Datanet » NOUTĂȚI ȘI EVENIMENTE » Știri și noutăți » Connect 2018: Automatizarea ne ajută să prestăm servicii sigure și eficiente la client
Connect 2018: Automatizarea ne ajută să prestăm servicii sigure și eficiente la client

Oct. 2018 – Datanet Systems a fost, si in acest an, Partenerul Tehnologic al Cisco Connect Romania, cel mai mare eveniment anual dedicat ecosistemului local de parteneri si clienti Cisco. In paralel cu prezentarile sustinute la stand, specialistii Datanet au abordat in cadrul evenimentului trei tematici principale:

  • Cresterea eficientei operationale prin automatizarea proceselor de actualizare a infrastructurii;
  • Metode de valorificare superioara a solutiilor de securitate Cisco Umbrella si StealthWatch;
  • Avantajele noului sistem de management Cisco Container Platform, prezentat in premiera in Romania.

In debutul evenimentului Connect 2018, Dragos Stroescu, director executiv Datanet Systems, a detaliat modul in care automatizarea si robotizarea genereaza schimbari majore in tot mai multe industrii: „In industria auto, procesul de fabricatie tinde sa fie complet robotizat. In Sanatate, sistemele AI de diagnoza sunt mai rapide si mai precise decat cele clasice. In zona de Customer Care tot mai multe procese simple de interactiune sunt automatizate, iar sistemele de recunoastere vocala sunt adoptate pe scara larga. In Romania exista deja organizatii care si-au atomatizat complet anul acesta sistemul de interactiune prin chat cu clientii. Si in industria IT automatizarea castiga teren – Robotic Process Automation inregistreaza un mare succes, iar tehnologiile de Machine Learning sunt integrate in tot mai multe solutii software. Automatizarea genereaza transformari majore ale modelelor si proceselor de business. Este un fenomen l-am asimilat si valorificat si noi, in cadrul Datanet Systems, pentru a genera plus-valoare pentru clientii nostri.”
Cristian Ruta, Deputy Technical Director Datanet Systems, a prezentat aplicatiile practice ale automatizarilor dezvoltate de catre companie pentru a eficientiza proiectele de actualizare de infrastructura. Specialistul Datanet a exemplificat concret beneficiile pe care automatizarea le genereaza in cazul proiectelor de modernizare a infrastructurii furnizorilor de servicii, zona in care echipamentele de retea au configuratii complexe (cu peste 20.000 de linii) si necesita verificarea a sute de tipuri de servicii, intr-un interval de timp limitat. „Translatarea de la o generatie veche IOS la una actuala, pe toate echipamentele unui service provider, este o sarcina dificil de realizat in cadrul unei ferestre de mentenanta. Pentru a eficientiza acest proces, am dezvoltat in cadrul Datanet o serie de scripturi care automatizeaza toate operatiunile desfasurate. Automatizarea ne permite sa ne conectam automat pe fiecare echipament si sa colectam parametrii specifici de configuratie, care sunt introdusi intr-o baza de date. Apoi, cu ajutorul altor scripturi, stabilim noile configuratii, cu variabilele specifice echipamentelor, iar instrumentul dezvoltat de noi genereaza un raport in care sunt depistate si selectate diferentele de configuratii care apar, ceea ce creste semnificativ eficienta procesului de verificare, munca specialistului fiind mult simplificata”, a explicat Cristian Ruta in cadrul Connect 2018.
Castigurile generate direct pentru client constau in eliminarea erorilor in activitatea de configurare a produselor instalate si in reducerea cu pana la 4 ori a duratei procesului, cu economiile aferente.
Automatizarea ne ajuta sa oferim servicii de o calitate superioara, eliminand erorile umane, sa fim mai agili cand executam operatiunile in retelele clientilor si mult mai eficienti si scalabili atunci cand desfasuram proiectele de mari dimensiuni”, a concluzionat directorul tehnic Datanet.
In cadrul celei de a doua sesiuni sustinute de Datanet al Cisco Connect, Faruk Hairedin si Octavian Szolga, consultanti seniori în securitate in cadrul Datanet Systems, au prezentat o serie de scenarii practice de utilizare si integrare a solutiilor Cisco Umbrella si Cisco StealthWatch, implementate deja de catre companie.
Puteti citi AICI detalii despre modul in care Umbrella se integreaza cu alte solutii Cisco, asigurandu-va o protectie extinsa, si AICI  despre cum valorifica StealthWatch functionalitatile noi tehnologii proprietare Encrypted Traffic Analytics, de inspectare a traficului criptat, fara ca acesta sa fie decriptat efectiv.
Mihai Gagea, presales consultant Datanet Systems, a prezentat la Connect 2018, in premiera in Romania, noua solutie de management al containerelor Cisco Container Platform, lansata recent (aprilie a.c.). „Asistam la o proliferare a containerelor in infrastructurile companiilor si, chiar daca vrem sau nu, ele incep sa interactioneze cu restul sistemelor din jur. De aceea, e timpul sa incepem sa ne pregatim pentru ca dezvoltatorii de aplicatii folosesc tot mai intens containerele. Si, daca nu le oferim mediul propice in Data Centerele noastre, cel mai probabil vor alege Cloud-ul Public, unde vor dezvolta si testa containerele inainte de a dori sa le introduca in mediul nostru de productie. Insa, lucrul in Cloud-ul public genereaza probleme de securitate si creeaza o dependenta de furnizor – update-uri, patch-uri etc. Iar la migrarea containerelor inapoi in Data Centerul propriu pot aparea probleme, pentru ca nu mai este suficient sa avem doar un instrument care sa ne ridice containerele, ci ne trebuie si unul care sa verifice daca functioneaza bine si daca nu trebuie reparate, un altul care sa le faca dezvoltari automate de configuratii, de aplicatii, de retelistica etc.”, a explicat Mihai Gagea.
Raspunsul Cisco la acest cumul de probleme este Cisco Container Platform (CCP), o suita de aplicatii majoritar Open Source, care permite companiilor sa lucreze mult mai usor cu containterele – sa le creeze, gestioneze, monitorizeze, sterge etc. Toate solutiile incluse in „pachetul” CCP sunt disponibile si separat si pot fi configurate manual, insa efortul este mult mai mare, avand in vedere ca sunt peste 20 de aplicatii. Cisco a impachetat, verificat si configurat solutiile astfel incat acestea sa functioneze optim impreuna, creand un sistem stabil care poate fi pus rapid in productie. In plus, Cisco asigura suportul pentru intreaga suita, un alt avantaj major fata de majoritatea distributiilor Open Source.
Potrivit specialistului Datanet, noile versiuni ale platformei Cisco (versiunea 2.0 va aparea in cursul acestui an) vor include suport si pentru infrastructuri hardware non-Cisco (orice infrastructura VMware third-party cu vCenter v6.5 sau mai noua), precum si integrarea cu Cloud Center, solutia Cisco de management al workload-urilor in medii Cloud publice (Amazon, Azure, Google).
Cea de a sasea editie a Connect Romania, evenimentul organizat de catre Cisco Romania, a inclus 22 de prezentari si sesiuni tehnice sustinute de 14 companii partenere si a reunit peste 1.200 de profesionisti din domeniul IT, utilitati, telecom, securitate, transporturi, sanatate etc.
Datanet Systems, principalul integrator si dezvoltator Cisco in Romania, multumeste pe aceasta cale clientilor si partenerilor sai care au dat curs invitatiei de a participa la eveniment. Pentru detalii privind portofoliul Datanet Systesm si oferte, va rugam sa ne contactati la adresa sales@datanets.ro .