Datanet » NOUTĂȚI ȘI EVENIMENTE » Tendințe în industrie » Cisco Tetration securizează infrastructurile Data Center on-premises și din Cloud
Cisco Tetration securizează infrastructurile Data Center on-premises și din Cloud

Mass media anunţă zilnic noi cazuri de companii fraudate de hackeri, milioane platite ca despăgubiri şi gigabytes de date confidenţiale sustrase. Protecţia este tot mai greu de asigurat, pe măsură ce infrastructura IT este distribuită între propriile centre de date şi infrastructura de tip cloud/multi-cloud. Cisco Tetration este o soluţie proiectată pentru cerintele de securitate actuale şi o punte de legătură între aceste două lumi.

În 2020, procentul companiilor care aplică o strategie multi-Cloud a ajuns la 93% (conform State of the Cloud Report).  Extinderea adopției Cloud-ului în mediul enterprise este vizibilă deja în creșterea nivelului de interconectare dintre infrastructura Data Center și platformele furnizorilor. Există însă și un revers al medaliei – toate aceste evoluții generează provocări de securitate specifice. Companiile le conștientizează deja, iar conform Gartner, în 2020 cea mai mare rată de creștere a cheltuielilor de securitate IT este în securitatea pentru Cloud şi multi-Cloud.

 

 

Nevoia de securitate multi-Cloud

 

Pentru asigurarea protecției coerente a celor „două lumi“, Datanet recomandă platforma Cisco Tetration. Motivul: Tetration nu este un produs „adaptat“ la tendinţele pieței, ci unul conceput pentru a răspunde nevoilor de securitate actuale. Abordarea asigură avantaje competitive solide, iar soluția Cisco permite să:

  • Definiți și aplicați politici de securitate unitare. Cu Cisco Tetration creați și implementați politici adaptate modului în care comunică aplicațiile între ele. Complementar, țineţi cont de interdependențele existente. Platforma colectează, corelează și analizează date de la echipamentele de rețea și servere. Asigură vizibilitatea și controlul, precum și un timp scurt de răspuns, atunci când depistează o anomalie sau potențial risc. (informații despre cum Cisco Tetration colectează și procesează peste un milion de fluxuri unice de date pe secundă aici)
  • Validați regulile înainte de a le aplica efectiv. Cu ajutorul Cisco Tetration modelaţi și testaţi regulile și politicile de securitate înainte de implementare, validându-le în timp real sau folosind date istorice. Rezultatul – scade efortului operațional și riscul să implementaţi reguli inadecvate.
  • Creați micro-segmentări. Segmentarea micro permite controlul modului în care aplicațiile comunică atât în infrastructura Data Center proprie, cât și în Cloud. Specialiștii Datanet vă  ajuta să personalizați platforma, încât aceasta să auto-genereze politici de segmentare pe baza comportamentului aplicațiilor.
  • Detectati vulnerabilitati software și protejați sistemele vulnerabile. Inventariați rapid aplicaţiile cu vulnerabilităţi şi aplicaţi politici care să protejeze aceste aplicaţii, de exemplu plasându-le în carantină, până la aplicarea corecțiilor software necesare.
  • Dezvoltați strategii de tipul Zero-trust. Puteţi astfel să implementați o strategie prin care orice utilizator, echipament, aplicație sau serviciu este considerat, din start, potențial ostil și/sau compromis. Prin urmare, trebuie verificat atunci când lansează o cerere de acces. (Mai multe detalii despre această abordare a securității, utilă mai ales în actualul context, găsiți îm articolul “Modelul de Securitate Zero Trust“)

Cisco Tetration şi avantajele lucrului cu Datanet

 

Cisco Tetration colectează, corelează și analizează continuu milioane de date. Cu ajutorul nostru le puteți transforma în informații acționabile, care să vă asigure protecția pe care v-o doriți.

De exemplu, folosind meta-datele colectate, putem stabili reguli specifice de micro-segmentare pe tipuri de aplicații, workload-uri și chiar porturi. De asemenea, putem asgiura servicii de suport care să vă permită adaptarea rapidă a politicilor la schimbările de business survenite și/sau la cerințele de conformitate cu standardele în vigoare.

O altă zonă importantă în care Datanet vă poate ajuta este cea de integrare. Specialiștii noștri pot realiza integrarea platformei Tetration cu o suită extinsă de soluții Cisco (ISE, ACI, AnyConnect, Duo, SD-Access, AMP, Stealthwatch etc.), F5, Citrix, cu echipamente firewall şi cu sisteme SIEM.

Puteți astfel să vă rentabilizați investițiile actuale în securitate și să vă creșteți nivelul de protecție al organizației. Împreună cu Datanet, aveți garanția că aceste beneficii se concretizează rapid, pentru că:

  • suntem unul dintre principalii integratori de sistem din România. Avem capacități la nivel național de livrare, implementare, configurare, dare în folosință și asigurare de servicii complete de mentenanță și suport;
  • deținem cea mai mare echipă de specialiști cu certificări avansate în tehnologiile Cisco pentru infrastructura Data Center
  • avem competenţe multi-Cloud
  • avem numeroase proiecte de securitate implementate în diferite industrii și infrastructuri critice.

Dacă doriți doriți să aflați mai multe detalii despre cum puteți valorifica avantajele soluției Cisco Tetration în cadrul companiei dvs., precum și detalii despre oferta tehnică și comercială a Datanet Systems, contactați-ne.