oct. 2016
Datanet Systems, principalul partener tehnologic Cisco Systems la nivel local, a sustinut in cadrul evenimentului Cisco Connect 2016 o serie de prezentari si demo-uri axate pe trei domenii-cheie de dezvoltare in Romania: solutii avansate de securitate, aplicatii Internet of Things si sisteme de automatizare dedicate centrelor de date.
“In ultimii ani, in Romania centrele de date au inceput sa fie din ce in ce mai interesate de retehnologizare si de solutii care sa le asigure cresterea eficientei operationale si a nivelului de disponibilitate. Sunt cerinte la fel de critice ca si cresterea nivelului de securitate, preocupare prioritara in din ce in ce mai multe domenii de activitate. Un alt domeniu pe care il consideram de interes pe piata locala este cel al solutiilor Internet of Things, care devin tot mai atractive o data cu scaderea preturilor de achizitie ale terminalelor si extinderea ariei de aplicabilitate”, a explicat Dragos Stroescu, director executiv Datanet Systems.
Cristian Matei, Consultant presales cybersecurity Datanet Systems (CCIE #23684) a abordat problema securitatii infrastructurilor informatice complexe din perspectiva dezideratului protectiei complete:
“Vendorul care ofera cea mai completa solutie de securitate nu este in mod automat si cel care inregistreaza cel mai bun scor in testele de identificare a amenintarilor. Si asta dintr-un motiv foarte simplu: testele respective sunt facute utilizand amenintari cunoscute. Ori, cum poti face un benchmark al unui echipament impotriva unui atact necunoscut? De acea, trebuie sa abordam problema dintr-o perspectiva mai larga si sa privim reteaua ca pe un intreg, respectiv ca pe un sistem de echipamente si aplicatii interconectate, care comunica intre ele, si care trebuie securizat pe mai multe niveluri cu aplicatii dedicate.”
Expertul Datanet a prezentat din aceasta perspectiva avantajele arhitecturii de securitate Cisco, care are ca nucleu solutia Cisco ISE si integreaza aplicatiile Cisco AMP, Cisco Lancope si Cisco pxGrid intr-un sistem unitar, capabil sa monitorizeze, blocheze si elimine fisierele cu comportament malitios, limitand efectele incidentelor de securitate.
Aplicatiile practice ale solutiei proprietare IoT, dezvoltate de catre Datanet Systems pe tehnologia Low Power Wide Area, au fost prezentate de catre Gabriel Musat, Technical & Marketing Director al companiei:
“In prezent furnizam sisteme IoT la cheie, care integreaza atat componentele hardware, respectiv terminale realizate in productie proprie si gateway-uri radio, cat si partea software, precum si un portofoliu complet de servicii de proiectare, implementare, dezvoltare si mentenanta. Aplicatiile pe care le acoperim in prezent sunt colectarea de date din mediul industrial, diagnosticul si controlul la distanta, monitorizarea parcarilor, citirea de la distanta a contoarelor de electricitate, apa si gaz si monitorizarea de infrastructura. Obiectivul nostru este ca anul viitor sa producem un terminal LPWA imbunatatit la pretul de 50 de euro. Estimam ca in 2017 tehnologia LPWA va deveni rentabila pentru foarte multe aplicatii, ceea ce va pune presiune pe numeroase companii.”
Datanet Systems are avantajul experientei a zeci de proiecte de infrastructura critica (realizate in zona telecom, industria financiar-bancara si in domeniull controlului traficului aerian) si produce propriul echipament LPWA si aplicatia software aferenta, ceea ce faciliteaza personalizarea rapida a solutiei finale in functie de cerintele si necesitatile clientilor si mentinerea costurilor la un nivel scazut.
Mihai Gagea, Presales Consultant Datanet Systems, a dezbatut in fata audientei avantajele competitive ale solutiei Cisco UCS Director in administrarea centrelor de date, exemplificand cu modalitatile practice prin care aplicatia simplifica si eficientizeaza operatiunile de management:
“La momentul actual, numeroase centre de date utilizeaza un mix eterogen de solutii de management, neintegrate unitar. Acest fapt genereaza inconsistenta la nivelul datelor si rapoartelor de management, necesita un efort considerabil si numeroase procese manuale pentru sincronizarea operatiunilor, ceea ce, inevitabil, creste riscul de aparitie a erorilor. Totodata, abordarea fragmentata a procesului de management face ca operatiunile de analiza sa devina foarte complexe si creste dificultatea depistarii si eliminarii disfunctionalitatilor in timp util. Solutia Cisco UCS Director ofera din start avantajul unei compatibilitati extinse care ii asigura o perspectiva integrata asupra intregii infrastructuri a centrului de date, oferind granularitate la nivel de echipament si aplicatie.”
Cisco UCS Director unifica, simplifica si automatizeaza gestionarea infrastructurii si proceselor, fiind instrument eficient in procesul de orchestrare a politicilor la nivelul intregului Data Center.
In standul Datanet Systems din cadrul Cisco Connect 2016, vizitatorii au putut vedea si analiza alaturi de specialistii companiei modalitati practice de utilizare a solutiilor prezentate, un demo al solutiei IoT proprietare utilizata pentru colectarea la distanta de date de la contoarele de consum electric, dar si scenarii de utilizare ale solutiilor de comunicatii unificate Cisco si Nuance si aplicatii ale tehnologiei Mobile Ad-Hoc Networking MANET
Aflați mai multe despre portofoliul Datanet Systems, in sectiunea dedicata.
Pentru mai multe informații, contactați:
Gabriel Mușat
Technical and Marketing Manager
office@datanets.ro
www.datanets.ro