Datanet » NOUTĂȚI ȘI EVENIMENTE » Știri și noutăți » 6 motive pentru care Cisco Umbrella este alegerea optimă pentru protecția angajaților mobili
6 motive pentru care Cisco Umbrella este alegerea optimă pentru protecția angajaților mobili

Digitalizarea proceselor de business face ca infrastructurile IT ale companiilor să devină tot mai complexe și mai greu de controlat. Totodată, adopția lucrului la distanță și a serviciilor Cloud crește riscurile de securitate și conformitate. Folosind Cisco Umbrella, companiile pot ține sub control amenințările și nivelul de complexitate, beneficiind rapid de protecție superioară, la un nivel accesibil și cu un efort minim de implementare și administrare.

Modelul de securitate tradițional, bazat pe asigurarea protecției perimetrale prin soluții implementate în infrastructurile on-premises, nu mai este eficient în cazul sistemului de lucru hibrid. Nici în cazul adopției și utilizării extinse a serviciilor Cloud, deoarece acestea generează o extindere a suprafeței de atac. Și nici în cel al organizațiilor cu mai mult sucursale și puncte de lucru care vor să utilizeze conexiuni directe la Internet, fără a mai trece prin sediul central al organizaţiei.

Pentru astfel de cazuri, dar nu numai, Cisco Umbrella reprezintă alegerea optimă. Punctele forte ale soluției recomandate de Datanet Systems sunt reprezentate de eficiența protecției, timpul scurt de punere în producție, disponibilitatea și scalabilitatea aplicației, precum și preţul accesibil.

„Secretul“ eficienței Cisco Umbrella

 

Spre deosebire de alte soluții de protecție care funcționează reactiv, mai exact, după ce depistează indicatori de compromitere sau indicii ale unui posibil eveniment de securitate, Cisco Umbrella are o abordare proactivă, acționând la nivelul protocolului Domaine Names System (DNS). Acesta este o componentă fundamentală a Internetului care conectează rapid utilizatorii la website-uri și aplicații. Orice utilizator on-line folosește protocolul DNS de zeci sau sute de ori pe zi pentru a accesa pagini web, folosi servicii Cloud, realiza update-uri etc. DNS este făcut însă pentru a conecta, nu pentru a proteja, iar hackerii exploatează din plin această „oportunitate de lucru“.

91% dintre amenințările malware actuale folosesc protocolul DNS pentru a redirecționa traficul web către IP-uri compromise, a extrage date sau pentru a se conecta la servere de comandă și control. Un raport recent al Global Cyber Alliance arată că 33% dintre breșele de securitate exploatate de atacurile și amenințările informatice în prezent ar putea fi protejate prin asigurarea protecției DNS.

Cisco Umbrella acționează la acest nivel și blochează amenințările înainte ca malware-ul să intre în contact cu rețeaua și/sau echipamentul utilizatorului final. Pentru aceasta, soluția folosește servicii de Threat Intelligence, mecanisme de analiză statistică, precum și algoritmi de Machine Learing cu ajutorul cărora depistează domeniile, URL-urile și IP-urile cu potențial de risc. Soluția Cisco analizează zilnic aproximativ 200 de miliarde de solicitări de acces. În medie, circa 60.000 de noi „destinații“ on-line sunt incluse în lista de adrese blocate, adăugându-se la cele peste 7 milioane de domenii identificate deja ca fiind folosite pentru propagarea malware-ului.

Utilizând toate aceste date, Umbrella blochează proactiv și automat conexiunile către adresele respective, indiferent de port și protocol. DNS fiind un mecanism folosit de orice echipament care se conectează la Internet, soluția Cisco poate asigura protecția oricărui angajat mobil care accesează rețeaua companiei din exteriorul acesteia, dar și atunci când se conectează la servicii Cloud.

 

Principalele avantaje competitive ale soluției Cisco

 

1 – Este gata de funcționare în câteva minute

Spre deosebire de modelul tradițional de securitate, unde implementarea on-premises necesită timp, investiții și efort, Umbrella este gata de funcționare în câteva minute. Livrată ca serviciu Cloud, soluția Cisco nu necesită achiziția de componente hardware suplimentare, setarea acestora și nici actualizări software, ci doar câteva operațiuni de configurare care pot fi realizate în 30 de minute.

 

2 – Asigură protecție oriunde și pentru orice tip de utilizator și echipament

Acționând la nivel DNS și IP, Umbrella depistează și stopează o gamă largă de amenințări – malware, ransomware, tentative de phishing, etc. – înainte ca utilizatorul final să apuce să se conecteze la un potențial vector de infectare. Soluția Cisco blochează amenințările pe orice port sau protocol, fie că e vorba de rețea, echipamentul utilizatorului final sau dispozitiv IoT, indiferent de sistemul de operare rulat.

 

3 – Extinde vizibilitatea asupra activității online și aplicațiilor Cloud

Umbrella nu livrează doar protecție, ci și vizibilitate centralizată asupra activității on-line, de la nivel de locație, până la cel de utilizator final și echipamente. Soluția Cisco colectează informațiile de trafic, le procesează și le stochează, asigurând astfel suportul necesar pentru ca responsabilii IT să poată lua deciziile potrivite în cazul unui incident de securitate. În plus, Umbrella facilitează depistarea și blocarea amenințărilor care au reușit să treacă de sistemele de protecție și care încearcă să se conecteze la Internet pentru a comunica cu servere de comandă și control.

