Datanet » NOUTĂȚI ȘI EVENIMENTE » Știri și noutăți » Webinar Datanet: Creșterea performanței aplicațiilor și simplificarea operațiunilor IT cu Cisco SD-WAN
Webinar Datanet: Creșterea performanței aplicațiilor și simplificarea operațiunilor IT cu Cisco SD-WAN

Modernizarea infrastructurilor WAN a devenit o evoluție inevitabilă în mediul enterprise. Schimbarea este impusă de creșterea numărului de aplicații care necesită lățimi de bandă mari și latențe reduse, de adopția extinsă a serviciilor Cloud, precum și de nevoia de funcționalități avansate de securitate la nivelul rețelei. Obținerea acestor rezultate în infrastructurile WAN tradiționale – atunci când este posibilă – presupune un efort consistent și cheltuieli operaționale mari. În plus, duce la creșterea complexității infrastructurii operate, îngreunând procesele de depistare și remediere a problemelor.

Pentru a veni în sprijinul companiilor care se confruntă cu limitările rețelelor WAN tradiționale, Datanet Systems a organizat recent webinarul „Simplificarea operațiunilor IT și îmbunătățirea performanței aplicațiilor cu Cisco SD-WAN“, în cadrul căruia a prezentat principalele scenarii de lucru prin intermediul cărora soluția Cisco SD-WAN poate asigura:

 • dublarea lățimii de bandă disponibile;
 • optimizarea cu 45% a latenței aplicațiilor ;
 • scăderea cu până la 33% a costurilor operaționale;
 • reducerea costurilor cu conectivitatea cu 65%
 • diminuarea cu 94% a riscurilor de downtime neplanificat.

Avantajele soluției Cisco SD-WAN

Octavian Szolga, Senior Network Engineer în cadrul Datanet, a ilustrat cu exemple concrete fiecare atribut al soluției:

 • Cisco SD-WAN asigură din start respectarea cerințelor de performanță ale aplicațiilor utilizate – acestea pot fi distribuite automat pe anumite tipuri de conexiuni, în funcție de nivelul de disponibilitate și încărcarea traficului pe respectivele link-uri, de SLA-urile aplicațiilor și parametrii de calitate care trebuie respectați etc.
 • Soluția integrează funcționalități avansate de securitate. De exemplu, simplifică procesele de segmentare a rețelei, fiecare subrețea definită fiind izolată end-to-end, rezultat dificil de obținut în rețelele WAN tradiționale și care necesită numeroase artificii tehnice și competențe avansate pe zona de networking.
 • Cisco SD-WAN este optimizată nativ pentru aplicațiile Cloud – soluția poate fi configurată să utilizeze automat conexiunile DIA (Acces Direct la Internet) pentru servicii precum Microsoft 365, DropBox etc., în timp ce restul traficului poate fi rutat prin Data Center, astfel încât să ofere un nivel optim de protecție și cea mai bună experiență posibilă utilizatorului final.
 • Soluția simplifică realizarea operațiunilor IT – Cisco SD-WAN permite ca monitorizarea echipamentelor și schimbările de configurații să poată fi realizate centralizat, nemaifiind necesară intervenția manuală pe fiecare echipament.
 • Cisco SD-WAN asigura reducerea costurilor cu conectivitatea – soluția facilitează utilizarea conexiunilor de acces local la internet în condiții de securitate, precum și utilizarea optimă a acestora împreună cu link-urile VPN MPLS.

Aplicații uzuale ale SD-WAN în mediul enterprise

Specialistul Datanet a detaliat în cadrul webinarului o serie de scenarii de lucru prin care soluția Cisco SD-WAN răspunde unor cerințe uzuale în mediul enterprise, precum:

 • Distribuția traficului aplicațiilor în funcție de nivelul de performanță al conexiunilor de rețea;
 • Obținerea unei lățimi de bandă mai mari;
 • Asigurarea securității la nivel local, prin inspectarea și filtrarea traficului dintre punctele de lucru;
 • Furnizarea de servicii de securitate per VPN;
 • Identificarea si atribuirea automată a coenxiunii DIA optime pentru accesarea aplicațiilor livrate din Cloud.

Webinarul Cisco SD-WAN organizat de Datanet Systems a inclus și o sesiune demo în cadrul căreia a fost prezentat live modul simplu și rapid în care poate fi configurat și adăugat un serviciu VPN pe mai multe echipamente de rețea. „Prin intermediul consolei unice de management – vManage – nu mai este necesară intervenția manuală pe fiecare echipament, modificările putând fi realizate și împinse pe mai multe echipamente simultan în funcție de cerințe. De exemplu, inițial, putem schimba configurațiile pe 10 echipamente pentru a le testa, apoi, după ce le ajustăm și validăm, putem face modificarea în masă, pe oricâte echipamente sunt înrolate în vManage“, a precizat Octavian Szolga.

Scenariile de lucru și demo-ul soluției Cisco SD-WAN pot fi vizionate mai jos:

Pentru informații tehnice suplimentare despre soluția Cisco SD-WAN, precum și despre oferta completă de servicii asigurată de Datanet Systems, ne puteți contacta pe adresa de email sales@datanets.ro .

Totodată, pentru mai multe detalii despre soluția Cisco vă invităm să accesați și: