Datanet » NOUTĂȚI ȘI EVENIMENTE » Știri și noutăți » Despre Managed Security Services și beneficiile de utilizare      
Despre Managed Security Services și beneficiile de utilizare      

Nou intrat în portofoliul Datanet Systems, „Managed Security Services” este un produs care se adresează companiilor cu până la 150 de angajați. Pachetul de servicii incluse acoperă o gamă largă de activități, precum monitorizarea și detectarea amenințărilor, gestionarea incidentelor de securitate, analiza și raportarea evenimentelor de securitate, protecția împotriva atacurilor cibernetice și implementarea măsurilor de securitate.

Cu produse/soluții de la producători de top, acesta are ca element diferențiator accesul la echipa de experți a Datanet Systems, bine pregătiți și calificați, capabili să facă față oricăror provocări de securitate cibernetică.

Pachetul de Managed Security Services este soluția potrivită pentru companiile cu nivel ridicat de digitalizare, cu expunere online și personal care lucrează remote, însă care nu dețin intern competențe avansate în IT și securitate, dar își doresc un nivel ridicat de protecție împotriva amenințărilor și conformitate cu anumite cerințe sau reglementări.

 

 

Prin contractarea serviciilor gestionate de securitate de la Datanet Systems, aceste organizații vor beneficia de soluții și expertiză de top, precum și de resurse suplimentare atunci când este nevoie. Această situație le va permite să se concentreze pe activitățile lor de bază, în timp ce se asigură că aspectele de securitate sunt gestionate în mod eficient și profesionist.

În plus, presiunea asupra bugetului se reduce, investiția în tehnologie fiind transferată într-o subscripție lunară.

 

Ce înseamnă concret Managed Security Services?

 

În funcție de situația specifică, echipa Datanet Systems instalează în rețeaua beneficiarului anumite echipamente și appliance-uri fizice și virtuale (de exemplu, Next Generation Firewall), pe care vor fi activate diverse soluții și servicii specifice de securitate informatică (spre exemplu, Intrusion Prevention System, Advanced Malware Protection, Application Control, URL, DNS & Video Filtering, Antispam).

Complementar, pot fi furnizate și servicii VPN și soluții de autentificare multifactor, acolo unde nu există. În baza contractului, orice echipament instalat la client va fi permanent operațional și actualizat.

Echipa Datanet este cea care va monitoriza și analiza multiplii indicatori de trafic, log-uri, semnale etc., pentru a detecta și investiga eventuale vulnerabilități și atacuri. Periodic, beneficiarul va primi rapoarte de activitate cu situația reală a infrastructurii de securitate, atacuri blocate, tipuri de amenințări și vulnerabilități, măsuri aplicate etc.

Serviciile pot fi personalizate în funcție de nevoile fiecărui beneficiar, nivelul general de SLA specificând patru ore timp de răspuns la solicitări (în timpul programului de business) și două zile pentru schimbarea oricărui echipament defect. În timp, oferta de Managed Security Services va fi completată cu alte pachete de servicii administrate pentru rețele Wi-Fi, SD-WAN etc.

 

Datanet Systems Managed Security Services nu reprezintă o asigurare de securitate, ci atingerea unui nivel normal de protecție pentru organizațiile care pun valoare pe date, doresc vizibilitate și control asupra sistemelor IT și un mediu de lucru sigur pentru angajați.

 

Ce primesc beneficiarii serviciile gestionate de securitate:

 • Protecție asigurată 24/7/365
 • Next-generation Firewall instalat local de către tehnicienii Datanet
 • Intrusion Prevention System cu capabilități de tipul Deep Packet Inspection
 • Advanced Malware Protection (antivirus la nivelul traficului de rețea)
 • Antispam, filtrare URL-uri, filtrare la nivel DNS
 • Dataleak Prevention
 • Controlul aplicațiilor
 • Acces securizat la resursele companiei prin conexiuni VPN
 • Multi Factor Authentication (opțional)
 • Servicii de analiză și design
 • Servicii de consultanță pentru incidente de securitate
 • Servicii de modificare a configurațiilor și setărilor
 • Evaluări periodice ale vulnerabilităților și recomandări de remediere
 • Upgrade periodic al sistemelor de securitate cibernetică
 • Raportarea lunară a atacurilor și incidentelor detectate și prevenite
 • Instruirea angajaților în vederea conștientizării riscurilor, precum și a recunoașterii și evitării amenințărilor cibernetice
 • Serviciu Help Desk cu portal web, care oferă interacțiune facilă cu experții Datanet pentru deschiderea tichetelor de suport
 • Înlocuirea echipamentelor defecte în două zile lucrătoare

 

Securitate de top la un cost accesibil

 

Având în vedere creșterea și diversificarea constantă a atacurilor cibernetice, dar și lipsa resurselor umane calificate, pentru multe companii și organizații publice devine imposibil să opereze într-un mod securizat. Chiar dacă riscul nu poate fi eliminat complet și o protecție de 100% nu poate fi garantată, contractarea unui furnizor de Managed Security Services acoperă cerințele de bază și generează un nivel rezonabil de securitate pe principalii vectori de atac, precum ransomware, phishing, vulnerabilități software, malware, viruși etc.

Principalele beneficii pentru companiile care contractează Datanet Managed Security Services sunt:

 • Creșterea nivelului de securitate: Clienții beneficiază de o expertiză superioară în domeniul securității informatice, având acces la tehnologii și competențe de top, precum și la servicii de suport. Astfel, pot face față amenințărilor informatice și își protejează resursele și utilizatorii.
 • Reducerea costurilor cu IT-ul: Apelând la serviciile de Managed Services, companiile obțin economii prin eliminarea costurilor de recrutare și salariile specialiștilor. Furnizorii de servicii gestionate pot investi în competențe specializate și oferă o gamă variată de servicii IT, îmbunătățind randamentul aplicațiilor și ajustând investițiile la nevoile reale.
 • Previzibilitatea cheltuielilor: Serviciile administrate oferă companiilor stabilitate și performanță garantată prin SLA-uri. Astfel, companiile nu fac investiții consistente în tehnologie, știu costul real al serviciilor pe care le primesc și pot adapta rapid gama de servicii și SLA-urile în funcție de nevoi. Aceasta este o opțiune avantajoasă mai ales pentru companiile mici și mijlocii, care au nevoi sporadice sau fluctuații în încărcare.

 

Pentru mai multe informații despre pachetul de Managed Security Services și oferte comerciale, contactați-ne la managed@datanets.ro.