Rapoartele livrate de soluție furnizează informații detaliate despre modul de accesare și consum al aplicaţiilor livrate în regim as-a-Service, permițând IT-ului să știe în timp real cine, cum și ce servicii Cloud folosește, dar și să descopere serviciile accesate care nu respectă cerințele de securitate și conformitate.

 

4 – Integrează mai multe funcționalități de securitate

Umbrella asigură protecția la nivel DNS și IP, dar integrează complementar mai multe funcționalități de securitate de tipul Secure Web Gateway (SGW), Cloud Access Security Broker (CASB), Firewall-as-a-Service, medii virtuale de testare de tip Sandbox, Cloud Data Loss Prevention (DLP) etc. Astfel, soluția Cisco asigură securitate extinsă la nivelul întregii organizații în mod rapid și flexibil, acoperind o gamă largă de amenințări. Conform celei mai recente evaluări AV Test, Cisco Umbrella a înregistrat un nivel de eficiență în detectarea și blocarea amenințărilor de peste 70%, cu 17% mai bun decât următorul clasat.

 

5 – Oferă scalabilitate și disponibilitate

Noile tipuri de amenințări informatice, care utilizează vectori multiplii de atac, depășesc capacitățile soluțiilor de securitate tradiționale, cauzând adesea scăderi drastice de performanță ale proceselor de business și chiar downtime-uri. Cisco Umbrella elimină din start acest tip de provocări – folosește o infrastructură Cloud scalabilă și flexibilă, de mare capacitate, capabilă să asigure un troughput ridicat și o latență scăzută. Din 2006, de când a fost lansată soluția Umbrella, Cisco a menținut nivelul de uptime la 100%, iar în prezent asigură protecție zilnică pentru mai mult de 500 de milioane de utilizatori, din peste 190 de țări.

 

6 – Este disponibilă as a Service, la un preț accesibil

Trei sferturi din companiile mici și mijlocii nu au personalul necesar pentru a gestiona securitatea IT, iar mai mult de 80% nici fondurile necesare pentru a face față unui atac informatic. Modelul de livrare al Cisco Umbrella ca serviciu Cloud elimină o bună parte din aceste probleme. Folosind o singură soluție de securitate, companiile beneficiază de protecție extinsă, care nu necesită suport hardware suplimentar și nici un efort major de management.

Modelul as-a-Service și structura modulară a soluției asigură accesibilitate crescută, predictibilitate asupra costurilor și elimină nevoia serviciilor de mentenanță. În plus, cu suportul partenerilor și integratorilor de sistem, Cisco Umbrella permite companiilor să își valorifice investițiile în securitate deja realizate. Soluția beneficiază de capabilități native de integrare cu aproape întreg portofoliul de securitate Cisco, dar și de numeroase API-uri pentru a putea „colabora“ cu soluții de la alți vendori.

 

O oferta modulară, adaptată nevoilor pieței

 

Cisco Umbrella securizează accesul la internet și monitorizează și controlează utilizarea serviciilor Cloud, integrând mai multe instrumentele de securitate. Soluția acționează ca o platformă de acces securizat, care oferă companiilor o protecție eficientă împotriva unei game extinse de amenințări, dar și suportul necesar pentru respectarea cerințelor de conformitate.

Cisco Umbrella este livrata că serviciu Cloud din peste 35 de Data Centere de pe 5 continente, asigurând protecția utilizatorilor finali oriunde s-ar afla aceștia. Pentru a răspunde cât mai eficient cerințelor pieței, Cisco a structurat oferta pe mai multe niveluri.

Astfel, în prezent, Umbrella este disponibilă în patru tipuri de „pachete“ de licențiere:

  • DNS Security Essentials
  • DNS Security Advantage
  • SIG Essentials
  • SIG Advantage.

 

Astfel, atunci când cerințele de securitate ale unei companii cresc, aceasta poate opta pentru o versiune superioară de „împachetare“. De exemplu, SIG Essentials introduce posibilitatea utilizării funcționalităților de analiză malware în medii Sandbox găzduite în Cloud. Oferta include 500 de fișiere pe zi, iar licențierea SIG Advantage este nelimitată. Un model similar se aplică și în cazul altor funcționalități, precum cele de Firewall-as-a-Service, Cloud DLP, CASB etc.

Specialiștii Datanet vă pot ajuta să testați gratuit Cisco Umbrella în cadrul companiei dvs., să alegeți „pachetul“ de licențiere potrivit nevoilor specifice, să o configurați și dați în folosință rapid, să înrolați utilizatori și să creați liste personalizate de acces, să o integrați cu celelalte aplicații de securitate pe care le dețineți etc.

Dacă doriți să aflați mai multe informații tehnice și comerciale despre soluția Cisco Umbrella, precum și despre serviciile furnizate de companie, contactați-ne la adresa sales@datanets.ro.