Datanet » NOUTĂȚI ȘI EVENIMENTE » Știri și noutăți » Am sărbătorit 25 de ani de Datanet Systems la o nouă ediție de Connect România
Am sărbătorit 25 de ani de Datanet Systems la o nouă ediție de Connect România

În acest an aniversar, în care Datanet marchează un sfert de secol de activitate pe piaţa din România, am avut deosebita ocazie să serbăm alături de peste 1.000 de persoane, la Connect Romania 2023, cel mai reprezentativ eveniment local pentru ecosistemul Cisco și probabil cel mai mare eveniment tech post-pandemie. Rădăcinile Connect Romania merg până în anul 2002, când evenimentul se numea pe atunci Cisco Expo (devenit ulterior Cisco Day), iar Datanet Systems este singurul partener Cisco din România constant prezent la toate edițiile, un alt motiv de sărbătoare, de altfel.

Ca la fiecare ediție, Datanet Systems a avut o prezență constantă care a inclus un keynote business, o sesiune tehnică și un stand pentru prezentări și demonstrații. Evenimentul a fost animat, cu o participare amplă, iar audiența de calitate – clienți, prospecții, consultanți, parteneri, competitori etc. Aceasta arată pe de o parte interesul major al specialiștilor din România pentru tehnologiile noi din zona de infrastructură, securitate și colaborare, dar și notorietatea de care se bucură Cisco pe piața locală.

 

Pentru Datanet Systems, Connect Romania 2023 a fost cea mai bună ocazie pentru a nuanța istoria celor 25 de ani de activitate sărbătoriți anul acesta, cu multe repere asociate parteneriatului cu Cisco, dar și leadershipul tehnologic în cadrul ecosistemului IT local.

 

25 de ani de leadership IT

 

Keynote-ul susținut de  Dragoș Stroescu, Director Executiv Datanet Systems a pus accentul pe25 Years of IT Leadership in the Romanian Market”, având ca mesaj principal:

Acum 25 de ani eram o echipă mică, într-un birou mic dar cu visuri şi aspirații mari. Tehnologia este în ADN-ul nostru şi am evoluat odată cu aceasta. Dar şi cu viteza de conectare la Internet, care a crescut de cca 10.000 de ori în toți acești ani. Am dezvoltat o cultură a investiției în oameni și în certificări profesionale și am schimbat paradigme şi tehnologii în industrii foarte conservatoare, într-o perioadă în care nimeni nu făcea asta. Toate acestea ne-au adus numeroase proiecte în premieră naţională dar şi  premii și recunoștințe din partea Cisco, la nivel local, regional şi chiar global.”

Datanet Systems a parcurs o evoluție remarcabilă în concordanță cu progresele tehnologice. Fondată în anul 1998, într-o perioadă în care apăreau pe piața globală inovații precum Google, Windows 98, GPS-ul și sistemele iMac, compania a reușit să se adapteze și să se dezvolte alături de aceste tehnologii revoluționare.

Un aspect fundamental al activității Datanet Systems este dedicarea față de oameni. Încă din 1999, compania deținea primii doi specialiști certificați CCIE din România, iar astăzi numărul certificărilor Cisco în cadrul companiei a depășit 150. De altfel, echipa de profesioniști calificați este motorul care susține creșterea și reputația companiei, contribuind atât la rezultatele obținute, cât și la prestigiul câștigat.

Dragoș Stroescu a nuanțat și că Datanet Systems se diferențiază prin integrarea tehnologiei de ultimă generație în proiecte și prin accentul pus pe inovare. Dacă în anul 2002 compania a creat cea mai mare rețea criptată din România, în prezent, accentul este pus pe domenii precum telemedicină și educația online, pentru a răspunde nevoilor actuale și pentru a se adapta la cerințele unei lumi din ce în ce mai digitalizate. Pe același palier se înscrie și acreditarea ca „Partner Lifecycle Services – Support” (PLS-Support), Datanet Systems  fiind primul partener Cisco din România care a obținut-o la începutul acestui an.

