Datanet » NOUTĂȚI ȘI EVENIMENTE » Tendințe în industrie » Eficientizați managementul mediilor distribuite cu Cisco Intersight
Eficientizați managementul mediilor distribuite cu Cisco Intersight

Cisco Intersight este un produs pentru administrarea infrastructurilor fizice și virtuale distribuite, ce contribuie la simplificarea proceselor de instalare, configurare, management și mentenanță în medii hibride. Datanet, partener Cisco Gold, vă asigură serviciile necesare pentru integrarea Intersight cu echipamente Cisco (sau ale altor producători), precum și pentru utilizarea opțiunilor inteligente de automatizare și a funcționalităților avansate de gestiune a clusterelor Kubernetes.

În ultimii ani, companiile se confruntă cu o cerere în creștere de implementare a aplicațiilor în medii distribuite. Potrivit IDC, 90% dintre companii folosesc în prezent o „combinație“ între infrastructurile proprii și Cloud-ul Public, iar peste doi ani aproximativ se estimează că jumătate dintre aplicații vor rula în containere în medii hibride. Aceste evoluții fac ca infrastructurile să devină mai complexe și mai distribuite, schimbări pe care companiile le pot gestiona eficient cu ajutorul sistemelor de management de nouă generație, de tip AIOps.

 

Conform „Fișei de produs“ definită de specialiștii Gartner, astfel de soluții:

 • Utilizează date de telemetrie pentru a livra vizibilitate în timp real, dar și informații acționabile;
 • Combină funcționalitățile inteligente cu cele de automatizare pentru a eficientiza procesele de management;
 • Folosește serviciile Cloud pentru a asigura o integrare extinsă.

Cisco Intersight, prima soluție dedicată

Cisco Intersight întrunește toate aceste condiții, fiind primul sistem cloud-based de management pentru servere și infrastructuri hiperconvergente din industrie. Lansată oficial în 2017, platforma Cloud a evoluat constant, asigurând în prezent optimizarea operațiunilor de management al infrastructurilor fizice și virtuale distribuite, prin simplificarea și automatizarea proceselor de instalare, configurare, management și mentenanță. Totodată, cu ajutorul algoritmilor de Machine Learning, Intersight furnizează suport proactiv și recomandări acționabile, îmbunătățind astfel eficiența departamentelor ITOps.

Principalele beneficii asigurate de platforma Cisco la nivel operațional sunt:

 • Reducerea complexității proceselor de management al infrastructurilor fizice și virtuale.
 • Simplificarea proceselor de monitorizare și gestionare a arhitecturilor distribuite, respectiv a infrastructurilor operate de organizații cu mai multe filiale, puncte de lucru, subsidiare etc.
 • Automatizarea activităților de rutină și a proceselor manuale de instalare, configurare, mentenanță și upgrade pentru toate echipamentele concectate la Intersight.
 • Suport avansat și proactiv prin integrarea cu Cisco Technical Assistance Centres (TAC).
 • Analize predictive, soluții acționabile, alerte de compatibilitate hardware etc. livrate prin intermediul motorului de recomandări integrat.
 • Opțiuni multiple de livrare (as-a-Service, dar și on-premises), precum și de licențiere.

Cum funcționează Intersight

Pentru a asigura toate aceste beneficii, Intersight monitorizează statusul și relațiile de interdependență dintre componentele infrastructurii fizice și virtuale, care sunt conectate la platformă. Pentru aceasta, platformă colectează și stochează în mod securizat datele de telemetrie și informațiile de configurare ale beneficiarului (pe care acesta le poate vizualiza prin intermediul unei interfețe intuititve). Intersight colectează date în timp real de la toți clienții săi, respectiv de la sute de mii de echipamente conectate, care rulează în diverse medii. Informațiile sunt corelate, agregate și analizate și, cu ajutorul tehnologiilor Cloud AI și al modelelor de best practices dezvoltate de Cisco, platforma învață și se dezvoltă.

Astfel, algoritmii de Machine Learning creează și validează modele specifice, care permit depistarea rapidă a problemelor. Platforma utilizează aceste funcționalități inteligente împreună cu baza de date a Cisco TAC, ajutând la prevenirea apariției problemelor și asigurarea unui nivel superior de suport proactiv. Informațiile sunt sintetizate și furnizate prin intermediul motorului de recomandări, care le dă forma acționabilă.

Combinând datele de monitorizare cu soluțiile recomandate de platformă și suportul proactiv asigurat, companiile obțin următoarele beneficii de business:

 • Creșterea randamentului, disponibilității și securității infrastructurii;
 • Reducerea costurilor operaționale;
 • Scalabilitate și flexibilitate în managementul infrastructurilor hibride.

