Datanet » NOUTĂȚI ȘI EVENIMENTE » Știri și noutăți » IT Security IaaS, noul serviciu Datanet de care poate beneficia şi compania dvs.
IT Security IaaS, noul serviciu Datanet de care poate beneficia şi compania dvs.
dec. 2019

 

Vă simţiţi ameninţaţi de avalanşa atacurilor cibernetice despre care citiţi peste tot în media? Nu aveţi intern competenţele tehnice și bugetul necesar pentru a gestiona aceste aspecte? Security Infrastructure as a Service este un model de business prin care aveţi acces atât la tehnologii de top pentru securitate cibernetică, cât şi la know how-ul necesar pentru a vă proteja afacerea, în baza unui abonament și fără investiţii iniţiale în echipamente şi licenţe.

Datanet Systems, unul dintre cei mai reputaţi integratori de sisteme informatice din România, a lansat în această lună portofoliul său de servicii complete de infrastructură de securitate cibernetică. Cele trei pachete de servicii disponibile (Basic, Advanced şi Premium) integrează cele mai performante soluții din portofoliul Cisco si F5, precum şi experiența îndelungată a unei echipe de profesionişti certificaţi. Oferta include proiectare, instalare, punere în funcțiune precum și suport tehnic, reconfigurări, actualizări, monitorizare şi acoperă cele mai diversificate cerinţe, indiferent de domeniul de activitate sau complexitatea organizației.

 

Accesaţi acum oferta Datanet Systems de securitate cibernetică

 

Conform unui raport din 2018 al Cert.ro (Centrul Național de Raspuns la Incidente de Securitate Informatică), în România 33,71% din totalul IP-urilor înregistrate au fost expuse unor diverse forme de atacuri cibernetice. Mai mult, dintre cele cca 138 de milioane de alerte de securitate procesate la nivelul unui an, cca 10,32% (adica peste 14 milioane de alerte) au arătat sisteme informatice compromise, adică unde hackerii au reușit să instaleze o formă de malware şi să exploateze sau să corupă datele găsite. Această situație infirmă ipoteza că România este o piaţă mai puţin vizată de criminalitatea cibernetică, economia fiind dominată de companii mici şi mijlocii cu disponibilități financiare limitate şi puţine date care ar putea fi exploatate financiar.

Până recent, securitatea cibernetică era văzută ca un domeniu care trebuia gestionat şi controlat intern şi doar companiile mari îşi permiteau să investească în tehnologii avansate şi personal calificat. După cum confirma şi raportul Cert.ro, în ultimii ani, însă hackerii au început să atace cu precădere companii medii şi mijlocii tocmai pentru că sunt lipsite de un nivel superior de protecţie şi se bazează exclusiv pe un firewall şi o soluţie antivirus. Security Infrastructure as a Service oferă însă oricărei organizaţii din România acces la soluţii performante ale unor lideri tehnologici ca Cisco și F5 și, mai ales, la un nivel superior de expertiză pentru administrarea produselor de Securitate IT, precum cea furnizată de Datanet Systems.

 

Ce avantaje aveţi printr-un contract de securitate cibernetică „as a service”? 

 

  • Reducerea riscurilor şi diminuarea incidentelor de securitate. Serviciile au la baza cele mai performante tehnologii de pe piaţă şi cele mai bune practici din industrie, ceea ce garantează conformitatea cu cerințele legale de securitate IT şi cu standardele din industrie, inclusiv GDPR. Obiectivul principal este protejarea datelor confidențiale şi minimizarea riscului de pierdere/furt de date.
  • Reducerea costurilor şi predictibilitatea cheltuielilor. Oferta Datanet Systems de Securitate ca Serviciu urmează modelul cloud. Serviciile sunt platite sub forma unui abonament lunar, în funcţie de nevoi, fără investii iniţiale în echipamente şi licenţe.
  • Acces la personal calificat şi la cele mai noi tehnologii de securitate. Experţii în securitate cibernetică sunt greu de găsit şi costisitor de angajat. Formarea acestora durează şi implică o pregătire continuă pentru a fi la curent cu evoluţia pieţei. Complementar, cele mai noi tehnologii de securitate au nevoie de experţi pentru implementare, configurare şi monitorizare.
  • Actualizarea permanentă a sistemului de securitate. Criminalitatea cibernetică este un domeniu extrem de dinamic. În fiecare zi apar mii de noi amenințări şi sunt identificate noi vulnerabilități. Un sistem care ieri era sigur, mâine poate prezenta un risc major.
  • Restaurarea funcționării produselor de securitate IT în baza unui SLA (Service Level Agreement). Pentru că nu există un sistem 100% sigur, importanta este capacitatea de răspuns la incidente. Multe companii însă află mult prea târziu că au fost ţinta unui atac. O echipă de experţi poate opri la timp propagarea pagubelor.
  • Stabilitate şi continuitate în business. Dacă aveţi o echipă de experţi care vă asigură securitate cibernetică, vă puteţi concentra atenţia şi eforturile pe ceea ce contează pentru organizația dvs. Tehnologia trebuie să fie un catalizator pentru business şi nu o grijă în plus. Departamentul IT va avea timpul necesar să gestioneze aplicațiile de business şi să găsească soluţii eficiente la nivel operaţional, pentru a vă putea dezvolta afacerea în linişte.

Cât ar trebui să investiţi în securitatea cibernetică pentru a avea protecţia necesară organizației din care faceți parte? Nu există un răspuns simplu  fiecare organizaţie are propriile nevoi, în funcţie de domeniul de activitate, natura datelor pe care le gestionează, complexitatea activităţii şi numărul de angajaţi.

Pentru a vă face alegerea mai uşoară, Datanet Systems a pregătit trei pachete de Security Infrastructure as a Service: Basic, Advanced şi Premium. Acestea răspund celor mai frecvente scenarii, de la un nivel standard de securitate necesar oricărei organizaţii (privată sau publică) până la arhitecturi complexe (inclusiv servicii de tip Security Operation Center – SOC) dedicate companiilor cu infrastructuri critice.

 

Accesaţi acum detalii despre oferta Datanet Systems de Security Infrastructure as a Service

 

De asemenea, pentru o discuţie despre pachetul de servicii potrivit sau pentru solicitarea unei oferte de preţ, contactaţi-ne la sales@datanets.ro