Datanet » NOUTĂȚI ȘI EVENIMENTE » Știri și noutăți » Datanet Systems, partener tehnologic la Connect 2019
Datanet Systems, partener tehnologic la Connect 2019
oct. 2019

 

Datanet Systems a fost alături de Cisco la aniversarea a 20 de ani de activitate a subsidiarei locale. Reconfirmând și în acest an statutul de principal Partener Tehnologic al Cisco, Datanet Systems a adus în cadrul evenimentului Connect România 2019 o abordare concretă, susţinută cu studii de caz, a celor mai performante tehnologii Cisco disponibile pe piața locală.

Astfel, în debutul evenimentului, Cristian Ceapă, Sales Director Datanet Systems, a abordat problematica soluțiilor de tipul „Software-Defined Networking“ (SDN), care reprezintă în prezent o piață estimată la aproximativ 8 miliarde euro și care își va tripla valoarea în următorii patru ani. Evoluție ce demonstrează în mod clar că există o cerere din ce în ce mai mare de soluții SDN, nu numai la nivel global, ci și în România. Lucru pe care reprezentantul Datanet l-a exemplificat concret prin studiul de caz al implementării Cisco Application Centric Infrastructure (ACI) realizata la Raiffeisen Bank România. În urma procesului de implementare a soluției SDN de la Cisco – care a fost finalizat în doar patru luni de echipa Datanet – , banca a obținut ca beneficii imediate:

  • reducerea cu 30% a timpului de operare;
  • eliminarea riscului de eroare umană;
  • scăderea timpului de diagnosticare și remediere a problemelor;
  • simplificarea proceselor de segmentare a rețelelor.

(Detalii complete despre beneficiile proiectului și caracteristicile tehnice ale soluțiilor implementate în cadrul Raiffeisen Bank România puteți găsi aici)

În cadrul sesiunilor tehnice, Faruk Hairedin și Octavian Szolga, Senior Network Engineers în cadrul Datanet Systems, au prezentat o serie de scenarii practice de utilizare a noilor arhitecturi de rețea Cisco DNA (Digital Network Architecture), evidențiind avantajele pe care acestea le aduc față de topologiile tradiționale. Specialiștii Datanet au detaliat modul în care componenta Software Defined Access (SD-Access) asigură un control mai eficient al traficului generat de utilizatori, echipamente și aplicații, fără a fi însă necesară realizarea unui proces de reproiectare efectivă a rețelei. Cu ajutorul SD-Access companiile beneficiază de un nivel superior de securitate și disponibilitate prin aplicarea unitară și automată a politicilor de acces la nivelul întregii rețele. Tehnologia Cisco asigură și o îmbunătățire a calității serviciilor furnizate prin utilizarea unui singur Network Fabric, atât în infrastructura wired, cât și în cea wireless.

Specialiștii Datanet vă pot ajuta să extindeți beneficiile SD-Access prin integrarea cu soluția Cisco DNA Assurance, care acoperă toate etapele procesului de diagnosticare-remediere, livrând câștiguri importante de timp prin creșterea eficienței operaționale în managementul rețelei. DNA Assurance asigură un nivel de vizibilitate extins, colectând automat date de telemetrie și contextuale din 16 surse diferite, și oferă un sistem de analiză performant. (Puteși citi aici multe amănunte despre avantajele competitive ale DNA Assurance.)

În cadrul celei de a treia sesiuni live, susținută la standul Datanet Systems, Alexandru Gheorghiță, Data Center Team Leader, a abordat dintr-o perspectivă comparativă avantajele arhitecturilor ACI Multi-Pod și Multi-Site pentru interconectarea și gestiunea unor locații multiple. (Datanet Systems este prima companie din România care a investit în crearea și dezvoltarea unui laborator Cisco ACI care permite companiilor interesate să realizeze simulări, testări și validări ale arhitecturilor de nouă generație în scenarii ce reproduc specificații și configurații reale.) Specialistul Datanet a exemplificat și detaliat avantajele utilizării soluției Cisco ACI în diverse scenarii de asigurare a continuității operaționale și de scalare a rețelelor în diferite zone geografice.

Connect România 2019 a reunit mai mult de 1.000 de profesioniști din domeniul IT, utilități, telecom, securitate, transporturi, sănătate etc.

Datanet Systems, principalul integrator și dezvoltator Cisco în România, mulțumește pe această cale clienților și partenerilor săi care au dat curs invitației de a participa la eveniment.