Datanet » NOUTĂȚI ȘI EVENIMENTE » Știri și noutăți » Datanet Systems Cluj este distribuitor unic pentru conectica Just SLIM de la Triotronik 
Datanet Systems Cluj este distribuitor unic pentru conectica Just SLIM de la Triotronik 

Datanet Systems Cluj a devenit partener oficial al companiei austriece Triotronik și unic distribuitor al brandului de conectică Just SLIM. Astfel, Datanet Systems va putea utiliza în proiectele proprii de amenajare a camerelor de date și cablare structurată produsele Triotronik, dar și le va putea redistribui către alte companii IT și nu numai.

SLIM reprezintă o categorie inovatoare de cabluri și conectori, care ridică managementul cablurilor la un alt nivel, fiind visul oricărui profesionist IT care gestionează un data-room.

 

 

Datanet Systems Cluj are o expertiză bogată în domeniul cablărilor structurate de curenți slabi și fibră optică pentru centre de date, birouri sau clădiri, cu o experiență validată de-a lungul a celor peste 18 ani de activitate. Printre clienți se află companii internaționale importante din domeniul retail și  producție industrială.

 

Prin ce se disting elementele de conectică Just SLIM

 

Cablurile Just SLIM de la Triotronik sunt realizate din cupru de mare calitate, cu o grosime de numai 1,1 mm, pot fi curbate la 90 de grade și au garanție pe viață. Cu o grosime de doar 1/4 și o greutate de 1/6 din cea a unui cablu standard, produsele SLIM ocupă semnificativ mai puțin spațiu în rack. Cablurile Just SLIM sunt atât de flexibile și robuste încât pot fi răsucite până la o rază de doar 2 mm.

De asemenea, elementele de conectică Just SLIM au o gamă diversificată de culori și lungimi pentru a optimiza și organiza modul de lucru. Astfel, utilizarea Triotronik SLIM se traduce în simplificarea și scurtarea timpului de instalare și mentenanță a cablurilor, dar și o răcire mai eficientă a rack-ului.

O altă inovație a Triotronik sunt mufele „indestructibile”, garantate pe viață, care elimină situațiile ce necesită schimbarea întregului cablu doar pentru că a cedat un conector. Conectica Just SLIM nu este doar ergonomică și de mare calitate, ci și performantă. Permit viteze de până la 10 Gigabit Ethernet și permit alimentare prin Ethernet (Power over Ethernet/PoE).

Cablurile Triotronik Slim sunt din categoria CAT6a, cel mai nou tip de cablare Ethernet, o versiune îmbunătățită a CAT6. Acestea funcționează la 500 MHz și pot atinge până la 10 Gbps, chiar și pe lungimi mai mari (max 100m), ceea ce nu este posibil prin utilizarea cablurilor CAT6. Pentru că există situații în care cablurile sunt expuse unor temperaturi ridicate, gama SLIM a fost proiectată să reziste la temperaturi între -40°C și +105°C, fără ca performanța să fie afectată.

 

Caracteristicile gamei de conectică SLIM

  • Extrem de subțiri, doar 1.1 mm
  • Flexibilitate extremă
  • CAT6a, respecta standardul EN 50173
  • Viteze de până la 10 Gbps (max 100m)
  • Permit Power over Ethernet (PoE)
  • Mufe ultra-rezistente
  • Rezistente la temperaturi extreme (-40°C până la +105°C)

 

Cine este Triotronik

Fondată în 1995 în Austria, Triotronik dezvoltă, produce și distribuie produse specifice de cablare structurată și rețelistică. De la cablajul din cupru și fibră optică la componente active de rețea și supraveghere video IP, produsele Triotronik sunt prezente în peste 70 de țări și au un raport excelent între preț și performanță.

Primele produse din gama Triotronik SLIM au fost lansate în 2004 după un proces de cercetare și dezvoltare care a durat mai bine de un an, iar între timp sunt utilizate în cele mai performante centre de date, de către companii precum T-Systems, Siemens, A1, AVL, Deutsche Telekom, etc.

Prin intermediul Datanet Systems Cluj, elementele de conectică Just SLIM sunt disponibile și companiilor din România care doresc să utilizeze în proiectele de cablare structurată și amenajare/renovare a camerelor IT produse cu un grad mare de inovație și performanță. Portofoliul SLIM este foarte diversificat și acoperă toate necesitățile de cablare.

 

Contactați-ne chiar acum la office@cluj.datanets.ro sau telefon +40 757 013151 dacă doriți mai multe informații tehnice sau comerciale despre produsele Just SLIM de la Triotronik. Totodată, companiilor și experților interesați de produsele Just SLIM le putem expedia gratuit un set de mostre pentru a evalua într-un mod realist calitatea acestora.