Datanet » NOUTĂȚI ȘI EVENIMENTE » Știri și noutăți » Datanet Systems susține Olimpiada Națională de Informatică
Datanet Systems susține Olimpiada Națională de Informatică

mai 2016 – Pentru că elevii geniali sunt un permanent motiv de mândrie pentru România, iar Olimpiadele sunt competiţiile unde aceştia se disting, Datanet Systems a susţinut, în calitate de Partener GOLD, Olimpiada Națională de Informatică, ediţia 2016, la nivel gimnazial. Încheiată pe 25 aprilie, Olimpiada de Informatică (ONI) este o competiţie de algoritmi şi programare, individuală, care se desfăşoară sub patronajul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice și reprezintă o pepinieră pentru viitorii specialiști ai industriei IT&C.

După ce în 1970, la demersurile lui Grigore Moisil în Bucureşti apăreau primele cinci licee de informatică, acest domeniu a devenit reprezentativ pentru educaţia românească. În mod curent, România are în palmares nu mai puţin de 95 de medalii, dintre care 28 de aur, 42 de argint şi 25 de bronz și ocupă, la nivel global, poziţia a şasea în clasamentul pe medalii din toate timpurile.

„Susținerea Olimpiadei Naționale de Informatică este în egală măsură o plăcere și o onoare pentru Datanet Systems. Apreciem foarte mult nivelul de pregătire al elevilor şi interesul cadrelor didactice şi credem că participanţii la astfel de competiţii reprezintă viitorul României şi al industriei din care facem parte. Trăim într-o epocă în care calculatorul se regăseşte în orice aspect al vieţii, iar după cum spunea renumitul academician Grigore Moisil, avem nevoie de oameni destoinici care să programeze aceste calculatoare”, afirmă Gabriel Mușat, Director Tehnic Datanet Systems.

Dedicată elevilor din clasele V-XII, Olimpiada Națională de Informatică a avut loc pentru prima dată în 1993. Concursul are etape preliminare de calificare la nivel de școala, oraş și județ, iar etapa naţională se desfășoară în două zile. Există două probe practice a cate 3–5 ore, care constau in rezolvarea a 1–4 probleme de natură algoritmică cu ajutorul calculatorului. Rezolvarea unei probleme presupune elaborarea unui program eficient din punct de vedere computațional. La finalul etapei naționale, 20 de elevi sunt aleși pe baza unei probe speciale pentru lotul național și participare la concursurile similare internaționale.

 

Aflați mai multe despre portofoliul Datanet Systems, in sectiunea dedicată. Pentru mai multe informații ne puteti contacta la adresa office@datanets.ro .