Datanet » NOUTĂȚI ȘI EVENIMENTE » Știri și noutăți » Webinar Datanet: Managementul accesului privilegiat cu soluțiile CyberArk PAM
Webinar Datanet: Managementul accesului privilegiat cu soluțiile CyberArk PAM

Pentru orice organizație digitalizată, conturile privilegiate reprezintă un „rău necesar“, pe de o parte pentru că sunt necesare în administrarea și întreținerea sistemelor IT, indiferent de mediul în care rulează, iar pe de alta pentru că reprezintă o vulnerabilitate prin drepturile extinse deținute și devin ținta preferată a atacurilor cibernetice. Riscurile asociate conturilor privilegiate pot fi limitate prin controlul strict al accesului și a drepturile alocate acestora, iar pentru această utilitate, Datanet Systems recomandă CyberArk Privileged Access Management (PAM).

 

 

CyberArk este lider pe piața soluțiilor PAM, aplicația acoperind trei nevoi critice pentru orice organizație: prevenirea furtului de credențiale, blocarea deplasărilor laterale în cazul în care atacatorii au reușit să treacă de sistemele de protecție și limitarea escaladării și a abuzului de privilegii.

Cel mai simplu mod de a afla mai multe despre Privileged Access Management este prin urmărirea înregistrării webinarului „Managementul accesului privilegiat cu soluțiile CyberArk“, eveniment online organizat de Datanet Systems și susținut de Michal Măšek, Security Team Leader în cadrul grupului Soitron.

 

3 motive importante de utilizare a soluției CyberArk PAM

 

Conturile privilegiate sunt peste tot, iar oamenii reprezintă „veriga slabă”

Pe măsură ce companiile adoptă tot mai mult servicii Cloud, aplicații RPA, modul de muncă hibrid etc., volumul de echipamente și aplicații care necesită drepturi de acces privilegiat crește rapid. Numărul „entităților non-umane“ cu drepturi speciale îl depășește cu mult pe cel oamenilor într-o organizație tipică și sunt mai greu de identificat, monitorizat și gestionat.

O soluție PAM poate descoperi automat toate aceste conturi, indiferent de aria lor de acțiune – infrastructuri on-premises, Cloud sau medii hibride, și detectează activitățile anormale, din sesiuni care folosesc aceste conturi, pe măsură ce apar. Complementar, soluțiile PAM ajută organizațiile să se asigure că utilizatorii beneficiază doar de drepturile de acces necesare pentru realizarea activităților și sarcinilor alocate, depistează automat tentativele de escaladare a privilegiilor și facilitează luarea de măsuri rapide pentru remedierea riscurilor.

 

Hackerii vizează tot mai frecvent echipamentele terminale

În orice companie, fiecare echipament final – fie că este laptop, smartphone, tabletă sau un server – conține drepturi de acces privilegiat în mod implicit. Conturile de administrator încorporate permit echipelor IT să rezolve problemele la nivel local, dar ele introduc, de asemenea, un factor suplimentar de risc pentru că atacatorii le pot compromite și exploata pentru a fura credențiale, a escalada privilegii, a se deplasa de la o stație de lucru la alta etc.

Soluțiile PAM acționează proactiv în acest sens prin protecția accesului de la distanță către terminalul final în care se folosesc credențiale administrative locale, reducând astfel riscurile aferente.

 

O soluție de Priviledge Acces Management este esențială pentru respectarea cerințelor de conformitate

Capacitatea unei companii de a monitoriza infrastructura IT pentru a detecta evenimentele suspecte este esențială, însă, dacă accesul privilegiat nu este supravegheat, gestionat și protejat eficient, nivelul de vulnerabilitate rămâne crescut. Soluțiile PAM permit organizațiilor să înregistreze toate activitățile care au legătură cu accesul la infrastructura IT critică și informații sensibile, ajutându-le astfel să respecte cerințele de audit și de conformitate.

În cadrul seminarului organizat de Datanet Systems, specialistul Soitron Group a prezentat o serie de scenarii de lucru în care a detaliat modalitățile concrete prin care companiile pot utiliza soluția CyberArk PAM pentru ca să:

  • stocheze securizat datele de acces și să izoleze sesiunile de acces către infrastructura critică, sesiuni care se lansează folosind conturi privilegiate;
  • utilizeze metode de autentificare complexe și să realizeze audituri de securitate;
  • detecteze și restricționeze accesul la conturile privilegiate etc.

Scenariile de utilizare, precum și alte exemple ale modului în care poate fi folosită soluția CyberArk PAM pot fi vizionate mai jos:

 

Cu ajutorul soluției PAM de la CyberArk, companiile obțin:

  • atenuarea riscurilor de securitate și reducerea suprafeței de atac;
  • reducerea costurilor operaționale și a complexității managementului conturilor privilegiate;
  • creșterea vizibilității infrastructurii critice la nivelul întregii companii;
  • îmbunătățirea nivelului de conformitate cu reglementările în vigoare.

Pentru informații tehnice suplimentare despre soluția CyberArk PAM, precum și despre oferta completă de servicii asigurată de Datanet, ne puteți contacta pe adresa de email sales@datanets.ro.