Datanet » NOUTĂȚI ȘI EVENIMENTE » Tendințe în industrie » Ce câștiguri vă aduc serviciile de securitate cibernetică (SECaaS)?
Ce câștiguri vă aduc serviciile de securitate cibernetică (SECaaS)?

În securitatea cibernetică, lipsa resurselor (oameni, competenţe, unelte) este deja acută, în timp ce atacurile externe și interne sunt tot mai numeroase. Din acest motiv contractarea unor servicii de securitate cibernetică (Security as-a-Service) devine cea mai practică alegere pentru companiile care vor să-și asigure un nivelul ridicat de siguranţă.

Un studiu anual derulat de Cisco în Romania a aratăt că în 2019, cca 27% dintre managerii IT locali nici măcar nu știau dacă organizațiile lor au fost victimele hackerilor în ultimii doi ani. Din ce cauze? Bugetele limitate (46,5%), deficitul de specialiști (32,6%) și lipsa soluțiilor adecvate (28,4%) au îngrădit serios activitatea departamentelor  securitate ale companiilor locale. Tot din aceste motive tot mai multe companii migrează de la metoda clasică de asigurare a securității – prin utilizarea resurselor si competențelor interne – la accesarea de servicii de securitate cibernetică livrate de furnizori externi. Trecerea este facilitată de faptul că majoritatea organizațiilor sunt familiarizate deja cu modelul de consum as-a-Service, ca urmare a adopției extinse a serviciilor Cloud în mediul enterprise. Acest lucru se vede și în evoluția pieței Security as-a-Service (SECaaS), care în următorii cinci ani se estimează că va crește cu 240%. (De la 8 miliarde USD în 2020, la 19 miliarde în 2025.)

 

Cum răspunde Security as-a-Service problemelor locale?

Modelul de securitate cibernetică Security as-a-Service vă asigură, în primul rând, o îmbunătățire a protecției la nivelul întregii companii. Raportându-ne însă strict la cele trei obstacole, descrise mai sus, cu care se confruntă companiile locale, iată răspunsurile pe care le livrează acest model de business:

  • Limitările bugetare – Modelul as-a-Service oferă, din start, predictibilitate asupra cheltuielilor, argument important în actualul context economic. Apoi, vă dă posibilitatea extinderii șș/sau restrângerii infrastructurii de securitate în ritm cu evoluția nevoilor. Dispare astfel nevoia realizării de investiții inițiale mari, cu rată de amortizare lungă.
  • Deficitul de specialiști – Pentru companiile mici și mijlocii situația angajării de specialiști în securitate cibernetică devine critică, în contextul deficitului din piața muncii și a salariilor ridicate ale acestor experți. Apelând însă la serviciile unui furnizor de servicii de securitate, precum Datanet Systems, astfel de probleme dispar. Un furnizor de servicii de securitate își menține o echipă de specialiști în securitate IT pentru că îi poate valorifica optim, partajând competențele acestora între mai multe companii client.
  • Lipsa soluțiilor adecvate – Faptul că 28% dintre managerii susțin că nu dețin soluțiile necesare asigurării securității nu poate fi atribuit doar limitărilor bugetare, ci și lipsei de competențe și a experienței specifice, care să le faciliteze identificarea propriilor probleme și a soluțiilor adecvate. În acest caz un furnizor de servicii de securitate cibernetică vă oferă avantajul unei expertize extinse si , totodată accesul la soluții de securitate de ultimă generație, cu eficiență validată.

Ce avantaje oferă un pachet de servicii de securitate cibernetică?

Lista câștigurilor directe de care beneficiați apelând la serviciile unui MSSP nu se rezumă însă doar la atât. La acestea se adaugă:

  • Protecție 24/7/365 – Prin intermediul Centrului de Operațiuni de Securitate (SOC) Soitron, Datanet monitorizează permanent infrastructura și securitatea companiei dvs. Când evenimentele ating un nivel de risc relevant, sunt emise alerte, informări și recomandări pentru atenuarea sau eliminarea acestora.
  • Scalabilitatea – Infrastructura Security–as-a-Service poate fi extinsă sau restrânsă facil atunci când apar noi procese în cadrul companiei;
  • Provizionarea rapidă – Security as-a-Service crește viteza cu care puteți proviziona cu servicii de securitate mai mulți utilizatori. Schimbările pot fi temporare sau permanente.
  • Viteză de răspuns superioară – Expertiza specialiștilor Datanet și portofoliul de servicii livrate vă ajută să reduceți numărul de alerte fals pozitive. Astfel știți mai repede cu ce probleme reale vă confruntați și puteți acționa în timp util.
  • Acces la soluții de securitate cibernetică având perfomanță validată – Serviciile Datanet sunt dezvoltate pe baza unora dintre cele mai eficiente soluții de securitate existente în prezent pe piață, de la companii lideri de piață precum Cisco și F5.
  • Protecție actualizată în timp real – Furnizorul de servicii de securitate cibernetică efectuează prompt actualizările necesare pentru menținerea stării de bună funcționare a mijloacelor de protecție.
  • Alinierea la cerințele de conformitate – Respectarea normelor în vigoare este mai simplu de realizat beneficiind de competențele și suportul unui furnizor de servicii de securitate. Un furnizor de servicii cu experiență vă poate livra soluțiile de care aveți nevoie și vă poate recomanda procedurile necesare.
  • Vizibilitate extinsă – Reunind componentele sub o singură umbrelă, aveți vizibilitate asupra întregii infrastructuri de securitate și eficientizați aplicarea regulilor de securitate cibernetică.
  • Focalizare pe operațiunile core-business – Cu ajutorul SECaaS, departamentele IT interne se pot concentra pe activitățile cheie ale companiei.

 

Security as-a-Service prin Datanet Systems

Deoarece procesele, nevoile de business și bugetele diferă pentru fiecare companie, oferta Datanet este structurată pe trei pachete de Infrastructura de Securitate ca Serviciu (IaaS). Prin această abordare, acoperim mai multe scenarii de utilizare pe care le putem adapta la cererere. Astfel, serviciile noastre de securitate cibernetică pot fi utilizate începând de la nivelul asigurării cerințelor standard de securitate și ajungând până la livrarea de arhitecturi IT complexe pentru companii care operează infrastructuri critice.

Vă invităm să accesaţi pagina noastră web Infrastructura de Securitate ca Serviciu pentru mai multe detalii despre produse, caracteristici tehnice și SLA-uridin oferta noastră curentă.

Pentru informații suplimentare sau pentru evaluarea serviciilor IaaS va invităm sa ne contactaţi la  adresa sales@datanets.ro.