Datanet Systems

TEHNOLOGII ȘI SOLUȚII IT

 

INFRASTRUCTURĂ DE REȚELE DE DATE

Datanet Systems este unul dintre puținii integratori de sistem locali capabili să garanteze disponibilitatea și performanța infrastructurii clienților săi și care deține competențe pentru soluții IT  multi-vendor.

Oferim soluții complete de Data Networking Infrastructure pentru companii și organizații publice precum și pentru furnizorii de servicii telecom prin intermediul unui portofoliu extins de tehnologii premium, care include:

 • Echipamente active de infrastructură de rețele de date;
 • Sisteme Software Defined de rețele de date;
 • Aplicații de inventariere, administrare și configurare a infrastructurii;
 • Soluții de securitate IT;
 • Sisteme de management al retelor de date.

SERVICII SPECIALIZATE PENTRU SISTEME DE INFRASTRUCTURĂ IT

Datanet Systems asigură servicii de evaluare, consultanță, proiectare, implementare, dezvoltare și suport tehnic cu SLA garantat.

Soluțiile end-to-end furnizate sunt pretestate în laboratorul Datanet, care permite replicarea scenariilor și configurațiilor eterogene întâlnite la clienți. Oferta Datanet este susținută prin certificări și experiența acumulată în numeroase implementări.

AFLĂ MAI MULTE

MAI MULTE DETALII   

  INFRASTRUCTURĂ DATACENTER

  Infrastructura Data Center reprezintă una dintre ariile principale de expertiză ale Datanet Systems. Investim continuu în diversificarea tehnologiilor premium oferite și în acumularea competențelor și certificărilor aferente.

  În prezent portofoliul Datanet include:

  • Soluții IT și echipamente de infrastructură de rețea de date;
  • Sisteme Software Defined de rețele de date pentru datacenter;
  • Servere și sisteme de stocare de date;
  • Sisteme pentru distribuția traficului si asigurarea securitatii aplicațiilor din datacenter: next-generation firewall, application firewall, intrusion prevention systems, SSL offload;
  • Aplicații de management pentru centre de date locale și in Cloud;
  • Soluții și echipamente de backup, replicare și continuitate operațională.

  INFRASTRUCTURĂ SOFTWARE DEFINED NETWORKS

  Datanet Systems este printre puținii integratori de sistem locali cu experiență și competențe demonstrate în domeniul tehnologiilor Software Defined Networking (SDN).

  Soluțiile SDN pe care le livrăm sunt bazate pe o tehnologie lider la nivel mondial, cu un ritm de adopție accelerat – Cisco Application Centric Infrastructure (ACI).

  Datanet Systems este prima companie care a investit în crearea și dezvoltarea unui laborator Cisco ACI în România, ceea ce permite simularea, testarea și validarea arhitecturilor de nouă generație în scenarii ce reproduc specificații și configurații reale. Beneficiile soluției Cisco ACI si expertiza echipei Datanet sunt demonstrate de rezultatele proiectelor de infrastructură datacenter SDN finalizate de noi.

  AFLĂ MAI MULTE

   

  MAI MULTE DETALII    

   VIRTUALIZARE ȘI INFRASTRUCTURĂ CLOUD

   Virtualizarea este procesul de creare a unei reprezentări bazate pe software, a unei aplicații, server, mediu de stocare și rețea. Este cel mai eficient mod de a reduce cheltuielile IT, stimulând în același timp eficiența și agilitatea pentru întreprinderile de toate dimensiunile.

   Datorită limitărilor serverelor x86, în mod uzual serverele de aplicație operează la o fracțiune din capacitatea lor, datorită vitezei limitate de acces la datele stocate și la rețea. Rezultatul: ineficiențe uriașe și costuri de exploatare excesive. Virtualizarea se bazează pe software pentru a simula funcționalitatea hardware și a crea un sistem informatic virtual. Aceasta permite organizațiilor IT să ruleze mai multe sisteme virtuale, ce conțin sisteme de operare și aplicații, pe un singur server fizic. Beneficiile rezultate includ economii și eficiență sporită.

   Un sistem informatic virtual („mașină virtuală”, „VM”) este un container software izolat strâns, cu un sistem de operare și aplicații în interior. Fiecare VM este complet independent. Punerea mai multor VM-uri pe un singur computer permite mai multor sisteme de operare și aplicații să ruleze pe un singur server fizic. Software-ul numit hipervizor decuplează mașinile virtuale de sistemul gazdă și alocă dinamic resurse de calcul fiecărei mașini virtuale, după cum este necesar.

    

   SOLUȚII IT DE VIRTUALIZARE

   Datanet Systems deține un portofoliu complet de soluții IT de virtualizare pentru datacenter. Oferim servicii de consultanță, proiectare, implementare și configurare de infrastructuri virtuale, precum și soluții de migrare din mediul fizic în cel virtual.

