Datanet » NOUTĂȚI ȘI EVENIMENTE » Știri și noutăți » Ne-am alăturat iniţiativei Copacul cu fapte bune
Ne-am alăturat iniţiativei Copacul cu fapte bune
dec. 2019

 

De Crăciun, fii mai bun în fiecare zi din an! Acest îndemn ne-a motivat suficient de mult încât în 2019 ne-am implicat în iniţiativa “Fii Moș Crăciun pentru un copil vulnerabil”. Prin intermediul  voluntarilor de la Copacul cu fapte bune, mii de copii vor avea sărbători mai frumoase.  În Datanet am renunţat la bradul natural şi am făcut un brad de cadouri pentru aceşti copii şi familiile lor. Mobilizarea a fost exemplară, atât în Datanet Systems cât şi la nivelul altor companii sau persoane fizice.

La Copacul cu fapte bune s-au adunat zeci de tone de alimente , produse de igienă, haine şi încălțăminte, rechizite, jucării etc. Cadourile strânse vor ajunge la copii vulnerabili, familii defavorizate, refugiați, oameni fără adăpost din București, Ilfov, Călărași, Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Buzău, Botoșani, Iași, Suceava. În România, cca 2 milioane de copii trăiesc la limita sărăciei şi, până când autorităţile vor găsi soluţii pe termen lung, încercăm din când în când să le facem viaţa mai frumoasă.

Cerinţele programului „Fii Moș Crăciun pentru un copil vulnerabil,”  au fost ca produsele să fie noi, ambalate corespunzător şi să fie aduse toate într-o singură zi (14 decembrie) într-o locaţie unică. (Clubul Expirat, în acest caz). Pot fi aduse alimente neperisabile, produse de igienă, rechizite noi, cărți (nu neapărat noi), jucării (de preferabil noi), jocuri (pot fi și folosite, dar să fie întregi), haine noi etc. Nu exista limită de cantitate. Pentru o distribuire facilă, voluntarii recomandă realizarea de pachete etichetate cu destinatarul: pentru un copil sau pentru o familie.

Copacul cu fapte bune este un program de voluntariat şi poate gestiona doar acţiuni bine planificate. Există numeroase proiecte similare, le puteți găsi pe website-ul lor sau pe pagina de Facebook, dacă doriţi să vă implicaţi în acţiunile acestui grup de voluntari. Programele sunt deschise atât companiilor cât şi persoanelor fizice.

Le mulțumim tuturor colegilor pentru timpul dedicat, eforturile depuse şi pentru că ne demonstrează în fiecare zi valoarea muncii în echipă!