Datanet » NOUTĂȚI ȘI EVENIMENTE » Știri și noutăți » Webinar Datanet & ALEF: Creșteți eficiența arhitecturilor de securitate cu ajutorul soluțiilor Palo Alto
Webinar Datanet & ALEF: Creșteți eficiența arhitecturilor de securitate cu ajutorul soluțiilor Palo Alto

Creșterea permanentă a volumului de amenințări informatice obligă organizațiile să adopte și utilizeze tot mai multe aplicații de securitate de la diverși producători. Rezultatul final constă adesea însă într-o arhitectură eterogenă și complexă, dificil de gestionat, și care nu asigură nivelul de protecție dorit. Pentru a venit în sprijinul organizațiilor locale care se confruntă cu astfel de probleme, Datanet Systems a organizat recent, în parteneriat cu ALEF Distribution RO, un webinar în cadrul căruia au fost prezentate două dintre cele mai populare aplicații de securitate Palo Alto Networks.

Compania Palo Alto este unul dintre cei mai importanți furnizori globali de soluții de securitate, care acoperă o gamă extinsă de nevoi și provocări, cu peste 85.000 de companii-utilizatori din peste 150 de țări.

În cadrul webinarului „Peisajul amenințărilor cibernetice și soluţiile oferite de Palo Alto Networks“, specialiștii ALEF au prezentat soluțiile:

  • Cortex eXtended Security Orchestration Automation and Response (xSOAR)
  • Next Generation Firewall (NGFW).

 

Cortex, o soluție SOAR cu accesibilitate crescută

„Cortex XSOAR automatizează și orchestrează tehnologiile și măsurile de răspuns la amenințări pe baza analizei datelor colectate și corelate din diferite surse. Este un produs de securitate de care tot mai multe companii au nevoie în condițiile în care departamentele IT se confruntă zilnic cu zeci de mii de alerte, multe dintre ele fiind false, iar măsurile de depistare și remediere durează mai multe zile“, a explicat Sorin Serb, Business Development Manager ALEF Distribution Ro.

În cadrul prezentării sale, specialistul ALEF a detaliat arhitectura și modul de funcționare al soluției Palo Alto, explicând cum pot obține companiile un nivel proactiv de protecție prin managementul incidentelor, investigarea interactivă a evenimentelor și automatizarea măsurilor de remediere.

Soluția Palo Alto Networks este o platforma de tip SOAR accesibilă nu doar organizațiilor mari, ci și companiilor de dimensiuni medii, cu resurse interne limitate, dar care prin implementarea și utilizarea ei pot obține:

  • Standardizarea și automatizarea măsurilor de răspuns la amenințări;
  • Capacitatea de a se adapta dinamic și răspunde la orice tip de alerte;
  • Creșterea eficienței echipelor operaționale de securitate.

Cortex XSOAR este o soluție prin care companiile care, din diverse motive, nu își poate permite un Security Operation Center, pot beneficia totuși de capabilități asemănătoare, resursele interne fiind completate prin funcționalitățile de analiză și orchestrare ale platformei. Aceasta permite totodată realizarea de SOC-uri virtuale și Managed Services prin apelarea la furnizori specializați în livrarea de servicii de securitate, a mai precizat Sorin Serb.

 

Palo Alto NGFW, de 10 ani lider de piață

În cadrul celei de a doua sesiuni a webinarului organizat de Datanet Systems, Cosmin Mocanu, System Engineer Palo Alto Networks, Expert Center ALEF Distribution Ro, a prezentat live soluția Next Generation Firewall de la Palo Alto, care este de 10 ani consecutiv lider pe nișa produselor NGFW.

În cadrul demo-ului, specialistul ALEF a detaliat cum pot fi utilizate o serie de funcționalități-cheie ale soluției:

  • Application Command Center (ACC) – pentru vizualizarea incidentelor depistate, activităților blocate etc.
  • Monitorizare – pentru filtrarea datelor de logare, generarea și personalizarea de rapoarte etc.
  • Politici – pentru definirea și modificarea politicilor, crearea de profile de securitate și de acțiuni de răspuns la politici
  • Rețea – pentru configurarea de interfețe, alocarea lor pe zonele de securitate definite, migrare la alte tehnologii etc.
  • Licențe – pentru informații despre ciclul de viață al acestora, suport, SLA-uri etc.

Soluția NGFW de la Palo Alto este disponibilă în mai multe versiuni – fizică (appliance-uri), virtuală (mașini virtuale sau containere) și Cloud (livrată sub formă de serviciu), companiile beneficiind de aceleași funcționalitățile livrate, indiferent de modelul ales. Modul de licențiere pentru echipamentele fizice este însă diferit de cel pentru echipamentele virtuale și serviciile Cloud, unde companiile pot utiliza opțiunea Software Credits, care simplifică procesul de achiziție și oferă flexibilitate în utilizare.

Demo-ul integral al soluției Palo Alto NGFW poate fi vizionat mai jos.

 

Pentru informații tehnice suplimentare despre soluțiile Palo Alto – Cortex XSOAR și NGFW, precum și despre oferta completă de servicii asigurată de Datanet, ne puteți contacta pe adresa de email sales@datanets.ro.

Totodată, pentru mai multe detalii despre soluția Palo Alto XSOAR vă invităm să citiți și materialul realizat de specialiștii Datanet Systems: „Palo Alto SOAR, patru scenarii de lucru uzuale“.