Utilizarea tehnologiei Kubernetes într-o infrastructură datacenter necesită un efort susținut din partea organizațiilor. Motivul este lipsa uneltelor adecvate pentru asigurarea managementului centralizat al containerelor, alocarea optimă a resurselor și realizarea update-urilor. Cisco HyperFlex Application Platform (HXAP) integrează funcţionalităţi de infrastructură hiperconvergentă şi Container as a Service şi simplifică operarea solutiei Kubernetes, atât în DataCenter, cat şi în cloud.
Companiile utilizează tot mai intens Kubernetes, containerele permițându-le să:
- modernizeze sistemele „legacy“, cu arhitecturi monolitice, prin separarea funcționalităților în micro-servicii;
- dezvolte și porteze rapid aplicații, în Cloud și in infrastructuri on-premises.
Anul trecut, 45% dintre companiile care foloseau deja containerele le utilizau în infrastructura proprie, iar 37% – în Cloud (conform „2019 Container Adoption Benchmark Survey“).
Kubernetes nu este de ajuns
Însă, chiar dacă tehnologia Kubernetes este matură, utilizarea containerelor generează și provocări. Mai ales pentru o organizație care operează o infrastructură datacenter și care se confruntă cu:
- probleme de management al containerelor și alocare a resurselor,
- dificultăți în realizarea actualizărilor software.
În astfel de cazuri doar Kubernetes nu este de ajuns, pentru că utilizarea containerelor în producție necesită resurse dedicate, monitorizare, balansare a nivelului de încărcare etc. Fiecare cerința este acoperită de diferite soluții Open Source sau proprietare, care trebuie instalate, configurate și gestionate separat. Iar efortul crește proporțional cu numărul aplicațiilor utilizate, care sunt puțin standardizate și greu de integrat într-un sistem unitar, mai ales dacă este vorba despre infrastructură hiperconvergentă.
Infrastructura hiperconvergentă face diferența
Pentru a depăși aceste provocări, specialiștii Datanet Systems recomandă Cisco HyperFlex Application Platform (HXAP), noua versiune a soluției Cisco de infrastructură hiperconvergenta. (Mai multe detalii despre HyperFlex puteți citi aici.)
HXAP răspunde la trei cerințe majore ale companiilor care utilizează în mod curent containerele în mediile de producție:
- Simplitate – să fie ușor de instalat, gestionat și monitorizat și să permită realizarea facilă a upgrade-urilor;
- Agilitate – să asigure întregul suport necesar dezvoltatorilor, precum și creșterea vitezei de livrare a aplicațiilor containerizate;
- Economie – să reducă efortul operațional și costurile de licențiere.
HXAP abordează toate aceste nevoi printr-o abordare integrată, care răspunde atât cerințelor echipei DevOps, cât și celei ITOps. Abordarea Cisco elimină complexitatea prin includerea într-o singură platformă, pe lângă Kubernetes, a întregului pachet de uneltele pentru utilizarea containerelor. HPAX integrează nativ componente de: • Container Networking; • Container Storage; • Ingress și L7 load balancer; • Logging; • Monitoring; • Container Registry și • Service Mesh.
Peste aceste aplicații, Cisco a integrat soluția SaaS Intersight, care asigură managementul infrastructurii fizice și al clusterelor Kubernetes. Intersight Workload Optimizer utilizează metricile de performanță ale aplicațiilor pentru alocarea optimă a workload-urilor și adaptarea platformei la cerințele critice de business.
Beneficii directe ale HXAP
Cisco HyperFlex Application Platform include o combinație de aplicații proprietare și Open Source. De exemplu, pentru Container Network Interface (CNI), în platformă sunt disponibile in prezent Cisco ACI și Calico. Cisco promite să extindă numărul de opțiuni disponibile. Un alt câștig major este acela că întregul „pachet“ Cisco vine integrat, preconfigurat și pretestat, putând fiind dat în funcțiune rapid cu ajutorul specialiștilor Datanet. Scăpați astfel de instalarea VMware vSphere și Kubernetes, proceseul de alocare a resurselor de rețea și stocare, asigurarea cerințelor de securitate si instalarea tuturor uneltelor necesare de management. Rezultă astfel economii importante de timp și efort. Tot la capitolul economii, trebuie precizat și faptul că platforma Cisco elimină nevoia de a mai achiziționa un hypervisor third-party pentru a rula clusterele Kubernetes. Scădeți astfel din factură și costurile de licențiere și cele de suport.
Nu în ultimul rând, soluția de infrastructură hiperconvergentă beneficiază de suportul complet Cisco – orice problemă întâmpinați apelați un singur centru de suport tehnic, nu fiecare vendor în parte sau comunitățile de dezvoltatori Open Source.
Specialiștii noștri vă pot ajuta să concretizați toate aceste câștiguri în cadrul organizației dvs. Datanet Systems este principalul partener Cisco în România, având numeroase proiecte finalizate de implementare de infrastructura datacenter.
Pentru mai multe detalii vă invităm să ne contactați la adresa sales@datanets.ro.