Aplicații practice în situații reale

De exemplu, cu ajutorul Intersight puteți crea și asocia modele de configurare pentru provizionarea în mod automat a serverelor și a echipamentelor de stocare asociate. Utilizând profilele create, departamentele IT pot simplifica instalarea și configurarea serverelor, îmbunătățindu-și productivitatea și reducând riscul de apariție al downtime-urilor neplanificate sau al problemelor de compatibilitate. De asemenea, Intersight Orchestrator, care vine cu o librărie preconfigurată de task-uri, și Workflow Designer, care beneficiază de o interfață drag-and-drop ușor de utilizat, facilitează crearea de fluxuri de lucru personalizate pe nevoile proceselor de business.

Companiile pot extinde capabilitățile platformei optând pentru Cisco Intersight Workload Optimizer. Acesta asigură vizibilitate în timp real asupra infrastructurii și aplicațiilor care rulează în mediile hibride și permite optimizarea alocării resurselor și reducerii costurilor. Tot prin upgrade, companiile pot simplifica alocarea și rularea workload-urilor containerizate – atât în infrastructurile on-premises, cât și în mediile Cloud publice – folosind Cisco Intersight Kubernetes Service. Modulul automatizează managementul ciclului de viață al containerelor în clusterele Kubernetes și furnizează dezvoltatorilor opțiuni de tip Self-service, ajutând astfel la creșterea eficienței operaționale și la reducerea riscurilor de apariție a erorilor.

Opțiuni multiple de licențiere

Pentru companiile pentru care modelul as-a-Service nu este o opțiune viabilă, din cauza restricțiilor de securitate pe care trebuie să le respecte, Cisco oferă platforma și în versiune Virtual Appliance, ce poate fi rulată în infrastructurile proprii. Cu ajutorul Intersight Virtual Appliance beneficiați de flexibilitate și scalabilitate similare utilizării platformei Cloud, precum și de toate optimizările și noile funcționalități aduse de Cisco. Actualizările pot fi instalate automat, în ferestrele de timp alocate, eliminând astfel riscul de scădere a performanței infrastructurii. Obțineți astfel o reducere a gradului de încărcare al departamentului IT și respectarea cerințelor de conformitate (legate de actualizări, aplicarea de patch-uri etc.)

Totodată, există și mai multe opțiuni de licențiere:

 • Essentials – include capabilitățile Intersight standard, opțiuni de configurare pe bază de politici pentru serverele Cisco UCS și sistemele hiperconvergente Cisco HyperFlex , precum și funcționalități simple de management și monitorizare a clusterelor Kubernetes;
 • Advantage – adaugă la oferta Essentials suportul pentru echipamentele de stocare și inventarul mașinilor virtuale, precum și funcționalități Kubernetes avansate (backup, restore, pod autoscaling etc.);
 • Premier – adaugă la oferta Advantage un abonament Cisco UCS Director, precum și funcționalități avansate în zona de stocare și orchestrare a VM-urilor.

Ce servicii oferă Datanet

Datanet Systems, partener Cisco Gold, dispune de cea mai mare echipă de specialiști certificați din România, care vă pot susține să:

 • integrați Intersight cu produsele Cisco deținute, dar și cu sisteme și echipamente de la alți producători, prin intermediul OpenAPI, pentru a automatiza infrastructura. (Platforma oferă suport nativ pentru managementul serverelor UCS, al sistemelor HyperFlex și pentru alte echipamente Cisco, precum si pentru produse de la alți vendori – precum ServiceNow, VMware, Pure Storage etc.)
 • definiți politici de configurare pe categorii de echipamente cu ajutorul cărora să automatizați instalările. Acestea pot merge de la configurarea efectivă a echipamentelor și instalarea sistemulor de operare, până la managementul clusterelor Kubernetes;
 • creați și personalizați noi fluxuri de lucru și să le orchestrați pe cele existente;
 • definiți politici specifice de optimizare a workload-urilor și alocare a resurselor;
 • instalați, integrați și configurați Intersight Virtual Appliance și să stabiliți ce date poate trimite soluția către Cisco. Astfel, beneficiaţi de suportul proactiv și recomandările acționabile;
 • alegeți licența adecvată nevoilor dvs. de business și cerințelor de infrastructură.

Pentru mai multe informații tehnice și comerciale despre Cisco Intersight și despre serviciile livrate de Datanet Systems, vă rugăm să ne contactați la adresa  sales@datanets.ro .