Datanet » NOUTĂȚI ȘI EVENIMENTE » Știri și noutăți » Datanet Systems a devenit partener Splunk
Datanet Systems a devenit partener Splunk

martie 2021 – Datanet Systems este începând din acest an partener oficial al companiei Splunk, unul dintre principalii furnizori de soluții SIEM la nivel global. Prin adăugarea în portofoliul a produselor Splunk Enterprise Security și Splunk User Behavior Analytics, Datanet își extinde oferta de soluții avansate de securitate cibernetică adresată companiilor de dimensiuni medii și mari.

 

Soluţii Splunk pe care ne concentrăm atenția

 

Splunk Enterprise Security este o aplicație de tip Security Information and Event Management (SIEM) care colectează, agregă și analizează date din mai multe surse, din infrastructuri on-premises și Cloud, facilitând identificarea potențialelor amenințări. Soluția crește eficiența operațională a echipelor de securitate (SOC), automatizând procesele de monitorizare, investigare, alertare și răspuns. Platforma SIEM reduce numărul alertelelor fals pozitive, crește viteza de reacție și asigură suport pentru integrarea cu peste 240 de produse de securitate.

Splunk User Behavior Analytics (UBA), rulează ca add-on peste platforma Splunk Enterprise Security și îmbunătățește capacitatea companiilor de a identifica amenințările. Soluția detectează și semnalează automat comportamentele anormale, la nivel de utilizator, cont, echipamente și aplicație. Splunk UBA utilizează algoritmi de Machine Learning, vine cu seturi predefinite de anomalii (+65) și categorii de amenințări (+25) și integrează funcționalități de tip Sandbox.

 

Ce spun analizele de piaţă 

 

Splunk Enterprise Security este lider de piață în clasamentele IDC și Gartner. Conform rapoartelor, soluțiile Splunk reusesc să răspundă cu succes cerinţelor de analiză în timp real a evenimentelor de securitate și să ofere o detecție timpurie a atacurilor şi breşelor. Aceasta este si motivația pentru care, la nivel global, peste 18.500 de clienți au ales soluțiile Splunk pentru modernizarea operaţiunilor de securitate cibernetică.

 

Din ianuarie 2021, Datanet Systems este Associate Reseller pentru produsele Splunk în România. Specialiștii noștri asigură proiectarea, implementarea, configurarea și integrarea soluțiilor Splunk cu aplicațiile existente în infrastructura companiilor client și livreză servicii complete de mentenanță, suport și training.

Pentru informații suplimentare despre soluțiile Splunk precum și despre oferta comercială Datanet, vă rugăm să ne contactați la adresa sales@datanets.ro.