Datanet » NOUTĂȚI ȘI EVENIMENTE » Tendințe în industrie » Cisco Webex – eficiență și securitate în lucrul de acasă
Cisco Webex – eficiență și securitate în lucrul de acasă

Cisco Webex este una dintre cele mai apreciate și utilizate soluții de colaborare la nivel global. Indiferent de planul de licențiere utilizat, specialiștii Datanet vă pot ajuta să-i exploatați la maxim funcționalitățile prin integrarea cu alte aplicații care cresc eficiența și securitatea lucrului la distanță.

Pandemia de COVID-19 si deciziile guvernului obligă tot mai multe organizații din România să asigure angajaților posibilitatea de lucru de acasă. Aflate în fața luării unei decizii rapide, unele companii aleg soluții din gama „consumer” sau versiuni gratuite ale soluțiilor enterprise. Opțiunea e justificată din perspectiva popularității de care se bucură acestea în rândul utilizatorilor finali, care sunt deja familiarizați cu ele, dar soluțiile de acest tip au două dezavantaje majore:

  • nu acoperă cerințele de securitate specifice mediului business;
  • nu sunt conceptue pentru a fi integrate cu alte aplicații.

Webex, cea mai populară soluţie de colaborare din prezent

Pentru a nu vă confrunta cu astfel de probleme, recomandarea specialiștilor Datanet este Cisco Webex, soluție a cărei versiune gratuită  o puteți folosi acum și în România. Webex are rezultate remarcabile în ceea ce privește „popularitatea“. Este de 12 ani consecutiv lider al pieței soluțiilor de colaborare și deține titlul Best Meeting Solutions of 2020″  în clasamentul „Gartner Peer Insights Customers’ Choice“. Clasamentul este realizat pe baza aprecierii utilizatorilor finali.

Securitate îmbunătățită prin integrare

Webex stă bine și la capitolul siguranţă, integrând nativ elemente de securitate necesare lucrului la distanță (precum criptarea AES în 256 de biți). Acest nivel poate fi însă îmbunătăţit iar un exemplu în acest sens îl oferă add-on-ul Webex Control Hub Extended Security Pack (ESP). Acesta este disponibil contra cost de la sfârșitul anului trecut, integrează un set complet de funcționalități CloudlockBeneficiați astfel de unelte de prevenire a pierderilor de date (DLP) și de control extins asupra datelor stocate în Webex Teams. ESP asigură totodată și protecția anti-malware (prin intermediul Cisco Talos ClamAV) și permite blocarea comunicațiilor externe neautorizate.

Webex oferă însă posibilitatea integrării și cu soluții de securitate non-Cisco, pe care specialiștii Datanet vă pot ajuta să le valorificați. Puteți crește astfel nivelul de protecție al utilizatorilor finali și rentabiliza investițiile deja realizate în domeniul securității. De exemplu, prin integrarea Webex cu Microsoft Cloud Access Security Broker (CASB) puteți monitoriza și gestiona activitățile utilizatorilor, dar și ale administratorilor.

Specialiștii noștri vă pot ajuta să definiți politici de identificare a fișierelor sensibile și a activităților cu potențial de risc, precum și reguli de aplicare automată de măsuri. De asemenea, vă putem ajuta să sincronizați Webex cu Azure Active Directory și să folosiți în Control Hub funcționalitățile Single Sign-On de la Microsoft. Printre aplicațiile suportate se află însă și aplicații de la Symantec, Palo Alto, Okta și Verint.

 

Eficiență îmbunătățită prin integrare

Putem integra Webex cu o gamă extinsă de aplicații pe care le folosiți deja în cadrul companiei :

  • Document Management – Google Drive, Dropbox, Alfresco sau Box,
  • Platforme pentru dezvoltatori – Github, Azure DevOps, Jira,
  • Instrumente de productivitate – Google Task sau Trello,
  • Aplicații de vânzări și marketing – Salesforce, Zoho CRM, Mailchimp.

De asemenea, vă putem ajuta să folosiți Webex împreună cu suita Office 365 pentru a crește productivitatea utilizatorilor finali. Astfel, angajații dvs. care lucrează de acasă pot co-edita documentele Office 365 direct din Webex Teams. Administratorii pot bloca rapid partajarea neautorizată via Webex a fișierelor din OneDrive sau SharePoint Online. În plus, Webex permite integrarea cu mai multe aplicații Microsoft folosite intens în mediul business. precum Excel Online, SharePoint Online, OneDrive, OneDrive for business și OneNote.

Specialiștii Datanet vă pot ajuta să beneficiați de „combinația“ optimă de funcționalități, care să acopere atât nevoile utilizatorilor finali, cât și cerințele de securitate ale companiei dvs. Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre cum puteți obține rapid aceste beneficii, contactați-ne la sales@datanets.ro .