   Soluțiile Datanet Systems de virtualizare asigură:

   • Consolidarea infrastructurilor fizice de servere si stocare;
   • Optimizarea utilizării resurselor;
   • Salvarea întregii stări a unei mașini virtuale în fișiere; mutarea și copierea de mașini virtuale la fel de ușor ca mutarea și copierea fișierelor.
   • Punct unic de management și automatizarea proceselor de management;
   • Îmbunătățirea securității aplicațiilor și datelor.

   Datanet Systems furnizează organizațiilor soluții complete de integrare a centrelor de date locale cu servicii Cloud datacenter și furnizeaza aplicații de administrare unitară a acestor infrastructuri eterogene complexe.

   AFLĂ MAI MULTE

   MAI MULTE DETALII     

    INFRASTRUCTURĂ PENTRU COLABORARE ȘI ASISTENȚĂ CLIENȚI

    Datanet Systems este un integrator de sistem cu competențe extinse în sisteme de colaborare la distanță și de interacțiune cu clienții. Experiența dobandită și valorificată în implementările realizate în peste un deceniu de activitate în acest domeniu ne permite să oferim clienților soluții eficiente și sigure, adaptate nevoilor specifice, fără să necesite eforturi investiționale majore.

     

    SOLUȚII IT DE COLABORARE

    Portofoliul Datanet Systems de soluții de colaborare include:

    • Soluții IT complete de telefonie IP;
    • Soluții IT de conferință video și audio;
    • Terminale video dedicate;
    • Soluții IT și servicii complete de colaborare la distanță.

    SOLUȚII IT DE INTERACȚIUNE CU CLIENȚII

    Portofoliul nostru de soluții de interacțiune cu clienții include:

    • Sisteme integrate de infrastructură IT de Contact Center pentru servirea cererilor prin voce, email, web, video, SMS;
    • Sisteme de recunoaştere a limbajului natural şi de răspuns vocal;
    • Sisteme conversaționale de asistență a clienților bazate pe inteligență artificială;
    • Sisteme de autentificare prin voce;
    • Integrarea cu sisteme IT, desktop-uri personalizate şi aplicaţii software de back-end;
    • Raportare personalizată, înregistrarea interacţiunilor, managementul calităţii, sisteme de gestionarea forţei de muncă in call center;
    • Sisteme pentru eficientizarea activității din call center folosind Robotic Process Automation.

    Datanet Systems livrează arhitecturi complete, interconectate optim cu mediile eterogene și sistemele „legacy” ale clienților (echipamente fax, centrale PBX etc.).

    AFLĂ MAI MULTE

    MAI MULTE DETALII      

     INFRASTRUCTURĂ PENTRU SECURITATEA INFORMAȚIEI

     Pentru a putea gestiona cu succes riscurile de securitate informatică din prezent, organizațiile trebuie să își privească modelul de securitate ca un întreg și să își asigure vizibilitate și control pentru întreaga durată a unui atac informatic: înainte ca atacul să aibă loc, în timpul acestuia, după ce începe să dăuneze sistemelor IT sau să fure informații, precum și după blocarea atacului, în cercetarea evenimentelor și aplicarea măsurilor pentru prevenirea repetării. De asemenea, este necesar ca modelul de securitate să acopere întreaga rețea de date a organizației, echipamentele terminale, dispozitivele mobile, centrele de date, mediile virtuale și aplicațiile din Cloud.

     Adoptarea unei arhitecturi de securitate informatică vă asigură protecția avansată la amenințările de securitate a întregului sistem IT și presupune conlucrarea sistemelor de securitate in toate etapele atacurilor informatice.

     Datanet Systems este partener certificat Cisco Gold, iar echipa sa de experți în securitate proiectează și implementează arhitecturi complete de securitate pentru companii mijlocii și mari și pentru organizații din sectorul public, adaptând aceste soluții la cerințele, obiectivele și bugetele organizațiilor.

     Competențele nostre extinse de securitate și de integrare de soluții IT complexe ne permit să furnizăm soluții la cheie, pre-testate și integrate în arhitecturi coerente de securitate.

     De asemenea, pentru organizațiile care au nevoie de un sistem integrat de calitate pentru gestionarea riscurilor de securitate dar dispun de resurse limitate de expertiza tehnică internă, Datanet Systems asigură infrastructura de securitate IT ca serviciu și servicii de Security Operations Center (SOC).

