Datanet » NOUTĂȚI ȘI EVENIMENTE » Tendințe în industrie » Cisco Meraki optimizează infrastructura WiFi şi oferă securitate cibernetică avansată
Cisco Meraki optimizează infrastructura WiFi şi oferă securitate cibernetică avansată

Reluarea regimului normal de lucru generează probleme în două zone critice pentru orice organizație: infrastructura WiFi și cerințele de securitate cibernetică. Produsele Cisco Meraki acoperă simultan ambele nevoi și oferă în plus funcționalități SD-WAN. Specialiștii Datanet vă pot ajuta să le valorificați, asigurând un raport preț/performanță bun prin integrarea cu infrastructura existentă.

Cisco Meraki, lider tehnologic

Pandemia a crescut numărul angajaților mobili, generând o supraîncărcare în infrastructura WiFi a organizațiilor. Pe de altă parte, mobilitatea a extins suprafața de atac a companiilor și numărul riscurilor de securitate cibernetică sporește. Nu în ultimul rând, majoritatea companiilor se confruntă cu provocări financiare, bugetele IT fiind limitate.

În acest context, produsele Cisco Meraki recomandate de specialiștii Datanet reprezintă alegerea optimă pentru companiile mici și mijlocii. Soluția Cisco este nu doar accesibilă, ci și performantă, fiind lider pe piața SD-WAN doi ani consecutiv, conform cadranelor Gartner din 2018  şi 2019. Cisco Meraki se remarcă însă și prin numeroasele funcționalități care îi permit să acopere cerințe și scenarii de utilizare specifice.

Gestionați infrastructura WiFi mai eficient

Angajații mobili nu sunt doar mai mulți, ci au și cerințe mai mari – vor mai multă viteză, performanță și disponibilitate. Rețelele WiFi tradiționale nu fac față noilor nevoi, capacitatea soluțiilor MPLS fiind depășită rapid.

Meraki vă ajută să rezolvați aceste provocări infrastructura WiFi pe care o operați. Pentru aceasta, soluția Cisco analizează automat mai mulți indicatori: tipul aplicațiilor/serviciilor, lărgimile de bandă disponibile, latențele etc. Apoi, prin corelarea datelor și a parametrilor de calitate ce trebuie respectați în livrarea fiecărei aplicații/serviciu stabilește conexiunea optimă. Practic, Cisco Meraki combină soluțiile MPLS, conexiunile broadband și 4G din infrastructura WiFi pentru a livra răspunsul optim. Și face acest lucru în timp real, adaptându-se dinamic la condițiile de trafic și locațiile dind unde se realizează accesările. Obțineți astfel eficientizarea alocarii resurselor din infrastructura WiFi.

Nu în ultimul rând, Cisco Meraki este conceput astfel încât să va reducă efortul operațional. De exemplu, crearea unei conexiuni VPN site-to-site, este realizată rapid, doar din câteva click-uri. Problemele de conectivitate ale utilizatorilor și aplicațiilor pot fi remediate de la distanță. Consola de management centralizat și informațiile în timp real livrate de dashboard-uri vă permit să acționați proactiv în infrastructura WiFi. Aveți vizibilitate extinsă asupra rețelei și aplicațiilor – știți cine le utilizează, ce resurse consumă – și le puteți prioritiza. Echipamentele oferă capabilități de tipul „Zero Touch Provisioning“ care permit reutilizarea modelelor de configurații.

 

Beneficiați de securitate cibernetică pre-integrată

Un al doilea avantaj major asigurat de Cisco Meraki îl reprezintă funcționalitățile de securitate cibernetică. Practic, atunci când achiziționați un echipament Meraki, beneficiați „la pachet“ de funcționalități de tipul:

  • Next-Generation Firewall. Cu ajutorul Cisco Meraki puteți identifica utilizatorii, conținutul și aplicațiile pe care le accesează. Astfel puteți alocați reguli de trafic, tag-uri VLAN și limitări de lățime de bandă pe fiecare categorie de utilizatori finali. Fiecare flux din rețea este clasificat și are reguli dedicate de control acces și prioritizare. Accesul este permis nu doar pe baza categoriilor de utilizatori, ci și al claselor de echipamente terminale. (De exemplu, se pot aplică reguli specifice pentru tabletele Android utilizate în regim BYOD.)
  • Sisteme de depistare a intruziunilor. Sistemul de Intrusion Detection integrat utilizează o combinație de semnături, protocoale și metode de detecție/inspecție a anomaliilor. IDS funcționează pe bază de reguli de securitate predefinite, actualizate zilnic, care vă protejează resursele critice din infrastructura WiFi.
  • Auto VPN. Cu autorul acestei funcționalități de securitate cibernetică conectați securizat puncte de lucru diferite și accesați medii Cloud publice. Cisco Meraki furnizează o caracteristică unică de auto-provizionare a conexiunilor VPN, eliminând configurările manuale.
  • Filtrare de conținut. Blocați în mod dinamic accesarea conținutului web (diferențiat pe peste 80 de categorii web) și filtrați automat miliarde de URL-uri.
  • Advanced Malware Protection. Beneficiați de protecție împotriva amenințărilor avansate și le identificați pe cele încă necunoscute prin detecție retrospectivă. Cisco AMP  spre exemplu,  utilizează o bază de date cu peste 500 de amenințări cunoscute, actualizată zilnic.

Toate aceste funcționalități de securitate cibernetică sunt integrate în soluţie și nu necesită achiziții suplimentare. Specialiștii Datanet certificați Cisco vă pot ajuta să le personalizați și integrați în sistemele de protecție existente. Pentru informații suplimentare și oferte de preț vă rugăm să ne contactați la adresa sales@datanets.ro.

(Informații suplimentare despre cum abordează Cisco tehnologia SD-WAN puteți găsi și aici.)