Datanet » NOUTĂȚI ȘI EVENIMENTE » Tendințe în industrie » Securizarea informatică în lucrul la distanţă
Securizarea informatică în lucrul la distanţă

Lucrul la distanță (remote work, work from home) generează riscuri de securitate importante atât pentru angajați, cât și pentru companii. Pentru a vă facilita tratarea acestora, specialiștii Datanet au creat un pachet integrat de soluții de colaborare la distanță, care cuprinde un set de produse premium de securitate din portofoliul Cisco. Cu ajutorul Cisco Umbrella, Duo, al firewall-urilor next-generation Cisco ASA si al serviciului Meraki Systems Manager Enterprise vă asigurați securizarea informatică în lucrul la distanță, indiferent unde se află utilizatorii finali.

 

Cisco Umbrella verifică securitatea la nivel DNS

Atunci când angajații dvs. lucrează din exteriorul companiei, suprafața de atac crește și vizibilitatea asupra riscurilor scade. Cisco Umbrella elimină aceste probleme combinând funcționalități avansate de securitate într-o soluție flexibilă și ușor de instalat. În doar câteva minute, specialiștii Datanet vă pot ajuta să:

  • beneficiați de protecție la nivel Domain Name Server;
  • detectați echipamentele compromise;
  • blocați amenințările înainte ca acestea să afecteze rețeaua companiei și teminalele angajaților.

Umbrella este o platformă Cloud care stopeaza prompt malware-ul, atacurile ransomware și tentativele de phishing. Două treimi dintre utilizatorii soluției au raportat reducerea infecțiilor malware cu peste 75%.

Pentru a vă îmbunătăți securitatea, specialiștii Datanet vă pot ajuta să integrați Umbrella și cu alte produse. Între acestea se găsesc  CloudLock, cu ajutorul căreia controlați cum utilizează angajații aplicațiile în Cloud și Cisco AMP for Endpoints, care integrează tehnologii avansate de protecție contra malware-ului avansat.

 

Duo asigură garanția identității pentru securizarea informatică în lucrul la distanță

Adoptând lucrul la distanță, dispozitivele terminale nu mai sunt in incinta si in controlul companiei, utilizatorii nu mai sunt protejați de sistemele perimetrale și aplicațiile nu mai pot fi considerate sigure.

Pentru verificarea identitații utilizatorilor și a dispozitivelor în această situație, Datanet recomandă soluția Duo, care funcționează pe modelul „Zero-trust“. Acest model consideră că nici un utilizator, echipament sau aplicație care încearcă să acceseze resursele companiei nu este sigur până nu este verificat.

Produsul asigură autentificare multi-factor (MFA) și “Secure Single Sign-On”, pentru ca utilizatorii să acceseze rapid aplicațiile. În plus, funcția „Device Insight“ asigură identificarea echipamentelor cu probleme și „Duo Restore“ efectuează backup și restaurare. Specialiștii noștri vă pot ajuta să integrați Duo atât cu Umbrella, cât și cu Cisco AnyConnect, soluția VPN inclusă în pachetul Datanet.

 

Cisco ASA, un lider consacrat în segmentul next-generation firewall

Firewall-urile ASA cu FirePOWER Services au rolul de a vă crește protecția la nivel de companie, produsul Cisco fiind un lider pe piața firewall-urilor de nouă generație (NGFW).

Cu ajutorul Cisco ASA aveți vizibillitate și control asupra aplicațiilor accesate și puteți realiza:

  • aplicarea unitară a politicilor de securitate la nivelul întregii rețele;
  • prevenția, detecția și stoparea amenințărilor din rețea;
  • filtrarea și controlul traficului;
  • monitorizarea traiectoriei fișierelor în rețea;
  • protecția împotriva breșelor de securitate.

Sunt avantaje competitive livrate printr-o ofertă flexibilă, ce include mai multe variante de produse pentru a răspunde unor cerințe multiple. În plus, și soluțiile ASA beneficiază de compatibilitate extinsă. Specialiștii Datanet vă pot ajuta să le integrați cu Umbrella, de exemplu, și cu F5 SSL Orchestrator, pentru a depista amenințările din traficul criptat.

securitate informatica - remote work

 

Meraki SME asigură managementul centralizat al dispozitivelor utilizatorilor

Un element necesar companiilor în contextul lucrului de la distanță este Meraki Systems Manager Enterprise. Acest produs Cisco asigură managementul unificat al dispozitivelor  utilizatorilor finali, PC-uri, smartphones și tablete. De asemenea, produsul permite gestiunea centralizată a politicilor de securitate pentru acestea. Acestea cuprind cerințe de parolă, cod de securitate obligatoriu pe dispozitiv, blocarea accesului la cameră, limită de volum de transfer de date pe cartelele SIM, limitarea accesului la anumite aplicații mobile, contribuind astfel la securizarea informatică în lucrul la distanță.

 

Specialiștii Datanet vă asigură punerea rapidă în funcțiune pentru toate componentele descrise ale soluției prezentate, destinată securității cibernetice a sistemelor work from home.

Pentru informații suplimentare și oferte de preț vă rugăm să ne contactați la adresa sales@datanets.ro.