la distanță (acces remote) la fel de eficient ca de la birou, cu orice dispozitiv, sistem de operare sau tip de conexiune.

 

Recomandări soluții de colaborare la distanță

Pentru colaborarea la distanță Datanet Systems vă recomandă următorul set de produse premium de colaborare și de securitate informatică:

 • Cisco Webex – soluţie profesională de colaborare, foarte utilizată la nivel global, impreuna cu gama de teminale video Cisco pentru colaborare la distanță;
 • Cisco Umbrella pentru verificarea securitatii cererilor de comunicație la nivel DNS;
 • Next generation firewall Cisco ASA si Cisco AnyConnect VPN pentru conexiuni VPN (rețea privată virtuală) criptate prin Internet;
 • Cisco Duo pentru autentificarea multifactor a angajatilor și
 • Meraki Systems Manager Enterprise pentru managementul dispozitivelor mobile. 

MAI MULTE DETALII  Avantajele soluțiilor de colaborare

   

  Soluțiile noastre vă asigură mediu de lucru remote eficient și sigur cu ajutorul caruia beneficiați de următoarele avantaje:

  • Alcătuiesc infrastructura pentru implementarea lucrului de acasa în cadrul unui plan de continuitate a afacerii;
  • Contribuie la reducerea de costuri prin realizarea întâlnirilor de lucru fără deplasări la distanță, într-un mediu care asigură contactul față în față și partajarea de conținut într-un mod simplu, printr-un sistem de videoconferință;
  • Asigură colaborarea facilă cu alte organizații externe care dispun de un sistem de comunicație de voce sau video.
  Soluții work from home

  CISCO WEBEX

   

  Cisco Webex este o soluție profesională de colaborare foarte utilizată la nivel global. Webex este un serviciu cloud şi rulează pe orice dispozitiv: laptop, desktop, telefon mobil şi tabletă. Poate fi accesat din browser (Chrome, Edge, Firefox etc) precum şi prin aplicaţii dedicate.

  Serviciul Webex comercial permite conectarea a până la 200 de participanţi, derularea unui număr nelimitat de întâlniri virtuale, calitate video HD, pana la 5 GB de stocare în cloud precum şi funcţionalităţile esenţiale de videoconferinţă şi colaborare.

  Utilizatorii comunică prin voce şi video, pot partaja ecrane şi conţinut (ex. fişiere, prezentări), iar discuţiile pot fi înregistrate şi arhivate. Întâlnirile se planifică ușor printr-un calendar cu indicatori de prezenţă care arată disponibilitatea colegilor pentru o interacţiune. Comunicația e criptată AES la 256 de biţi. Folosind unul din planurile plătite (Starter, Plus şi Business), discuţiile beneficiază de transcriere automată, ceea ce simplifica modul de căutare a informaţiilor. Versiunile superioare oferă portal de administrare și integrare cu Microsoft Active Directory.

  CISCO UMBRELLA

   

  Cisco Umbrella analizează cererile DNS și le acordă sau nu accesul în funcție de rezultatul analizelor realizate. Soluția Cisco este livrată ca serviciu Cloud și actionează pe doua planuri:

  • oferă protecție atât la nivelul infrastructurii organizțtiilor, cât și al utilizatorilor mobili, blocând amenințările înainte ca acestea să afecteze end-point-urile și/sau sa intre în rețea;
  • previne compromiterea sistemelor și scurgerile de date peste orice port sau protocol, indiferent dacă infecțiile au avut loc înauntrul sau în afara rețelei companiei sau dacă malware-ul înceară să stabilească legături cu serverele de comandă și control prin cereri DNS sau conexiuni IP.

  Soluția Cisco nu asigură doar proactiv protecția, ci și retroactiv – dacă unul sau mai mulți utilizatori au accesat un domeniu compromis înainte ca acesta să fi fost blocat, aceștia sunt identificați rapid și pot fi trecuți automat în carantină și/sau Umbrella le blochează orice altă cerere DNS. 

  CISCO ASA NEXT GENERATION FIREWALL

   

  Cisco ASA Next Generation Firewall oferă protecție avansată împotriva vulnerabilităților și breșelor informatice. Echipamentul permite crearea zonelor de securitate și a politicilor de acces între zone, monitorizează și analizează traficul la nivel de aplicație (Facebook, WhatsApp, Twitter) și pe categorii de domenii (social media, jocuri de noroc, droguri etc.) și blochează traficul neconform politicilor de securitate definite.

  De asemenea Cisco ASA facilitează aplicarea automată a politicilor de securitate la nivelul întregii organizații si permite integrarea cu Active Directory pentru a corela politicile de securitate cu categoriile de utilizatori definiți.

  CISCO ANYCONNECT

   

  Cisco AnyConnect asigură accesul VPN la distanță prin Internet. Aplicatia simplifică și îmbunătățește experiența utilizatorilor de dispozitive mobile si adaptează dinamic serviciile VPN (rețea privată virtuală) în funcție de cerințele de latență ale aplicațiilor.

  De asemenea, AnyConnect oferă o gamă largă de servicii de securitate ale dispozitivelor terminale de la un singur agent unificat.

  CISCO DUO

  Cisco Duo asigură dublă autentificare (dispozitiv și persoană) pentru conexiuni la distanță prin intermediul AnyConnect VPN și Windows Logon si, de asemenea, asigură posibilitatea de a adăuga dublă autentificare la aplicațiile clienților.

  MERAKI SYSTEMS MANAGER ENTERPRISE 

  Meraki Systems Manager Enterprise este un serviciu cloud pentru managementul dispozitivelor mobile. El asigură gestionarea centralizată a dispozitivelor mobile tip smartphone și tablet și a stațiilor de lucru Windows și macOS dintr-un singur punct de control.

  De asemenea, permite crearea și implementarea centralizată a setărilor de conformitate pentru dispozitivele mobile (cerințe de parolă, cod de securitate obligatoriu pe dispozitiv, blocarea accesului la cameră, limită de date pe cartelele SIM), blochează accesul la diferite aplicații mobile conform politicilor de securitate definite de administrator.

  Meraki Systems Manager Enterprise integrează funcțiile de geolocalizare a dispozitivelor, pentru un control mai bun și simplifică instalarea / dezinstalarea aplicațiilor mobile printr-o interfață centralizată.

  Infrastructura IT ca serviciu Datanet

  Pentru a va ușura efortul de investiție și de implementare a infrastructurii informatice pentru lucru de acasă, Datanet Systems furnizează infrastructura de colaborare și de securitate IT ca serviciu. Achizitionând acest serviciu obtineți:

  • un set de produse și servicii de ultimă generație tehnologică, integrat în cadrul unei arhitecturi de colaborare și securitate IT, precum și
  • acces la o echipă de experți în platforme de colaborare și sisteme de securitate informatică, care vă asigură configurarea, monitorizarea și actualizarea acestor produse
  • distribuirea predictibilă a costurilor, achitând un abonament fix lunar.

  Beneficiile soluției de lucru și colaborare la distanță furnizate de Datanet Systems sunt tratate în cadrul următoarelor pagini:

  Pentru a afla mai multe detalii despre oferta Datanet și despre capabilitățile tehnice ale produselor și serviciilor descrise mai sus, vă rugăm să ne contactați folosind formularul de contact din această pagină sau scriindu-ne la adresa sales@datanets.ro.

  MAI MULTE DETALII