Datanet » NOUTĂȚI ȘI EVENIMENTE » Tendințe în industrie » CloudCenter, gestionați unificat orice mediu Cloud
CloudCenter, gestionați unificat orice mediu Cloud

Cum numeroase companii se bazează acum pe cloud, multe ajung să aiba furnizori multipli, ceea ce îngreunează munca departamentelor IT. În lipsa unei soluţii centralizate de administrare, IT-ul trebuie să facă față creșterilor de complexitate și de încărcare. Suita Cisco CloudCenter elimină aceste provocări și ajută beneficiarii să fie flexibili în adoptarea și integrarea serviciilor Cloud.

Peste 80% dintre companii utilizau în urmă cu doi ani servicii Cloud de la mai mulți furnizori, media fiind de 4,9 furnizori per companie. Creșterea diversității vine însă cu o serie de provocări specifice generate de:

  • Instrumentele cu acoperire limitată. Soluțiile proprii de management livrate de furnizorii de servicii Cloud nu asigură gestionarea altor medii publice Cloud sau a infrastructurilor on-premises tradiționale.
  • Soluțiile depășite de management. Numeroase organizații utilizează pentru monitorizarea mediilor multi-Cloud instrumentele folosite în propriile centre de date, inadecvate pentru a acoperi noile cerințe.
  • Dificultatea identificării uneltelor adecvate: Varietatea serviciilor Cloud și a scenariilor de utilizare se reflectă și în diversitatea ofertei. De exemplu, Gartner a stabilit nu mai puțin de 215 criterii de evaluare a unei platforme de administrare multi-Cloud.

Mai multe medii, o singură platformă

Recomandarea Datanet adresată companiilor care vor să valorifice oferta multi-Cloud existentă pe piață este Cisco CloudCenter Suite.

Un prim argument în acest sens constă în faptul că platforma Cisco este una dintre puținele soluții Cloud-agnostic de pe piață, care acoperă un ecosistem extins de furnizori. Cisco CloudCenter Suite oferă suport pentru peste 20 de medii și regiuni (AWS, Azure, GCP, IBM Cloud, VMware vCloud Air etc.) și e compatibilă cu tehnologiile OpenStack, VMware vCloud Director, Microsoft Azure Pack, Cisco UCS Director, Cisco ACI etc.

În al doilea rând, suita Cisco folosește trei module dedicate pentru a simplifica managementul mediilor multi-Cloud:

  • Workload manager – Asigură administrarea efectivă a serviciilor și aplicațiilor Cloud, ajutându-vă să creați, implementați și optimizați integrarea Cloud-ului public și a infrastructurii on-premises. Modulul ușurează procesul de definire și aplicare a politicilor în medii eterogene prin extinderea vizibilității și centralizarea controlului.
  • Cost Optimizer – Cu ajutorul lui puteți analiza modelele de consum ale resurselor, atât în mediile on-premises, cât și Public Cloud. Modulul realizează analiza și controlul costurilor și vă permite identificarea strategiilor de optimizare prin reducerea supra-provizionării.
  • Action Orchestrator – Vă ajută să coordonați și automatizați fluxurile de lucru prin integrarea infrastructurilor on-premises și a mediilor externe cu ajutorul unui set extins de adaptoare și interfețe standardizate.

Un alt diferențiator important al Cisco CloudCenter Suite constă în faptul că se instalează rapid. Pentru aceasta suita include două componente de administrare – Suite Admin și Suite Installer – care au rolul de a dezvolta microservicii specifice pentru cele trei module.

Care sunt beneficiile

Primul beneficiar al Cisco CloudCenter Suite este echipa operaţională care administrează efectiv mediilor multi-Cloud. Aceşti utilizatori vor elimina sarcinile repetitive și erorile umane, vor avea vizibilitate și control asupra modului de utilizare a serviciilor Cloud și performanței acestora, precum și abilitatea de a defini și aplica politici globale.

Urmează apoi dezvoltatorii, care nu mai trebuie să scrie cod pentru a realiza personalizări, suita Cisco permițându-le să automatizeze configurarea și lansarea serviciilor din orice mediu. Aceasta fără să mai utilizeze instrumente dedicate de management. Cu ajutorul Cisco CloudCenter Suite ciclul de viață al workload-urilor poate fi gestionat complet (fie că este vorba de o singură mașină virtuală, o aplicație sau un cluster Kubernetes) în medii de dezvoltare, testare sau de producție, în orice „combinație“ de infrastructuri on-premises și Cloud public.

Pentru ca utilizarea  Cisco CloudCenter Suite să fie fluentă, specialiștii Datanet asigură suport  complet, atât pentru implementare, configurare și personalizare, cât și pentru integrare.

Contactaţi-ne chiar acum la sales@datanets.ro  dacă doriți să gestionați mai eficient mediile multi-Cloud.