Datanet » NOUTĂȚI ȘI EVENIMENTE » Știri și noutăți » Webinar Datanet: Gestionarea automatizată a rețelei cu soluția Infosim StableNet
Webinar Datanet: Gestionarea automatizată a rețelei cu soluția Infosim StableNet

Accelerarea procesului de transformare digitală din ultimii ani a făcut din infrastructura de rețea o resursă critică în asigurarea continuității și performanței proceselor de afaceri. Datorită gradului mare de eterogenitate a infrastructurii și creșterii numărului de angajați mobili, aplicații și servicii Cloud, rețelele de date au devenit tot mai dificil de gestionat prin metodele clasice.

Din aceste cauze, majoritatea organizațiilor se confruntă în prezent cu probleme în managementul rețelei generate de:

  • erorile umane și greșelile de configurare – 80%;
  • problemele de securitate – 57%;
  • nivelul crescut de complexitate – 44% (1).

Pentru identificarea celor mai bune abordări în depășirea acestor provocări, Datanet Systems a organizat recent webinarul „Gestionarea automatizată a rețelei cu ajutorul soluției Infosim StableNet“. În cadrul webinar-ului, specialiștii Infosim au detaliat modalitățile practice prin care soluția StableNet simplifică și eficientizează procesele de management al rețelei.

 

Avantajele competitive ale soluției Infosim StableNet

Unul din principalele motive pentru care StableNet este, de patru ani consecutiv, lider pe piața soluțiilor de Network Management (2), este dat de faptul că integrează într-o singură platforma mai multe unelte de administrare. Soluția Infosim are o arhitectură scalabilă și modulară, de tip „4-in-1“, prin care acoperă nevoile de:

  • inventariere și monitorizare a rețelei,
  • management al configurațiilor,
  • identificarea erorilor și analiza cauzelor care le generează,
  • monitorizarea și analiza performanței.

Prin abordarea all-in-one a StableNet, ne axăm pe consolidarea  unui sistem centralizat de integrare și administrarea mai multor tipuri de aplicații, precum și pe automatizarea acestui proces, care contribuie la creșterea eficienței operaționale a administratorilor de rețea și permite companiilor să realizeze economii CapEx importante„, a precizat Mirko Vyskocil, Regional Sales Manager în cadrul Infosim

Un alt atu al StableNet este dat de capacitatea soluției de a monitoriza orice tip de echipament, indiferent de producător, interfețe sau standardele utilizate, la care se adaugă de simplitatea în utilizare, precum și capabilitățile avansate pe zona de Root Cause Analysis (RCA). Soluția poate verifica automat configurațiile echipamentelor de rețea, indentifică schimbările survenite și restaurează – la cerere – vechile setări. Totodată, StableNet monitorizează și analizează continuu indicatorii de performanță, permițând depanarea de la distanță a problemelor de conectivitate.

Un element specific soluției recomandată de Datanet este echipamentul StableNet Embedded Agent (SNEA), care este livrat preconfigurat, se instalează facil și poate fi controlat și administrat de la distanță pentru a colecta date în tip real despre performanța rețelei.

Aplicații practice și scenarii de utilizare

În cea de a două parte a webinarului, Vlad Singeorzan, Senior Consultant Infosim a realizat o prezentare live a soluției, în cadrul căruia a detaliat modul în care poate fi monitorizată și administrată în timp real o arhitectură de rețea multivendor.

Specialistul Infosim a prezentat uneltele de inventariere a componentelor de rețea, cum se poate face filtrarea și gruparea acestora în funcție de diverși parametri, funcționalitățile pe zona de Fault Management, opțiunile de vizualizare a datelor și analiza performanței echipamentelor și a grupurilor de dispozitive, modalitățile de realizare și restaurare a backup-ului de configurații etc.

Prezentarea live a soluției a fost completată cu o serie de scenarii de lucru, care au ilustrat cum poate fi utilizată soluția Infosim StableNet în managementul unei infrastructuri Cisco ACI, pentru monitorizarea performanței suitei de servicii Microsoft 365 livrată din Cloud-ul Azure, în administrarea unei arhitecturi de tip SD-WAN și pentru controlul și gestionarea rețelelor Wi-Fi.

Demo-ul soluției Infosim StableNet și scenariile de lucru prezentate pot fi vizionate mai jos.

Pentru informații tehnice suplimentare despre soluția Infosim StableNet, precum și despre oferta completă de servicii asigurată de Datanet Systems, ne puteți contacta pe adresa de email sales@datanets.ro .

Totodată, pentru mai multe detalii despre scenariile de lucru și noutățile incluse în cea mai recentă versiune a soluției StableNet, puteți accesa și următoarele materiale realizate de specialiștii Datanet:

______________________

Resurse:

1 – https://www.ibm.com/downloads/cas/YGLRKEEK

2 – https://www.infosim.net/stablenet/wp-content/uploads/5/2021/10/EMA-NPM-RadarReportSummary-Infosim.pdf