Datanet » NOUTĂȚI ȘI EVENIMENTE » Știri și noutăți » Datanet Systems, partener activ la Expoapa 2019
Datanet Systems, partener activ la Expoapa 2019

oct. 2019 – Datanet Systems şi-a prezentat soluţiile de teletransmitere a consumului de apă în cadrul ediţiei 2019 a Expoapa,  Forumul Regional al Apei Dunăre – Europa de Est. Organizată de Asociaţia Romană a Apei, conferinţa se adresează operatorilor reţelelor de apă şi canalizare din Europa de Est şi a devenit principalul loc de întâlnire şi networking al experţilor din domeniu. Expoapa a găzduit în paralel şi conferinţa internaţională „WaterLoss” dedicată celei mai mari provocări ale industriei: pierderile de apă.

Derulat între 23-25 Septembrie, forumul Expoapa a inclus şi o zonă expoziţională extinsă, cu cca 100 de standuri, unde au fost prezenţi furnizori de echipamente și instalații pentru distribuţia, monitorizarea şi tratarea apei potabile și uzate. Ediţia 2019 a pus accent pe dialogul necesar între operatori, furnizori şi autorităţi, pentru ca serviciile de administrare a apei să fie mai eficiente, iar consumatorii mai mulţumiţi. De asemenea, au fost promovate oportunităţi de finanţare, din surse europene, a investiţiilor de infrastructură, precum şi proiecte care au primit deja finanţare şi se afla în derulare.

În cadrul evenimentului Expoapa, Cristian Ceapă, Sales Director Datanet Systems a susţinut o prezentare extinsă a sistemului de telecitire, a componentelor acestuia, precum şi a beneficiilor pe care le livrează, atât pentru operatori cât şi pentru consumatori. Totodată, la stand au fost expuse echipamente specifice soluţiilor IoT pentru utilităţi, iar o echipă de specialişti a derulat sesiuni demo ale sistemului.

 

Sistemul dezvoltat de Datanet Systems permite automatizarea completă sau parţială a citirii apei şi este disponibil cu mai multe tehnologii de transmitere a datelor la distanţă. Beneficiarii pot alege dispozitive care funcţionează pe reţele LoRaWAN, NBIoT sau SigFox, dar şi soluţia care procesează şi analizează datele. Dorim astfel să acoperim cele mai uzuale scenarii de utilizare precum şi cerinţele unei categorii extinse de operatori. Piaţa este în dezvoltare, însă interesul este ridicat, mai ales că astfel de sisteme pot fi integrate în cadrul proiectelor mari derulate cu finanţare nerambursabilă,” afirmă Cristian Ceapă, Sales Director Datanet Systems.

Sistemul de telecitire dezvoltat de Datanet Systems include: dispozitive de transmitere a consumului de apă, care se ataşează contoarelor inteligente, gateway LoRaWAN care primeşte şi agreghează datele, soluţia LOTT Water care analizează datele şi le exportă către aplicaţii specifice (tehnice sau de facturare) pentru o procesare ulterioară. Ca alternativă la tehnologia LoRa, sistemul poate transmite datele atât prin reţele NBIoT (Datanet Systems are deja un dispozitiv funcţional pentru reţeaua NBIoT a Vodafone România) sau SigFOX, acolo unde există. De asemenea, utilizarea soluţiei LOTT Water este opţională, datele agregate la nivel de gateway sunt exportate în format Excel, ceea ce permite preluarea cu orice aplicaţie disponibilă sau chiar prelucrare manuală. Modulele de telecitire dezvoltate de Datanet Sytems, prezentate in cadrul Expoapa, sunt compatibile cu majoritatea contoarelor de apă disponibile pe piaţa: Sensus, Itron, Corona, Elster, Maddalena etc.

Accesați următorul LINK pentru mai multe informaţii asupra soluţiilor IoT dezvoltate de Datanet Systems, membru Soitron Group, pentru operatorii de utilităţi sau contactaţi-ne la office@datanets.ro.