Datanet » NOUTĂȚI ȘI EVENIMENTE » Știri și noutăți » Datanet Systems susţine Olimpiada de Informatică 2019
Datanet Systems susţine Olimpiada de Informatică 2019

apr. 2019 – Datanet Systems a fost partener oficial la Olimpiada de Informatică pentru Gimnaziu, etapa națională, ediţia 2019, cel mai vechi şi mai prestigios concurs de programare din România. Olimpiada de Informatică (ONI) este o competiţie de algoritmi şi programare, individuală, care se desfăşoară în mai multe etape, în conformitate cu regulamentul stabilit de Ministerul Educaţiei. La etapa pe Bucureşti, au participat 291 de elevi, iar compania Datanet Systems a susţinut micii programatori în calitate de partener Gold al evenimentului.  Olimpiada încurajează creativitatea, inovaţia şi permite  elevilor să-şi testeze abilitățile de algoritmică și programare dobândite precum și capacitatea de lucru sub presiunea timpului.  Concursul se desfășoară în două zile și constă din două probe practice, cu o durată de 2-4 ore. O probă de concurs constă din rezolvarea a 1–4 probleme de natură algoritmică cu ajutorul calculatorului, ceea ce implică scrierea unui program corect şi eficient eficient din punct de vedere computațional.  Etapa pe Bucureşti s-a derulat în perioada 22-27 aprilie şi a inclus mai multe etape:  ședințe tehnice pentru pregătirea participanților, concursul propriu zis, probe de baraj, festivitate de premiere etc.

Dintre cei mai buni participanţi sunt aleşi cei 20 de membri ai lotului naţional de Informatică al României. Pentru rezultatele etapei pe Bucureşti a concursului accesaţi următorul LINK.

La festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naţionale de Informatică pentru Gimnaziu a fost prezent, din partea Datanet Systems, Cristian Ruță, Director Tehnic Adjunct, care a încurajat tinerii participanți cu sfaturi atât pentru acest moment, cât și pentru viitoarea lor carieră în IT.

„Vreau să fiți foarte mândri că ați reușit să ajungeți până aici. Faceți parte dintr-o industrie, dintr-un domeniu cu un viitor foarte mare și voi veți putea schimba lumea. Aș vrea să vă dau trei sfaturi pentru a vă ajuta în calatoria voastra către success:

Unul este să aveți încredere în voi și să aveți încredere în viitor. Poate nu veți ști cum arată viitorul, pentru că nimeni nu stie, dar în 2029 vă veți uita în spate și veți ști cât de importantă a fost participarea voastră dintr-o joi, în 2019, la Olimpiada de Informatică. Al doilea sfat este sa fiți foarte serioși când invătați. Pentru că acest lucru vă va ajuta să vă cladiți cunostinte ce va vor folosi să schimbați lumea. Al treilea sfat ar fi să nu va fie frică de eșec, să nu vă fie frică de efort, pentru că efortul vă va face sa fiți mai buni și să ajungeți la acea rasplată, la acel succes care va veni cu siguranță.”

În ultimii ani, România a obţinut, atât pe echipe cât şi la individual, numeroase premii la Olimpiadele Internaţionale de Informatică. Participanții la aceste concursuri devin studenți la cele mai prestigioase universităţi tehnice din întreaga lume.

Pentru a afla mai multe informații despre acțiunile de responsabilitate socială ale Datanet Systems ne puteti contacta la adresa marketing@datanets.ro .