     PORTOFOLIUL NOSTRU DE SOLUȚII IT DE CYBERSECURITY

     Portofoliul de securitate Datanet Systems include următoarele categorii de soluții:

     • Advanced Threat Protection;
     • Network and Data Center Security;
     • Secure Mobility and Endpoint Solutions;
     • Access and Policy Management;
     • Two Factor Authentication;
     • Security Information and Event Analysis.
     Prin tehnologiile utilizate, Datanet poate dezvolta și implementa sisteme complete de protecție a resurselor IT ale companiilor, capabile să asigure un mediu de lucru flexibil și sigur pentru angajați și pentru clienți.

     AFLĂ MAI MULTE

     MAI MULTE DETALII      GHIDURI PENTRU ADOPTAREA DE NOI TEHNOLOGII IT

      SOLUȚII IT PENTRU SECTOARE ECONOMICE SPECIFICE

      INFRASTRUCTURĂ INTEGRATĂ DE COMUNICAȚII PENTRU CONTROLUL TRAFICULUI AERIAN

       

      O rețea de comunicații pentru companiile de control de trafic aerian oferă publicului operațiuni și servicii fiabile și securizate.

      Datorită obiectivelor operaționale și nevoilor inerente de securitate și fiabilitate, companiile de control al traficului aerian (Air Traffic Control, ATC) au cerințe de comunicare cu un grad de specificitate ridicat. Împreună cu sistemele specifice de radar și operațiuni de trafic aerian, operațiunile la sol necesită o infrastructură consistentă de comunicații de voce.

      INFRASTRUCTURĂ DE REȚEA DE DATE ȘI DATACENTER PENTRU FURNIZORII DE SERVICII TELECOM

       

      Furnizorii de servicii Telcom se confruntă cu o presiune constantă de a oferi mai mult, folosind mai puține resurse.

      Datanet, cu mai mult de 20 de ani de experiență în furnizarea de sisteme și servicii de infrastructură de rețea a datelor, înțelege motivația și direcțiile de afaceri ale furnizorilor de servicii, nevoile lor de inovare tehnică, de eficiență a prețurilor, de fiabilitate, de servicii de o constantă calitate ridicată și de SLA-uri strânse.

      SISTEME CALL CENTER PENTRU INSTITUȚII FINANCIARE

       

      Serviciile de asistență pentru clienți sunt esențiale pentru instituțiile financiar-bancare. Datanet Systems a susținut o investiție pe termen lung în echipa sa de experți și în dezvoltarea portofoliului de soluții integrate pentru call center și pentru servicii de asistență clienți. 

      Relația noastră de afaceri foarte strânsă cu zeci de clienți din sectorul bancar ne-a permis să proiectăm soluții personalizate care să răspundă nevoilor specifice de eficiență, fiabilitate și securitate.

        

      SOLUȚII IT COMPLETE DE COLABORARE LA DISTANȚĂ (WORK FROM HOME)

       

      Adopția mobilității și a serviciilor Cloud în mediul enterprise devin, în contextul internațional actual, elemente esențiale pentru orice companie ce doreste să își mențină poziția în piață. Scăderea dependenței angajatilor de spațiile de lucru strict delimitate a devenit nu doar un trend, ci o necesitate.

      Dacă doriţi să eliminaţi riscurile transportului în comun şi prezenţei la birou, dar sa vă mențineți capacitățile operaționale, productivitatea și conectarea angajaților și colaboratorilor, Datanet Systems deține soluțiile potrivite pentru compania dumneavoastră.

      SOLUȚII IT INTEGRATE DE TELEMEDICINĂ

       

      Pentru a îmbunatăți permanent calitatea actului medical, Datanet Systems a creat și dezvoltat o soluție de telemedicină unicat, prin originalitatea arhitecturii proiectate.

      Necesitatea unei astfel de soluții a apărut ca urmare a multiplelor situații critice cu care se confruntă medicii din secțiile de terapie intensivă.

      Pe de o parte, este vorba de nevoia acestora de a dispune de mijloace de comunicare avansate, care sa le permită consultarea – rapidă și în condiții de calitate garantată a transmisiei – a medicilor de specialitate care fie nu se află în spital, fie în țară, referitor la un caz anume.

      SOLUȚII IT ÎN DOMENIUL INTERNET OF THINGS

       

      În ultimul an adopția tehnologiilor Internet of Things a luat amploare. Oferta s-a diversificat rapid, tehnologiile au început să se maturizeze și tot mai mulți „early adopters“ raportează randamente pozitive ale investiției.

      Portofoliul Datanet Systems în domeniile „Smart City“ și „Connected industry“ vă permite sa obtineți creșterea eficienței operaționale, să valorificați beneficiile aduse de automatizare, să vă reduceți pierderile și să vă îmbunătățiți relațiile cu clienții, demarând cu o investiție initială scăzută și dispunând de o scalabilitate de ordinul zecilor de mii de dispozitive active.

      SOLUȚII IT - TENDINȚE ÎN INDUSTRIE