Referințele pozitive reprezintă cea mai valoroasă carte de vizită pentru Datanet Systems, iar investițiile făcute în dezvoltarea oamenilor și în tehnologie au avut întotdeauna ca scop final oferirea celor mai bune soluții pentru clienți.

Astăzi, Datanet Systems aduce ADN-ul Cisco în întregul grup Soitron, al cărui membru este, desfășurându-și activitatea în șapte țări europene. Colaborarea strânsă cu Cisco oferă perspective promițătoare pentru următorii 25 de ani, mai ales într-o lume tot mai influențată de tehnologie și digitalizare, unde Datanet Systems se dorește a fi un jucător de referință.

 

25 de ani de inovație

 

În sesiunea tehnică,  Bogdan Ghiță, Presales Consultant Datanet Systems, a nuanțat că Datanet Systems oferă, de 25 de ani, companiilor din România inovații tehnologice prin care să devină mai eficiente și mai sigure.

 

 

Este un demers continuu, pentru că mediul de business este în permanentă schimbare sub influența factorilor economici, sociali sau legislativi. Indiferent dacă este vorba de nevoia de reducere a costurilor, asigurarea lucrului de la distanță sau respectarea unor noi reglementări, Datanet Systems a oferit soluțiile potrivite la momentul oportun,” a menționat Bogdan Ghiță.

Inovația tehnologică și securizarea activității reprezintă provocări majore pentru orice companie modernă. Pe de altă parte, domeniul IT devine din ce în ce mai complex, necesitând specialiști capabili să integreze o varietate de soluții diferite pentru a asigura un nivel optim de performanță și reziliență.

Datanet Systems a înțeles că succesul în mediul digital depinde de crearea unei arhitecturi IT armonioase, care să beneficieze de o orchestrare eficientă a soluțiilor, în locul utilizării izolate și disjuncte a acestora. Datanet Systems și-a actualizat portofoliul pentru a combina cele mai inovative și performante soluții și servicii, astfel încât să poată ajuta companiile să fie eficiente și sigure în același timp. Investițiile în oameni urmează aceeași tendință de dezvoltare, iar echipa Datanet deține în prezent o diversitate de certificări tehnice (peste 150 de certificări în mod curent), care demonstrează nivelul lor de expertiză.

Alături de tehnologia de vârf, este crucial ca oamenii să aibă la dispoziție un mod de lucru bine documentat și standardizat. În acest sens, Datanet respectă standardele de calitate și securitate, de la ISO 9001 la ISO 27001, asigurând astfel că activitatea lor se desfășoară într-un mediu controlat și conform normelor internaționale.

Prin oferirea unui portofoliu complet și prin abordarea sistematică a inovației tehnologice și securității, Datanet Systems se plasează într-o poziție privilegiată pentru a răspunde nevoilor actuale ale companiilor, asigurându-le succesul în adoptarea inovațiilor tehnologice.

 

Concluzii Connect Romania 2023

 

Ca perspectivă generală, Connect Romania 2023 a pus accentul pe noutățile din portofoliul Cisco, atât din zona de cloud (Cisco Networking Cloud, Cisco Secure Access, Cisco Panoptica), securitate cibernetică (SASE și Cisco Secure Access), cât și pe soluții care integrează Inteligența Artificială (AI Policy Assistant și SOC Assistant).

O atenție deosebită a fost acordată și conceptului de Full-Stack Observability, o abordare ce contribuie la centralizarea și corelarea analizelor de performanță a aplicațiilor din întregul mediu IT și care ajută echipele să colaboreze mai bine pentru izolarea problemelor și optimizarea performanțelor.

Mulțumim tuturor celor care au vizitat standul Datanet Systems la Connect România 2023 și ne dorim să vă revedem la ediția de anul viitor!